• چهارشنبه / ۳ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97050301412
  • خبرنگار : 71290

محبعلی در گفت‌وگو با ایسنا:

تحولات منطقه در تصویب قانون "کشور یهود" موثر بود

تحولات منطقه در تصویب قانون "کشور یهود" موثر بود

مدیرکل پیشین بخش خاورمیانه وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه «قانون کشور یهود در چارچوب تحولات منطقه تصویب شد» گفت: رژیم صهیونیستی از ابتدا سیاست گام به گامی را برای تشکیل یک کشور یهود دنبال کرده و این اقدامات در این راستا انجام می‌شود.

قاسم محبعلی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد تصویب قانون "کشور یهود" توسط پارلمان رژیم صهیونیستی، گفت: قوم یهود همواره گرایش بر انزواگرایی داشته و هیچ موقع علاقه‌ای به مشارکت و همکاری با دیگر نژادها و اقوام نداشته است، از طرفی افراد رادیکال‌ها یا تندروهای یهودی که صهیونیست‌ها هستند از ابتدا علاقه‌مند بودند تا کشور یهودی به طور مطلق را تشکیل دهند.

وی تصریح کرد: در واقع رژیم صهیونیستی یک سیاست گام به گام را از ابتدای تشکیل خود دنبال کرده و در حال حاضر نیز با تصویب این قانون به دنبال شکل دادن به این سیاست است.

محبعلی همچنین بیان کرد: به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل توسط آمریکا و همچنین انتقال سفارت از جمله گام‌هایی بود که در این زمینه برداشتند تا به اهداف خود که تشکیل یک جامعه یهودی است دست یابند. البته این مساله می‌تواند مفهوم دیگری هم داشته باشد و در چارچوب تحولات منطقه که در حال رخ دادن است هم تعریف شود.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: آمریکایی‌ها برای حل و فصل و پیشبرد صلح خاورمیانه به دنبال تشکیل دو کشور یهودی و فلسطینی در کنار یکدیگر بودند اما اکنون شاید آنها هم خیلی این سیاست را دنبال نکنند اما اسرائیلی‌ها برای اینکه بتوانند در یک شرایط خود را از این بازی بیرون بکشنند حاضر به مشارکت با اعراب برای تشکیل کشور واحد نخواهند بود.

وی تصریح کرد: در نتیجه این مساله می‌تواند به تشکیل دو کشور یا دو دولت که سازمان ملل هم از ابتدا به دنبال آن بود کمک کند یعنی دو دولت در یک سرزمین به عنوان عرب و یهودی ایجاد شود.

محبعلی خاطرنشان کرد: تصویب قانون کشور یهود، فلسطینیان و اعراب را از حقوق‌شان محروم می‌کند و وضعیت بهتری که در مناطقی از این سرزمین داشتند با اجرای این قانون از بین رفته و آنها از حقوق خود محروم شده و ناچار به مقاومت خواهند بود.

مدیرکل پیشین بخش خاورمیانه وزارت امور خارجه همچنین اظهار کرد: از سوی دیگر برخی از نیروهای یهودی علاقه‌مند نیستند تا کشوری نژادی و با ماهیت آپارتایدی تشکیل دهند، این مساله می‌تواند چالش‌هایی را ایجاد کند.

وی با اشاره به نقش سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل و شورای امنیت در اینگونه موارد، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با تصویب این کار ناقض حقوق بشر خواهد بود و این سازمان‌های بین‌المللی هستند که باید در این زمینه اقدام کرده و اثرات خود را بر اینگونه تصمیم‌ها بر جای بگذارند گرچه اسرائیل پایبندی به قوانین بین‌المللی و قواعد بین‌المللی ندارد و با توجه به حمایتی که دولت فعلی آمریکا تحت رهبری ترامپ انجام می‌دهد بعید است که در این تصمیم تجدیدنظر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha