• دوشنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97050100381
  • خبرنگار : 71523

سود هزاران میلیاردی دلالان از سامانه نیما!

سود هزاران میلیاردی دلالان از سامانه نیما!

طبق دستورالعمل ارزی دوم اردیبهشت از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، ارز حاصل از صادرات و واردات در قالب سامانه نیما مدیریت می‌شود و شرکت‌های پتروشیمی هم متعهد شدند ارز خود را در این سامانه وارد کنند، اما حالا با گذشت حدود سه ماه از این تصمیم نارضایتی شرکت‌های پتروشیمی که عنوان می‌کنند سامانه نیما فسادآور است و باعث ضرر پتروشیمی و سود دلالان می‌شود به گوش می‌رسد.

در این راستا حسین میرافضلی، مدیرعامل پتروشیمی جم در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه واحدهای پتروشیمی متعهد شدند ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند، اظهار کرد: این قانون باعث شده پتروشیمی‌ها ضرر کنند زیرا مجبور هستند ارز خود را با قیمت ۴۲۰۰ تومانی عرضه کنند، در حالی که قیمت واقعی ارز در بازار دو برابر این مبلغ است.

وی افزود: در سامانه نیما برخی شرکت‌ها ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفته و کالاهایی وارد می‌کنند که ممکن است نیاز واقعی کشور نباشد. این افراد از این فرآیند سودهای کلان صدها و هزاران میلیارد تومان می‌برند. در حالی که شرکت‌های پتروشیمی به دلیل اینکه ارز را با نرخ دولتی به فروش می‌رسانند، زیان‌های سنگینی می‌بینند. اگر یک شرکت پتروشیمی ۵۰۰ میلیون دلار فروش داشته باشد و هر دلار را ۴۰۰۰ تومان در نظر بگیریم، این شرکت ارز خود را ۲۰۰۰ میلیارد تومان کمتر  به فروش می‌رساند.

مدیرعامل پتروشیمی جم ادامه داد: این در حالی است که شرکت‌های پتروشیمی از چند سهامدار تشکیل شده‌اند و بخشی از این شرکت‌ها متعلق به مردم  عادی است که سهام این شرکت‌ها را خریده‌اند. از سوی دیگر هزینه‌ها بالا رفته و شرکت‌های پتروشیمی برای تامین نیازهای خود مانند خوراک یا تجهیزات باید مبلغ بیشتری پرداخت کنند.

امیرافضلی با تاکید بر اینکه شرکت‌های پتروشیمی با هدف حمایت از دولت ارز خود را در سامانه نیما به فروش می‌رسانند، اظهار کرد: این قانون بیشتر روی شرکت‌های پتروشیمی دولت متمرکز است و بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی خصوصی هستند که خوراک را با ارز مبادله‌ای می‌گیرند و مشخص نیست چه میزان از ارز خود را در سامانه نیما عرضه می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست این شرکت حمایت از تصمیم دولت است، افزود: با وجود این مسائل پتروشیمی جم تا کنون یک سنت از ارز خود را هم خارج از سامانه نیما به فروش نرسانده و از سیاست دولت در این زمینه حمایت میکند.

ضربه سیاست‌های ارزی به پتروشیمی‌ها

همچنین احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی پیش از این اعلام کرده بود: صنعت پتروشیمی در سه قسمت با اعمال سیاست‌های ارزی دچار ضربه‌های اقتصادی شده است. نخست آنکه پیش از آن محصولات خود را در بورس با قیمت ارز آزاد می‌فروختیم که در حال حاضر محصولات را باید با ارز ۴۲۰۰ تومانی بفروش برسانیم.از سوی دیگر پتروشیمی‌ها پیش از این ارز خود را به نرخ آزاد  و با مزایده به صرافی‌ها می‌فروختند که در حال حاضر باید با قیمت ۴۲۰۰ تومان در سامانه نیما به فروش برسانند. قسمت دیگر هم قیمت خوراک بود که برگشت.

بر اساس این گزارش، طبق دستورالعمل ارزی دوم اردیبهشت از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، ارز حاصل از صادرات و واردات در قالب سامانه نیما مدیریت می‌شود. بر اساس این دستورالعمل قرار شده دلار حاصل از صادرات اقلام عمده صادراتی در قالب سامانه نیما با نرخ ۴۲۰۰ تومان جذب و معادل ریالی آن به تجار پرداخت شود تا ارز مورد نیاز واردکنندگان از این طریق تامین شود. محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت - نیز ماه گذشته، لیست کالاهای پتروشیمی و معدنی که باید ارز حاصل از صادرات آنها به سامانه نیما واریز شود را اعلام کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۱ ۱۵:۲۲

ارز باید فقط در مقابل ال سی های مشخص و کالای مشخص عرضه شود و نه اینکه هر کسی ارز را بخرد و هر چه دوست داشت وارد کند .

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۱ ۱۶:۰۰

همه دارن از اين سفره بهره مند ميشن شما عقب موندي! مبادا شما متضرر بشي؟! ضرر فقط مختص مردم عاديه كه زير بار تورم حاصل از سقوط ارزش ريال كمرشون خم شده

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۱ ۱۶:۳۸

رانت جویان نفوذ عمیقی در ساختار نظام تصمیم گیری کشور دارند . اغلب تصمیمات به ضرر صنایع و صادر کنند گان و به نفع دلالان و رانتخواران و واردکنندگان است .

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۰۲ ۰۰:۲۲

خوپ مردم را سر کار گذاشتید فکر کردید مردم نمی فهمند