به گزارش ایسنا، نفتکش ایرانی سانچی در ۱۶ دیماه سال گذشته با کشتی فلهبر چینی به نام کریستال در آبهای شرق چین برخورد کرد. این حادثه باعث آتش گرفتن سانچی و غرق شدن این نفتکش بعد از حدود ۱۰ روز شد. نفتکش سانچی ۳۲ خدمه(۳۰ ایرانی و دو بنگلادشی) داشت که از این تعداد تنها پیکر دو نفر که هویت ایرانی داشتند پیدا شد. در این راستا شرکت ملی نفتکش ایران با توجه به درخواست تعدادی از خانوادهها و جهت کمک به آنها برای دریافت گواهی فوت با مقامات مسئول مذاکره کرد و گواهیهای مذکور براساس مقررات قانون ثبت احوال محقق شد. این گواهی نیز صرفا جهت انجام امور انحصار وراثت و رتق و فتق امور بازماندگان و تعیین تکلیف حقوق و تعهدات این شهدا بوده و صرفا با نظر خانوادهها قابل استفاده و پیگیری است.
علاوه بر برقراری مستمری شهدا از سوی سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی صنعت نفت، پرداخت مابه التفاوت مستمری با حقوق زمان استراحت شهدای سانچی در دستور کار و اجرا قرار گرفت که براین اساس خانواده شهدای سانچی که مستمری دریافت میکنند، مابهالتفاوت مستمری حقوق در حال خدمت شهید خود را از شرکت ملی نفتکش ایران دریافت خواهند کرد.
همچنین طبق مصوبه هیات مدیره شرکت ملی نفتکش ایران مقرر شد تا یکی از وابستگان درجه یک شهدای سانچی در اولویت استخدام این شرکت قرار گیرد که تاکنون تعدادی از آنها به استخدام شرکت درآمده اند.
انتشار تصاویری از وضعیت نفتکش غرق شده سانچی
اعزام ربات به محل غرق سانچی که به عنوان یکی از خواسته های خانواده شهدا مطرح شده برای اولین بار در اولین جلسه هیات مدیره شرکت ملی نفتکش ایران در تاریخ ۲۷ دی ماه سال ۹۶ مطرح شد که با تشکیل کمیته تفحص به ریاست مدیرعامل و تاکید بر بکارگیری شرکتهای معتبر و دارای رزومه معتبر بین المللی آغاز شد که تاکنون طی ۲ مرحله و با انعقاد قرارداد با یکی از شرکتهای معتبر بینالمللی به اعزام ربات به موقعیت این کشتی اقدام شده و بخش هایی از فیلمها و تصایر دریافتی از این عملیات نیز منتشر شده است.
هیچ شرکتی ریسک غواصی تا سانچی را نپذیرفت
علاوه براین با استعلام و دعوت از کارشناسان و متخصصان تراز اول ایرانی و بینالمللی حوزه غواصی و عملیات زیر آب مانند شرکت Salvage Consultant که سابقه خروج زیردریایی مغروق روسی را دارند، تمام زوایا و جوانب فیلمها و تصاویر دریافتی از موقعیت کشتی سانچی جهت غواصی و عملیات ورود به کشتی توسط این کارشناسان در مراحل مختلف مورد بررسی قرار گرفت که به رغم جدیت شرکت ملی نفتکش در انجام این عملیات هیچ شرکتی حاضر به پذیرش ریسک و انجام این عملیات به دلیل تغییر شکل و مچاله شدن بدنه کشتی در اثر حرارت بسیار زیاد آتش و فشار آب در عمق ۱۱۵ متری آبهای متلاطم منطقه و خطر بالای آن برای غواصان، نشد.
ارائه محتویات جعبه سیاه سانچی به خانوادهها
محتویات جعبه سیاه سانچی در جریان رسیدگی کمیته بررسی سانحه، محرمانه تلقی و تا پایان بررسی قابل انتشار نبود. در حال حاضر و با خاتمه کار کمیته، این مساله با درخواست خانوادهها و در صورتی که صدای بستگان آنها در این جعبه موجود باشد، امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات