• سه‌شنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۷ / ۰۸:۰۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97042614005
  • خبرنگار : 71498

علت زیاد شدن خاموشی‌ها چیست؟

علت زیاد شدن خاموشی‌ها چیست؟

سالانه باید ظرفیت تولید برق معادل ۵۰۰۰ مگاوات در ایران ایجاد شود که سال گذشته و سال قبل از آن کمتر از نیمی از این ظرفیت وارد مدار شد. پر واضح است که با ادامه این روند مشکلات ناشی از خاموشی برق در سال‌های آینده بیشتر هم خواهد شد.

به گزارش ایسنا، گرمای هوا موجب شده که در روزهای اخیر شاهد خاموشی‌های پراکنده در ایران باشیم؛ موضوعی که بازار شایعات را نیز داغ کرد و درپی آن علت خاموشی‌ها در تهران و سایر شهرها معرفی شد، اما واقعیت این است که علاوه بر رعایت نکات مدیریت مصرف که می‌تواند کمک کند تا این خاموشی‌ها دور زده شود، مسایل مدیریتی، راندمان شبکه برق کشور و ظرفیت مازاد تولید نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر وضعیت سال‌ جاری است که در کنار تداوم خشکسالی و کم شدن حجم ذخیره سدهای برق آبی، وضعیت صنعت برق کشور را به بحران کشیده است.

بر اساس آخرین آمار و اطلاعات، ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است اما با توجه به اینکه نزولات آسمانی در نیمه دوم سال گذشته در مناطق مختلف به ویژه نواحی که دارای نیروگاه برق آبی هستند کاهش چشمگیری پیدا کرده است، برای تابستان امسال حدود ۳۰ درصد ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی را از دست داده‌ایم.

آن طور که مسوولان بارها در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند، برای تابستان امسال امکان استفاده از پتانسیل کامل نیروگاه‌های برق‌آبی وجود ندارد، به گونه‌ای که در پیک مصرف تابستان سال گذشته حدود ۹۳۰۰ مگاوات تولید برق آبی داشته‌ایم در صورتی که کاهش نزولات جوی باعث شده تا این ظرفیت در تابستان امسال به شدت کاهش پیدا کند و ۵۰۰۰ مگاوات کمبود را در بخش نیروگاه‌های برق آبی داشته باشیم.

به طور کلی تامین برق در دو قالب صورت می‌گیرد؛ یک بخش مربوط به تامین بار است که به صورت مگاوات بوده و دیگری تامین مستمری است که در ۲۴ ساعت انجام می‌گیرد و به عنوان انرژی از آن یاد می‌شود. ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده کاملا می‌تواند ظرفیت مصارف را پاسخگو باشد منتها کاهش نزولات جوی باعث شده تا امکان استفاده کامل از ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی وجود نداشته باشد.

البته باید به این مساله نیز توجه کرد که از دمای ۳۸ درجه به بعد به ازای افزایش هر درجه دما میزان مصرف برق نیز بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات افزایش پیدا می‌کند که همین مساله نیز موجب می شود توان شبکه پاسخگو نیاز ها نباشد و وزارت نیرو مجبور به خاموشی های با برنامه شده است. علاوه بر این برخی منتقدان، عدم برنامه‌ریزی کافی برای تامین ظرفیت تولید متناسب با مصرف پیش‌بینی شده برق برای امسال و همچنین راندمان پایین و تلفات بالای برق در شبکه سراسری را از دیگر عوامل تاثیرگذار بر وضعیت فعلی تامین برق کشور می‌دانند.

از سوی دیگر، طی روزهای اخیر موضوعات متفاوتی مبنی بر اجبار ایران به دلیل امضای توافق پاریس و از مدار خارج شدن نیروگاه های حرارتی و صادرات برق ایران به کشور عراق مطرح شد. این درحالی است که مسوولان کشور این موارد را صراحتا شایعه خواندند و تنها دلیل قطعی برق این روزها را افزایش دما و رشد مصرف و همچنین کاهش ذخیره آب سدهای دارای نیروگاه‌های برق آبی اعلام کرده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۴-۲۶ ۰۹:۱۸

ایسنا شما اگر به پارکها و فضای سبز اطراف اتوبان ها مراجعه کنید مشاهده میکنید که تقریبا به ازای هر درخت و با فاصله کم یک تیر چراغ برق شبها روشن می باشد که بعضا تا ساعاتی از صبح نیز خاموش نمی شوند. دلیل این همه روشنی برای پارکها چیست؟ آیا نصفه شبها مردم لزوما مراجعه ای به آنجا دارند ؟