• دوشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97042513609
  • خبرنگار : 71263

آمریکا در تولید نفت به خودکفایی نمی‌رسد

آمریکا در تولید نفت به خودکفایی نمی‌رسد

میزان واردات محصولات نفتی به آمریکا در نخستین هفته ژوییه به ۱.۶۷۰ میلیون بشکه در روز رسید که پایین‌ترین میزان در سه سال اخیر بود.

به گزارش ایسنا به نقل از اویل پرایس، کاهش واردات آمریکا با افزایش تولید نفت در چند سال گذشته همزمان شده است که به دو طریق روی آمار واردات تاثیر گذاشته است. افزایش تولید نفت، نیاز به واردات را کاهش داده و افزایش مستمر صادرات نیز آمار واردات را کاهش داده است.

صادرات نفت آمریکا در سومین هفته ژوئن به رکورد سه میلیون بشکه در روز صعود کرد.

با این حال آمار واردات سال‌هاست رو به کاهش بوده و بخش بزرگی از این حقیقت این است که آمریکا صادرات محصولات نفتی شامل بنزین، میعانات و پروپان را افزایش داده است. این روند حتی قبل از افزایش اخیر صادرات به چشم می‌خورد.

واردات هفتگی در سال ۲۰۰۵ به اوج رسید و بالای ۱۳ میلیون بشکه در روز بود. اکنون این آمار به کمتر از دو میلیون بشکه در روز رسیده است.

اما آیا آمریکا در آستانه صفر کردن واردات و قطع وابستگی انرژی است که وعده هر رییس جمهوری از زمان ریچارد نیکسون تا به امروز بوده است؟

اگرچه آمریکا ممکن است مانند سابق به واردات نفت و محصولات نفتی نیاز نداشته باشد اما همچنان به بازار جهانی آویخته است. همچنان که تولید نفت و محصولات نفتی این کشور در چند سال گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده، حجم تجارت نیز بالا رفته است.

مجموع تجارت محصولات نفتی آمریکا شامل واردات و صادرات در ژوئن به ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین رکورد ماهانه از سال ۲۰۱۵ بود که آمریکا در اوج وابستگی به واردات قرار داشت.

دلیل این امر این است که بازار نفت به این سادگی نیست که هر چه تولید شود، به مصرف برسد. تگزاس نفت سبک تولید می‌کند اما پالایشگاه‌های منطقه گلف کاست به تجهیزات پالایش گریدهای نفت متوسط و سنگین مجهز هستند. نفت شیل آمریکا به خارج صادر می‌شود و به عنوان نمونه، چین یکی از خریداران بزرگ نفت آمریکا است.

در این بین پالایشگاه‌ها در گلف کاست دسترسی راحت به نفت تگزاس ندارند بنابراین همانند سابق به واردات ادامه می‌دهند.

با این حال پالایشگاه‌های گلف کاست تا حد امکان نفت فراوری می‌کنند و در وافع افزایش تولید داخلی نفت به افزایش صادرات محصولات پالایشی کمک کرده است. و با وخامت فعالیت‌های پالایشی در کشورهایی مانند مکزیک و ونزوئلا، محصولات پالایشی آمریکا بازارهایی در نیمکره غربی پیدا کرده اند.

بعلاوه تقاضای آمریکا برای نفت بالا مانده و وارداتش از کانادا طی یک دهه اخیر رشد مستمری داشته است.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، بازار نفت خام آمریکا در هر مقطعی در ۱۳ سال گذشته با سایر نقاط جهان مرتبط بوده است.

سیاستمداران آمریکایی همواره استدلال کرده اند که تولید نفت، آمریکا را از وابستگی به تولیدکنندگان خارجی رها می‌کند. اما نگاهی به توییت‌های دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا نادرستی این ادعا را نشان می‌دهد. با وجود کاهش واردات آمریکا، ترامپ مکررا از اوپک خواسته است تولیدش را افزایش دهد که نشان می‌دهد آمریکا تا چه حد به بازار جهانی وابسته مانده است.

تولید نفت آمریکا مرتبا در حال رکوردشکنی است و در چند هفته گذشته به ۱۰.۹ میلیون بشکه در روز صعود کرد با این حال قیمت بنزین در این کشور بالا رفته و به حدود سه دلار در هر گالن رسیده که بالاترین قیمت در چند سال اخیر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha