به گزارش ایسنا، فرجالله رجبی در بیست و یکمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان، خطاب به مهندسان گفت: دوران مهمی را طی میکنیم که در این زمان کسانی میتوانند تاثیرگذار باشند و عیار شخصیت حرفهایشان بالا باشد. هیچکس در عرصه مسئولیت برای ما فرش قرمز پهن نکرد. ما خودمان را عرضه کردیم و مردم ما را پذیرفتند.
وی با تشبیه شرایط فعلی سازمان نظام مهندسی به دوران بلا افزود: میگویند در زمانهای عادی گرز باید در حد مرد باشد اما در زمان بلا مرد باید به اندازه گرز باشد.
وی با بیان اینکه سازمانهای نظام مهندسی به دلیل ظرفیت بالایی که دارند میتوانند به کمک دولت و مردم بیایند، گفت: یکی از چالشهای امروز کشور بحث اشتغال است و یکی از راهکارها برای این موضوع، بخش مسکن است که میتوان با رونقبخشی به حوزه ساختمان، اشتغال را بالا برد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان همچنین با اشاره به طرح ملی بازآفرینی شهری اظهار کرد: دولت در ۲۷۰ محله طی افق ۵۰ ساله در نظر دارد که بافتهای فرسوده را نوسازی کند اما در این کار موفق نمیشود مگر این که لایههای اجتماعی را درگیر کند. مهندسان در هر عرصهای برای تامین ظرفیتهای فنی و حتی سرمایهگذاری برای این موضوع آماده هستند.
وی تاکید کرد: موضوع بحران آب بر هیچ کس پوشیده نیست. امروز در آبادان، خرمشهر، بوشهر و یزد، همه درگیر مساله آب شدهاند. ورود به این عرصه هم با نصیحت ممکن نیست بلکه ساختار و برنامه میخواهد. تنها جایی که من میشناسم میتواند به این حوزه کمک کند سازمان نظام مهندسی است. تنها باید موارد صرفهجویی را آییننامهای کنیم و بعد بر آن نظارت داشته باشیم. در آن صورت نیز خواهید دید که قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود.
رجبی در خصوص اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد: در برداشت از مفاهیم ابهامهایی وجود دارد که فرصتی است تا از تجربه ۲۰ سال گذشته استفاده کنیم. باید نمونههایی از عدم تصدیگری دولت داشته باشیم.
وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی یا خصوصی است یا دولتی. شترمرغ نمیشود. از نظر ما این دستگاه قطعا خصوصی است. با این نگاه رشد میکند و بالنده میشود. در بررسی قانون اتفاق جدیدی افتاد که گفتند سازمان نظام مهندسی و نظام فنی اجرایی مکمل یکدیگر باشند. هیچ کدام ذیل دیگری قرار نگیرند بلکه همافزایی ایجاد کنند.
وی با اشاره به زلزله کرمانشاه گفت: وقتی زلزله کرمانشاه را با زلزله منجیل و بم مقایسه میکنیم میبینیم آمار کشتهها بسیار پایینتر بود و به ۵۰۰ نفر رسید. البته همین ۵۰۰ نفر هم زیاد است. پایین آمدن تعداد کشتهها قسمت روشن فعالیت مهندسان است و تعداد ۵۰۰ نفری که از هموطنانمان از بین رفتند نقطه تاریک این موضوع است باید تلاش کنیم سایهها را به نقاط روشن تبدیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات