• شنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97041608689
  • خبرنگار : 71589

برای بهبود عملکرد انرژی‌های تجدیدپذیر؛

باکتری، جایگزین سلول‌های خورشیدی خواهد شد!

باکتری، جایگزین سلول‌های خورشیدی خواهد شد!

محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا می‌گویند در آینده سلول‌های خورشیدی مبتنی بر باکتری می‌توانند با سلول‌های خورشیدی رایج کنونی رقابت کنند و از نور خورشید، حتی از پشت ابر هم انرژی ذخیره کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، موجودات میکروسکوپی از اولین چیزهایی بودند که برای ذخیره انرژی خورشید استفاده می‌شدند، بنابراین از آنها برای ساختن سلول‌های خورشیدی بهینه استفاده می‌شود.

اکنون محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) یک راه جدید برای ساخت سلول‌های خورشیدی حاوی باکتری ابداع کرده‌اند که کارایی بیشتری نسبت به سیستم‌های مشابه دارد و حتی می‌تواند در روزهای ابری نیز کار کند.

به طور معمول، در سلول‌های خورشیدی بیوژنیک یا سلول خورشیدی زیستی با موجودات زنده، رنگی از باکتری‌ها استخراج می‌شود که به آنها اجازه می‌دهد نور را فتوسنتز کنند. متاسفانه این فرایند می‌تواند پیچیده باشد و ممکن است نیاز به حلال‌های سمی داشته باشد.

بنابراین، تیم محققان از یک جایگزین فریبنده ساده استفاده کرد: خود باکتری‌ها.

ابتدا آنها ژنتیک باکتری E. coli مهندسی کردند تا رنگی به نام لیکوپن تولید کند که به طور طبیعی در انجام فتوسنتز موثر است. سپس باکتری‌ها در یک ماده نیمه‌هادی پوشیده شده و روی یک صفحه شیشه‌ای اعمال می‌شوند.

با قرار دادن دستگاه در معرض نور، تیم توانست یک تراکم جریانی به میزان 0.686 میلی‌آمپر در هر سانتی‌متر مربع ثبت کند که تقریبا دو برابر سایر سلول‌های خورشیدی بیوژنیک بود.

محققان همچنین گفتند که این سلول خورشیدی به خوبی قادر به کار در نور کم نیز هست که می‌تواند در مناطقی از جهان که آفتاب کمی دارند، مورد استفاده قرار بگیرد.

"ویکرامادیتیا یاداو" پژوهشگر ارشد این پروژه می‌گوید: ما بیشترین تراکم جریان را برای یک سلول خورشیدی بیوژنیک ثبت کردیم. ‌این مواد هیبریدی(ترکیبی) که ما در حال توسعه آن هستیم، می‌تواند به صورت پایدار تجاری‌سازی شود و با بهینه‌سازی کافی، می‌تواند با سلول‌های خورشیدی رایج رقابت کند.

محققان تخمین می‌زنند که فرآیند ابداعی آنها تنها 10 درصد هزینه معمول را خواهد داشت.

در حال حاضر، فرآیند پردازش نیمه‌هادی، باکتری‌ها را می‌کشد، اما تیم امیدوار است که در نهایت یک روش جایگزین را پیدا کند که آنها را زنده نگه دارد، جایی که آنها می‌توانند به طور مداوم رنگ تولید کنند و طول عمر سلول خورشیدی بیوژنیک را افزایش دهند.

این تحقیق در مجله Small منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha