• چهارشنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۷ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97041307586
  • خبرنگار : 71511

سیف اعلام کرد

آغاز به کار بازار ثانویه ارز/ تصمیمی درباره حذف ارز مسافرتی نگرفته‌ایم

آغاز به کار بازار ثانویه ارز/ تصمیمی درباره حذف ارز مسافرتی نگرفته‌ایم

رئیس کل بانک مرکزی ضمن اعلام آغاز به کار بازار ثانویه ارز در راستای ساماندهی این بازار به ارز مسافرتی اشاره کرد و گفت که فعلا در زمینه حذف آن تصمیمی اتخاذ نشده است.

به گزارش ایسنا، ولی‌الله سیف در حاشیه جلسه هیات دولت این هفته در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای پیگیری اقداماتی که در رابطه با ساماندهی بازار ارز انجام شد، بر اساس تقسیم بندی صورت گرفته، ارز حاصل از صادرات کالاهای خاص مانند پتروشیمی و فولاد که عمده است و با دولت ارتباط دارد جزو آن ۸۰ درصد است که باید در سامانه نیما عرضه شود. در حالیکه کل ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی مبنایی برای فعال شدن و تامین ارز بازار ثانویه ارز و در حقیقت برای واردات فهرست سوم کالایی است که از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه می شود.

سیف در توضیح این نوع معامله ارزی گفت: روال بازار ثانویه اینگونه است که وارد کننده با صادرکننده تفاهم می کند و با ثبت این تفاهم در سامانه جامع تجارت این کار می تواند عملیاتی شود در مرحله بعدی وارد کننده با مراجعه به بانک گواهی ثبت آماری خود را می گیرد و سپس با مراجعه به صادرکننده مربوط، توافق نهایی خود را انجام می دهد این توافق هم در سامانه جامع تجارت ثبت و عملیاتی می شود.

وی افزود: ما فکر می کنیم با این اقدامات، این بازار ساماندهی می‌شود و در مقابل جهت رفع بعضی ابهاماتی که هنوز هست با فعال شدن و آرامشی که در بازار حاکم می شود می توانیم اقدامات دیگر را هم انجام دهیم.

سیف در پاسخ به این پرسش که قرار بود از شنبه صرافی‌ها فعالیت خود را شروع کنند، آیا این امر مححق شده است؟ گفت: در حوزه‌ی حواله‌جات فعال هستند. در رابطه با این موضوع که اسکناس جابه‌جا کنند در مقطع بعدی اقدام می‌کنیم.

وی سپس گفت: نرخ ارز در بازار ثانویه متناسب با عرضه و تقاضا است. خودشان توافق می‌کنند. در شروع کار واردات کالا و خدمات انجام می شود.

سیف در ادامه خاطر نشان کرد: صرافی ها می‌توانند بین وارده کننده و صادر کننده ایفای نقش کنند؛ ممکن است یک صادر کننده کل ظرفیتی که برای عرضه به بازار دارد را از طریق صرافی ها انجام دهد.

وی در رابطه با نوع قیمت گذاری این بازار گفت: هیچ محدودیتی وجود ندارد و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارکرد: ارز فیزیکی در ایران منتقل نمی شود، بلکه از حساب صادر کننده به حساب وارد کننده منتقل می شود.

سیف خاطرنشان کرد که فعلا تصمیمی مبنی بر حذف ارز مسافرتی وجود ندارد.

وی با اشاره به دستور رئیس جمهوری مبنی بر شفافیت در تمام دستگاه‌ها گفت: در بانک مرکزی بر اساس سفارش‌های انجام شده کار انجام می شود، تصمیم در بانک مرکزی گرفته نمی شود، اما چون این دستگاهی است که تامین می کند می تواند اطلاع رسانی انجام دهد، بر اساس توانایی ها شفافیت ها را ادامه می دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۴-۱۴ ۰۰:۵۰

آقای سیف الان یک سوپر مارکت بزنی بطور آنی اگر جواز کسب نداشته باشی تعزیرات فوری آن سوپر مارکت را تا جوااز کسب نیاورد پلمپ وجریمه می کند وموسسات غیر مجوزی مانند آرمان یا فردوسی تریلیارد تومان از مردم خورد وغیر مجاز بودند

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۱۴ ۰۰:۵۴

وآن موسسات که غیر مجوز بودند کاری بهشون نداشتی مردم کاملا فکر می کنند بطور یقین با این موسساات غیر مجاز که مردم را اذیت کردند دست به یکی هستید این اصلا مناسب نیست

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۰۲:۳۶

جناب سیف این ایده فقط بازار رو خراب می کنه. مثل بقیه کشور ها پول های اضافی ریالی که چاپ کردید رو جمع کنید تا قیمت ارز بهتر بشه

avatar
۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۰:۴۴

آیا شما خبر دارید که بیش از 85 درصد از ارز صادراتی توسط دولت کسب میشود و آن را نادیده گرفتید و میخواهید با اون 15 درصد باقیمونده بازار را به تعادل برسانید(که اونم یه جورایی مال دولته). معلومه که شما هم نا امید شده اید. جناب سیف لطفا اگر از دست شما و دوستانتان کار مفیدی بر نمی آید ، جایگزین بهتری پیدا کنیم. آخه همه میدونن که دولت باید کوچک به معنای حقیقی شود تا از حالت اقتصاد انحصاری خارج شویم.