ایرج حیدریان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: بارندگی مهمترین عامل تعیین کننده وضعیت منابع آب هر منطقه است که متأثر از شرایط اقلیمی است، اقلیم استان سمنان نیز به لحاظ هواشناسی گرم و خشک است.
وی ادامه داد: بارش سالانه در مناطق کویری استان کمتر از 50 میلیمتر و در ارتفاعات شمالی استان نیز بالغ بر 500 میلیمتر در سال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان اضافه کرد: بر طبق آمار درازمدت ایستگاههای موجود، میانگین بارش استان سمنان کمتر از 120 میلی متر در سال است که این میزان حدود 40 درصد میانگین بارش کشور است، میانگین کشوری بارش حدود 250 میلی متر و میانگین بارش در جهان نیز حدود 860 میلی متر در سال است.
حیدریان خاطرنشان کرد: بر این اساس متوسط حجم بارش در استان سمنان 11.5 میلیارد متر مکعب برآورد شده است که 9.2 میلیارد متر مکعب آن، حدود 80 درصد از طریق تبخیر مستقیماً از دسترس خارج می شود.
وی همچنین تصریح کرد: با توجه به برداشت بیش از توان آبخوان های اصلی استان سمنان سالانه به طور متوسط 0.7 متر افت و 150 میلیون متر مکعب کسری مخزن در دشت های اصلی استان شامل ایوانکی، گرمسار، سرخه، لاسجرد، سمنان، دامغان، شاهرود، بسطام، میامی، مزج، جیلان، بیارجمند، احمد آباد و... ایجاد می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان تصریح کرد: از سالیان گذشته دشت های فوق به غیر از دشت احمد آباد، از نظر توسعه برداشت از منابع آب زیرزمینی ممنوعه اعلام شده اند.
انتهای پیام
نظرات