• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 97041005468
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

‌ورزش‌های زورخانه‌ای، متولی فرهنگ و منش پهلوانی

‌ورزش‌های زورخانه‌ای، متولی فرهنگ و منش پهلوانی

ایسنا/آذربایجان غربی ورزش زورخانه‌ای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکات ورزشی با اسباب و بی‌اسباب و آداب و رسوم مربوط به آن هاست که در محدوده تاریخی و فرهنگی ایران از گذشته‌های دور رواج داشته‌ است.

‌ورزش‌های زورخانه‌ای متولی فرهنگ و منش پهلوانی در جامعه است، بگونه‌ای که گسترش این نوع ورزشها در دنیا از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

به گزارش ایسنا، اگر چه شاید امروز ورزش باستانی در ایران زمین دارای رونق کم‌تری باشد اما هم اکنون 7 زورخانه در آذربایجان غربی در شهرهای ارومیه به تعداد دو زورخانه و مهاباد، نقده، تکاب، میاندوآب و بوکان هر کدام یک زورخانه وجود داشته و مشغول فعالیت است و زورخانه خوی نیز نیمه تمام بوده و امکانات لازم برای فعالیت را ندارد، نیاز به تاسیس این رشته ورزشی در منطقه آزاد تجاری - صنعتی ماکو بیش از پیش احساس می‌شود.

معرفی فرهنگ و منش ایرانی در سایه ترویج ورزش‌های پهلوانی

غیب الله زاده یک کارشناس حوزه ورزش‌های قهرمانی و پهلوانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: ترویج و گسترش این ورزش پهلوانی در جامعه می‌توانیم فرهنگ و مدنیت آن جامعه را در میان مردم دنیا معرفی کند.

وی ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای را ورزش انسانیت، توسعه بعد معنوی انسان و فرهنگی دانست و گفت: این رشته ورزشی در اصل وظیفه نهادینه کردن تواضع، اخلاص، ایمان و تمام نیکی‌ها در وجود انسان دارد.

ورزش‌های زورخانه‌ای رسالت پرورش پهلوانان دریادل را دارند

همچنین قاسم زاده از ورزشکاران اهل ماکو نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اقدامات اداره ورزش و جوانان این شهر را خوب و چشمگیر ارزیابی کرد و افزود: اگر این اداره بتواند هیئتی تحت عنوان هیئت زورخانه‌ای تاسیس کند، مهر تاییدی بر رسالت اصلی خود در باب ورزش و امور جوانان زده است.

وی بر این عقیده است که بسیاری از ورزش‌ها جنبه خشونت پروری در روحیه جوان دارد، در حالی که ورزش‌های زورخانه‌ای جز تقویت پهلوانان دریادل نمی‌تواند رسالتی داشته باشد.

قهرمان شدن مقطعی ولی پهلوان بودن همیشگی است

حسن احمدی ‌رئیس اداره ورزش و جوانان ماکو نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ‌با اشاره به اینکه این اداره در حوزه جوانان رتبه دوم در سطح استان را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: ۳۰ هیئت ورزشی با ۱۷ باشگاه خصوصی در شهرستان در راستای نهادینه کردن ورزش در جامعه تلاش می‌کنند که لزوم حضور رشته‌های پهلوانی بیش از پیش در شهرستان احساس می‌شود.

رئیس اداره ورزش و جوانان ماکو در تشریح ویژگی های این رشته ورزشی گفت: اوقات فراغت جوانان و نوجوانان باید با این رشته‌های پهلوان پرور، غنی سازی شود، در حالی که ماکو از نعمت ورزش‌های زورخانه‌ای محروم است.

وی همچنین با تاکید براینکه شهرستان ماکو در رتبه بندی غنی سازی اوقات فراغت تابستانه سال گذشته مقام هفتم را در سطح استان به خود اختصاص داده بود افزود: ۷۰۰ نفر طی سه ماهه تابستان سال گذشته در پروژه‌های غنی سازی اوقات فراغت اداره ورزش و جوانان ماکو شرکت کردند.

رئیس اداره ورزش و جوانان ماکو بر لزوم نهادینه کردن و ترویج فرهنگ پهلوانی تاکید و تصریح کرد: در بحث ورزشکاری، دوران قهرمانی زودگذر است ولی ماندگارتر از آن پهلوانی و منش اخلاق‌مداری است.

وی همچنین وجود اخلاق و منش اسلامی را در ورزش یک امر مهم دانست و افزود: زیرساخت‌های ورزش ماکو به ورزش پهلوانی نیاز دارد و اگر این امر تحقق یابد، شاهد پیشرفت چشمگیر در کاهش موضوعات اجتماعی خواهیم بود. 

روحیه پهلوانی در باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها شیوع داده شود

حجت الاسلام ایوب رنجبری  امام جمعه ماکو نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، نگاه جهان بینانه ی توحیدی به بحث ورزش را ارزشمند دانست و ادامه داد: این امر به‌گونه‌ای است که نگاه اسلامی و اهلبیت به عنوان ابزار تاثیرگذار در روح و روان انسان‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی ورزشگاه‌ها و اماکن ورزشی را مکانی مقدس عنوان کرد و افزود: حفظ حرمت ورزشگاه‌ها باید در جامعه ورزشی و ورزش‌دوستان نهادینه شود.

وی تعالی فرهنگی، ورزشی و اجتماعی جامعه را لازمه ترویج ورزش‌های پهلوانی عنوان کرد و گفت: پهلوانان نمی‌میرد چرا که راه وصل شدن به خدا را طی کرده‌اند و ارزشی کمتر از شهدا ندارند.

این روحانی ورزشکار تاکید کرد: روحیه پهلوانی در باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها شیوع داده شود.

امام جمعه ماکو بر فحاشی و هتاکی‌ها در بعضی ورزشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: ورزش‌های زورخانه‌ای می‌تواند از بسیاری از ناهنجارها در جامعه جلوگیری کند. 

حجت‌الاسلام رنجبری بر لزوم تقویت ارتباط علما با نسل جوان اشاره و تاکید کرد: نقش اداره ورزش و جوانان در این موضوع چشمگیر است.

این عالم ورزش دوست همچنین بر لزوم تاسیس هیئت عزاداری با محوریت شرکت ورزشکاران در راستای معرفی به جامعه در جهت ترویج فرهنگ پهلوانی و جامعه‌ای مدنی تاکید داشت.

به گزارش ایسنا، ورزش زورخانه‌ای رویکردی اخلاقی و فرهنگی دارد ولی در چند سال گذشته کمی از ورزش پهلوانی فاصله گرفته و این زمینه را برای جوانان امروزی بسترسازی کرده است تا به دنبال کارهای ماجراجویانه و ورزش های رقابتی برود و دلیل این امر عدم جلب رضایت جوان از صرف ورزش در زورخانه است.


گزارش از: مهدی تندرست، خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان غربی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha