• جمعه / ۸ تیر ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97040804224
  • خبرنگار : 71263

بزرگترین مشتری گاز جهان در آینده

بزرگترین مشتری گاز جهان در آینده

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد با رشد مصرف در منطقه آسیا اقیانوسیه به خصوص چین، تا سال ۲۰۲۳ تقاضای جهانی برای گاز سالانه ۱.۶ درصد رشد می‌کند و به ۴.۱ تریلیون متر معکب می‌رسد.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین گزارش گاز سالانه خود اعلام کرد با ادامه روند رشد تقاضای جهانی، ۳۷۶ میلیارد مترمکعب طی شش سال گذشته به میزان مصرف اضافه شده است.  

طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، چین عامل اصلی رشد بازار گاز جهانی در سال‌های آینده است. بازار این کشور در سال گذاشته که برنامه تغییر مصرف از زغال سنگ به گاز در بخش‌های صنعتی و مصرفی کلید خورد، ۱۵ درصد رشد کرد و انتظار می‌رود بازار این کشور در پنج سال آینده به طور میانگین نرخ رشد سالانه ۸ درصد را ثبت کند.

بر اساس این گزارش، چین با سیاستهای دولتی که از کاهش آلودگی هوا حمایت می‌کند و ادامه رشد اقتصادی قوی، در افزایش مصرف گاز جهانی در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳، سهم ۳۷ درصدی خواهد داشت.

به دلیل اینکه تولید گاز چین پاسخگوی رشد تقاضا نیست، این کشور تا سال ۲۰۱۹ بزرگترین واردکننده گاز جهان خواهد شد و ۱۷۱ میلیارد متر مکعب در سال تا سال ۲۰۲۳ واردات خواهد داشت.

انتظار می‌رود سایر اقتصادهای بزرگ آسیایی مانند هند، بنگلادش و پاکستان نیز شاهد رشد پایدار تقاضا در مدت پیش‌بینی شده باشند.

در مقابل مصرف در بازارهای اشباع شده منطقه آسیا اقیانوسیه طی این مدت کاهش خواهد یافت و رشد اندک در استرالیا و کره جنوبی تحت الشعاع افت تقاضای چین قرار می‌گیرد.

بنا بر گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، بخش صنعت از تولید نیرو پیش افتاده و محرک اصلی رشد تقاضای جهانی برای گاز خواهد بود. تقاضا برای گاز صنعتی در مناطق تولیدکننده مانند آمریکای شمالی و خاورمیانه رشد کرده و از توسعه بخشهای پتروشیمی این مناطق حمایت می‌کند.

رشد عرضه، بازار LNG

در بخش عرضه نیز انتظار می‌رود میزان عرضه جهانی منطبق با تقاضا باشد و تا سال ۲۰۲۳ به ۴.۱ تریلیون متر مکعب برسد.

آمریکا با توجه به دورنمای تولید این کشور و افزایش تولید گاز مرتبط به نفت، در رشد عرضه و صادرات، پیشرو خواهد بود.

عمده افزایش تولید گاز از مناطق تولیدکننده بزرگ دیگر مانند خاورمیانه، چین و مصر در کوتاه مدت به بازارهای داخلی اختصاص خواهد یافت.

بازار جهانی در بخش LNG پس از یک دوره عرضه گسترده، ممکن است تا سال ۲۰۲۳ محدودیت عرضه پیدا کند.

پروژه‌های جدید حدود ۱۴۰ میلیارد متر مکعب در فاصله سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ اضافه خواهند کرد و مجموع ظرفیت جهانی تقریبا ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

بیش از نیمی از توسعه مذکور – بیش از ۸۰ میلیارد متر مکعب – در آمریکا روی خواهد داد و استرالیا و روسیه با به ترتیب ۳۰ و ۱۵ میلیارد متر مکعب، مشارکت قابل توجهی خواهند داشت.

اما عدم وجود پروژه‌های جدید پس از سال ۲۰۲۰ ممکن است به محدود شدن عرضه به بازار منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha