• دوشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 97032813431
  • خبرنگار : 71605

از سوی رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه تشریح شد

ویژگی‌های معرفتی و رفتاری استاد فقید دکتر احمدی

ویژگی‌های معرفتی و رفتاری استاد فقید دکتر احمدی

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، دکتر احمد احمدی را فیلسوف ثابت قدم معاصر دانست و گفت: این ثابت قدمی به معنی عدم تکامل اندیشه‌های ایشان نبوده، بلکه این تکامل در کتاب بن‌لایه‌های شناخت ایشان به خوبی قابل مشاهده است.

به گزارش ایسنا، عبدالحسین خسروپناه در آیین بزرگداشت علمی و معرفتی استاد فقید دکتر احمد احمدی که امروز با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی،  غلامرضا اعوانی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، نجفقلی حبیبی، محمدعلی کی‌نژاد، فرزندان مرحوم دکتر احمدی، علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و دیگر اساتید حوزه و دانشگاه در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، نخستین ویژگی دکتر احمد احمدی را "داشتن مبانی فلسفی استدلالی و تسلط به فلسفه غربی و اسلامی" بیان کرد و افزود: ایشان تسلط ویژه‌ای به کانت و دوکارت داشت و انظار آن شخصیت‌ها را نقد می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه مرحوم احمدی آرای تخصصی و ویژه خود را در کتاب بن‌لایه‌های شناخت بیان کرده و بر این اعتقاد بوده که «دریافت اشیای محسوس با علم حضوری صورت می‌گیرد»، توضیح داد: علامه طباطبائی هم چنین نظری داشت؛ اما ایشان مفهوم فوق را خود تبیین کرد.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ویژگی دوم مرحوم احمدی را "دارای اندیشه دینی اجتهادی و معتقد به جامعیت اسلام" دانست و تاکید کرد: ایشان معتقد به پیوند اسلام و جامعه بود و به هیچ وجه به سکولاریسم اعتقادی نداشت که این را نیز از مکتب فقهی امام خمینی (ره) دریافت کرده بود.

خسروپناه ویژگی سوم ایشان را "ولایت مداری" عنوان و تشریح کرد: او به معنای دقیق کلمه ولایت‌مدار بود. زمانی که نام اهل بیت برده می‌شد، ایشان منقلب می‌شد؛ ضمن آنکه نسبت به ولایت فقیه نیز این ولایتمداری را حفظ می‌کرد.

وی افزود: ایشان "صدق اعتقادی و عملی داشت"؛ این یعنی به آنچه می‌اندیشید عمل می‌کرد. مخالفت یا موافقت او از سنخ افراد حزبی نبود و در پی تایید یا رد هیچ جریانی نبود.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه آخرین ویژگی مرحوم احمدی را "ثابت قدم بودن در اندیشه‌های فلسفی و دینی و دفاع از نظام اسلامی" عنوان کرد و ادامه داد: احمدی عالم فرزانه و فیلسوف ثابت‌قدم زمان ما بود؛ این ثابت قدمی به معنی عدم تکامل اندیشه‌های ایشان نبوده، بلکه این تکامل در کتاب بن لایه‌های شناخت ایشان به خوبی قابل مشاهده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha