• دوشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 97032812926
  • منبع : نمایندگی اردبیل

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اردبیل خبر داد:

تلاش برای صیانت از گونه‌های در حال انقراض

تلاش برای صیانت از گونه‌های در حال انقراض

ایسنا/اردبیل معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان اردبیل گفت: دانشگاه آزاد بیش از 20 سال است که نسبت به راه‌اندازی کلکسیون گیاهان دارویی با 250 گونه و همچنین گردآوری بذور سازگار با شرایط آب و هوایی و اقلیمی استان اردبیل اقدام کرده است.

به گزارش ایسنا، محمد ضعیفی‌زاده در سمینار گیاهان دارویی در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با اشاره به توانمندی‌های گیاهان دارویی و تحقیقاتی استان اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل از نظر پهنه‌بندی دما، بارش و اقلیم متفاوت در رویش گیاهان دارویی یک منطقه ممتاز است به طوری که تاکنون 450 گونه گیاه دارویی در این استان شناسایی شده است.

وی با اشاره به شناسایی 6 گوه شهدزاده و گردزا در حوزه تولید عسل دارویی خاطرنشان کرد: واحد تحقیقات بخش گیاهان دارویی دانشگاه آزاد، کشاورزی و منابع طبیعی، مرکز تحقیقات ابن سینا و واحدهای رشد و فناوری دانشگاه‌ها در این حوزه فعالیت گسترده‌ای دارند به طوری که جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل نیز به صورت تخصصی در این حوزه با همراهی 15 شرکت فناور و دانش بنیان فعالیت می‌کند و تاکنون 29 فرمولاسیون دارویی در حوزه دام و انسان تهیه و توزیع کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان اردبیل بیان کرد: ما با استفاده از ظرفیت دانشکده پزشکی و رشته شیمی و فتوشیمی در بحث گیاهان دارویی و استفاده از آزمایشگاه فعال در این حوزه ورود پیدا کردیم به طوری که کلکسیون گیاهان دارویی این دانشگاه با 250 گونه در حال حاضر فعالیت می‌کنند.

ضعیفی‌زاده عمل‌آوری محصولات متنوع در این حوزه را به شکل گلخانه‌ای و تلاش برای نجات گونه‌های در حال انقراض یادآور شد و تصریح کرد: به نظر می‌رسد این حوزه متولی چندان مشخصی ندارد و هنوز حلقه گمشده بین جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و صنایع دارویی وجود دارد که نتوانسته‌ایم به شکل کاربردی طب گیاهی و سنتی را توسعه دهیم به طوری که پزشکان ما از تجویز دارو در قالب گیاهان دارویی اجتناب می‌کنند.

 در حوزه گیاهان دارویی ثروتمند فقیر هستیم

دبیر سمینار گیاهان دارویی در اردبیل نیز در سخنانی با بیان اینکه اردبیل از لحاظ گیاهان دارویی ثروتمند است و حتی در حوزه تولید گیاهان دارویی و عسل شفابخش جزو برندهای جهانی محسوب می‌شود، اظهار کرد: ما هنوز کشاورزانمان را چندان موفق در حوزه کاشت و عمل‌آوری گیاهان دارویی ترغیب نکرده‌ایم و بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب هنوز کتاب گیاهان دارویی و بانک اطلاعاتی در این حوزه در استان اردبیل تدوبن نشده است.

حجت‌الاسلام محمدرضا رجب‌نژاد ضرورت راه‌اندازی کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولید محصولات فرآوری شده در این حوزه را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: این بسیار بد است که ما بعد از سال‌ها در این استان دو سه روستای نمونه برای تولید محصولات گیاهان دارویی نداشته باشیم و بهتر است در قدردانی از ثروت عظیم و حفظ محیط زیست سالم جهادی عمل کنیم و به دور از شعارزدگی این سرمایه عظیم را به شکل صحیح و درست مورد استفاده قرار داده و به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

وی پیشگامی ایرانیان را در بحث گیاهان دارویی پیشروتر از طب و داروسازی دانست و افزود: محققان و دانشمندان ما حتی با ذوق و علاقه اندوخته‌های خود را در این حوزه به شعر کشیده و نسبت به تهیه کتاب‌های ارزان‌قیمت برای محرومان اقدام کردند اما امروز سیستم آموزشی ما از تبلیغ و ترویج در این حوزه غفلت کرده است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی برگزاری این سمینار را در بحث تولید گیاهان دارویی و طرح مباحث نظری در دانشگاه آزاد اسلامی و بخش تجاری‌سازی و تولید ثروت با محوریت دانشگاه آزاد مهم ارزیابی کرد و گفت: ما به راحتی می‌توانیم هم در بخش تولید و هم فرآوری و صادرات این محصولات قوی‌تر از این عمل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha