به گزارش ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ژوییه در بازار نیویورک با ۱.۲۳ دلار یا معادل ۱.۸ درصد کاهش، در ۶۵.۸۱ دلار در هر بشکه بسته شد که پایینترین قیمت از ۱۰ آوریل بود. نفت آمریکا برای ماه مه ۲.۲ درصد کاهش ثبت کرد و در هفته گذشته حدود ۳.۱ درصد کاهش داشت که به کاهش ۴.۹ درصدی در هفته پیش از آن افزوده شد.
بهای معاملات برنت برای تحویل در اوت در بازار لندن ۷۷ سنت یا یک درصد کاهش یافت و در ۷۶.۷۹ دلار در هر بشکه بسته شد. نفت برنت ماه مه را با ۳.۲ درصد رشد و هفته گذشته را با ۰.۴ درصد رشد قیمت به پایان رساند.
تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: برنت اواسط هفته گذشته از اظهارات مقامات سعودی که عنوان کردند این کشور مایل است تولید در واکنش به افت شدید عرضه ونزوئلا و احتمال مختل شدن صادرات ایران پس از بازگشت تحریمهای آمریکا به تدریج افزایش پیدا کند، حمایت یافت. با این حال انتظار میرود اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک تا پایان سال محدودیتهای عرضه خود را حفظ کنند.
ادامه روند رشد تولید نفت آمریکا
در حالی که وست تگزاس اینترمدیت ابتدا روند صعودی برنت را دنبال کرد، اما افزایش تولید در مناطق شیل آمریکا و محدودیتهای ظرفیت انتقال خطوط لوله نفت، بر قیمت پایه نفت آمریکا تاثیر منفی گذاشت. در نتیجه اختلاف قیمت برنت و وست تگزاس اینترمدیت به حدود ۱۱ دلار در هر بشکه رسید که بزرگترین اختلاف قیمت از مارس سال ۲۰۱۵ بود.
در این بین، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد تولید این کشور در مارس ۲.۱ درصد نسبت به فوریه افزایش یافته و به ۱۰.۴۷۴ میلیون بشکه در روز رسیده است. این آمار همچنین ۱۴.۶ درصد بالاتر از مارس سال ۲۰۱۷ بود.
گروه خدمات انرژی "بیکر هیوز" روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته دو حلقه افزایش یافته و به ۸۶۱ حلقه رسیده است. این افزایش به دنبال افزایش ۱۵ حلقه در هفته پیش از آن روی داد.
معاملهگران منتظر دیدار وزیران انرژی اوپک در روز شنبه هستند که در آستانه دیدار رسمی این گروه در ۲۲ ژوئن انجام میگیرد.
به گفته راب هاورث، استراتژیست ارشد در بانک آمریکایی "ولث منیجمنت"، بازار همچنان انتظار دارد با بازگشت تولید روسیه و عربستان سعودی به سطح عادی، شاهد اندکی مازاد عرضه باشد. ما براین باوریم که دورنمای کوتاه مدت برای قیمتهای نفت احتمالا ضعیف خواهد بود و منعکسکننده تسهیل محدودیتهای تولید اوپک در سه ماهه سوم است.
بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد وزیران انرژی عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی روز شنبه برای مذاکره پیرامون مسائل اوپک دیدار خواهند کرد.
جیمز ویلیامز، اقتصاددان انرژی در موسسه WTRG در این باره به مارکت واچ گفت: این نشست تنها اعضای اوپک است که ظرفیت تولید شناور دارند. آنها مجموعا حدود دو میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید شناور دارند. این مساله همراه با دیداری که هفته پیش میان عربستان سعودی و روسیه انجام گرفت، نشان میدهد که همچنان بحثهایی درباره افزایش تولید در جریان است. با این حال انتظار نمیرود تا زمان برگزاری دیدار رسمی اوپک در ماه جاری، اظهارات قطعی از سوی مقامات این گروه اعلام شود.
نفت آمریکا روز پنجشنبه با وجود آماری که نشان داد ذخایر نفت این کشور بیش از حد انتظار کاهش یافته افت قیمت داشت. طبق آمار رسمی ذخایر داخلی نفت در هفته منتهی به ۲۵ مه، ۳.۶ میلیون کاهش یافت. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ابتدا میزان کاهش در مدت مذکور را ۴.۲ میلیون بشکه اعلام کرده بود، اما این آمار را بعد از ظهر پنجشنبه تصحیح کرد.
تحلیلگران میگویند کاهش ذخایر نفت با افزایش جزیی ذخایر بنزین و میعانات جبران شده است. به نظر میرسد.
بازار نفت در حال حاضر در وضعیت انتظار و مشاهده قرار گرفته از همین رو روند صعودی بلندمدت تغییری نکرده است. اما هنوز هیچ نشانهای از اینکه روند کوتاه مدت افت قیمتها به پایان رسیده است، مشاهده نمیشود.
انتهای پیام
نظرات