• چهارشنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97030904635
  • خبرنگار : 71526

المانیتور: شرکت‌های کوچک اروپایی گزینه‌ بهترین برای همکاری با ایران هستند

المانیتور: شرکت‌های کوچک اروپایی گزینه‌ بهترین برای همکاری با ایران هستند

 یک پایگاه خبری و تحلیلی نوشت: معمولا شرکت‌های عظیم چند ملیتی اروپا قادر نیستند تا با ایران وارد جوینت ونچر شوند این در حالی است که شرکت‌های کوچکتر اروپایی می‌توانند با ایران  در راستای بومی‌سازی فناوری‌های خود در ایران همکاری کنند.

 به گزارش ایسنا، پایگاه خبری المانیتور در گزارشی نوشت: خروج یک جانبه دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران تکاپوی  تازه‌ای را میان ایران و اروپا آغاز کرده است . از هر دو طرف عزم زیادی برای حفظ  این توافق وجود دارد. اما  آنها آگاه هستند که موانع زیادی برای دستیابی به انتظارات طرف دیگر وجود دارد.

تهران اکنون خود را در موقعیت ویژهای میبیند؛ چراکه قادر است با متعهد ماندن به برجام واشنگتن را به عنوان تنها عضوی که به تعهدات خود پایبند نبوده است منزوی کند. در حالی که نشانه‌هایی مبنی بر اینکه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با سخنان خود در 21 ماه مه مقامات ایران را قانع ساخت که هر آنچه در توان  دارند به کار ببندند تا برجام را حفظ کنند.

درواقع نخستین نشانه‌های این امر ایجاد یک فضای متحد در 23 می و سخنرانی مقام معظم رهبری در حضور مقامات کنونی و پیشین از  همه جناح‌ها و دسته‌ها از جمله محمود احمدی نژاد رییس جمهور پیشین ایران و محمد علی ابطحی ، رییس دفتر دولت اصلاحات بود . این گزارش  در ادامه به شروط رهبری برای ماندن ایران در برجام پرداخته است.

 به گزارش ایسنا مقام معظم رهبری شروطی را برای ماندن ایران در برجام تعیین کردهاند که مقامات اروپایی  باید در راستای تامین آن‌ها به ایران تضمین دهند.

 در حالی که دستیابی به راه‌کارهای عملی از سوی اتحادیه اروپا برای تامین خواسته‌های ایران چند هفته به طول میانجامد ایران باید بداند که اغلب تجارت  با اروپا از این پس به سمت معاملات با شرکت‌ها  و موسسات کوچکتر حرکت خواهد کرد.

 در این صورت ایران از دستیابی به فناوری‌های پیشرفته که تنها شرکت‌های عظیم چند ملیتی قادر خواهند بود به ایران ارائه دهند محروم می‌شود. سوالی که مطرح می شود آن است که آیا کشورهای اروپایی قادر خواهند بود راه‌حلهای فنی  به ایران پیشنهاد دهند تا برنامه‌های ایران در بخش ‌های کلیدی از جمله پتروشیمی را تحت پوشش قرار دهد. در واقعیت در حالی که شرکت‌های عظیم چند ملیتی یک بسته با ارزش  از جمله فناوری‌، تامین اعتبارات و بازار موردنظر را می توانند به ایران دهند اما نمی‌توانند با ایران وارد انجام پروژه‌های مشترک جوینت ونچر شوند. بنابر این شرکت‌های کوچکتر اروپایی می‌تواند گزینه بهتری برای ایران در راستای همکاری ‌های فنی و بومی سازی این فناوری‌ها در ایران باشند. اگر چه تجربه نشان داده که شرکت‌های کوچکتر اروپایی به دنبال همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی هستند در نهایت بهترین گزینه ‌میتواند برای ایران همکاری میان شرکت‌های کوچک اروپایی و بخش خصوصی ایران باشد.

 از سوی دیگر در راستای هموار ساختن حضور موثر شرکت‌های کوچک اروپایی در بازار ایران مقامات این کشور باید فضای  کسب و کار را بهبود ببخشند و موانع قانونی، ساختاری و عملی  موجود را رفع کنند تا همکاری‌های موفقی میان دو طرف حاصل شود.

 برای مثال شرکت‌های بخش خصوصی نیاز به دستهبندی مناسب تری به منابع مالی و نیز دریافت  چتر حمایتی در مواجهه با فضای رقابتی پیچیده خواهند داشت.

 پس از برگزاری  کمیسیون برجام در 25 می عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران تاکید کرد که در هر دو طرف عزم خوبی برای حفظ  توافق هسته‌ای وجود دارد.

اکنون موضوعی که اهمیت دارد آن است که این یک مسیر دو طرفه است و اگر تهران به دنبال دریافت همکاری شرکت‌های  کوچکتر است  باید  در این زمینه تلاش کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha