علی بختیار در گفتوگو با ایسنا با اشاره به شروط مقام معظم رهبری برای ادامه برجام با اروپا، بیان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری همگی ذیل برجام بود. اگر امروز اروپاییها میخواهند برجام اجرایی شود و یک توافقنامهای باشد که هم منافعی برای جمهوری اسلامی داشته باشد و هم منافعی برای اروپاییها، باید این شروط رعایت شود.
وی در ادامه گفت: برخی از این شروط مرتبط با نحوه اجرایی شدن تضامینی بود که در برجام آمده بود مانند فروش نفت یا موضوع خنثی کردن تحریمهای آمریکا که اروپاییها باید برای آن راهکارهایی ارائه دهند. اروپاییها باید این راهکارها را تضمین و به آنها عمل کنند. برخی از شروط در رابطه با موضوع موشکی یا نفوذ منطقهای ایران است و اروپاییها نیز گاهی این موضوع را مطرح میکنند در حالیکه ما در برجام راجع به هیچ یک از این موضوعات توافق نکردهایم و صراحتا گفتهایم که صنعت موشکی ما خط قرمز ماست و راجع به موضوع دفاعی با هیچ کشوری مذاکره نمیکنیم و این امری طبیعی است که هیچ کشوری در رابطه با مواضع دفاعی خود وارد مذاکره نشود.
نماینده مردم گلپایگان در مجلس ادامه داد: موضوع دفاعی ما به برجام ارتباطی ندارد و اروپاییها اگر میخواهند که جمهوری اسلامی به برجام پایبند باشد نباید غیر از موضوع برجام که صراحتا مربوط به مساله هستهای ایران است، موضوع دیگری را مطرح کنند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: هم تیم مذاکرهکننده و هم دستگاه دیپلماسی باید نسبت به شروطی که مقام معظم رهبری مطرح کردهاند حساسیت و جدیت را داشته باشند و راه را در این مسیر ادامه دهند تا انشاءالله مذاکرات در این چارچوب انجام شود. همانطور که مقام معظم رهبری در رابطه با مذاکرات برجام چارچوبی را تعیین کردند و تیم مذاکرهکننده در آن چارچوب مذاکره را ادامه دادند، اکنون نیز تیم مذاکرهکننده باید در این چارچوب کار را جلو ببرد تا بدون آمریکا این راه ادامه یابد.
بختیار خاطرنشان کرد: برجام بر اساس یک بیاعتمادی شکل گرفت و ما نه اعتمادی به آمریکاییها داشتیم و نه اعتمادی به اروپاییها و نه حتی اعتمادی به چین و روسیه. ما مذاکره کردیم برای اینکه در یک بده و بستان بتوانیم منافعی را برای خودمان به دست آوریم اما ما تا حالا نتوانستهایم خیلی از این منافع را به دست آوریم که باید در این مذاکرات لحاظ شود یعنی کار به گونهای جلو رود که اروپاییها به مسائل بانکی ما که مساله اصلی ما در تحریمهاست و نتوانستهایم جذب سرمایهگذاری خارجی داشته باشیم توجه کنند. جذب سرمایهگذار خارجی باید یکی از منافع برجام برای ما باشد اما اجرایی نشد و لازمه اجرایی شدن آن کار کردن شرکتهای بزرگ و کوچک و متوسط در ایران است.
این عضو فراکسیون امید مجلس در پایان گفت: اروپاییها باید در این زمینه هر چند که برخی از شرکتهای اروپایی خصوصی هستند مسیر مناسبی را باز کنند تا بتوانند این شرکتها به راحتی با جمهوری اسلامی کار کنند و تحت فشار آمریکاییها قرار نگیرند.
انتهای پیام
نظرات