• یکشنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۷:۲۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 97030602483
  • منبع : نمایندگی فارس

بازگشت شیرهای فارس به شیراز

بازگشت شیرهای فارس به شیراز

ایسنا/فارس تفاهم‌نامه‌ی راه‌اندازی موزه‌ی معاصر شیراز به امضاء حیدر اسکندرپور شهردار شیراز و پرویز تناولی از هنرمندان و موزه‌دار شهیر ایرانی، امضا و مبادله شد.

به گزارش ایسنا، عصر شنبه 5 خرداد در آئینی با عنوان بازگشت شیرهای فارس به شیراز، شهردار شیراز و یکی از هنرمندان و موزه‌داران معاصر، تفاهم‌نامه‌ی احداث و راه‌اندازی موزه‌ی هنرهای معاصر شیراز امضا و مبادله شد.

پرویز تناولی در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از اینکه شهرداری شیراز برای احداث موزه‌ی هنرهای معاصر آستین همت را بالا زده است، گفت: از اینکه آثاری را که طی نیم قرن جمع‌آوری کرده‌ام، در فضایی به نمایش گذاشته می‌شود، خوشحال هستم، احداث موزه‌ی معاصر دل شیر می‌خواهد.

این هنرمند معاصر ایرانی، گفت: در فضایی که شهرداران سایر شهرها مسابقه مدرن گرایی و برج سازی گذاشته و کمتر به فکر فرهنگ و هنر هستند؛ شهردار شیراز به احیای و ارتقای فرهنگ و هنر روی آورده و این مهم قابل تقدیر است‌. در شهرهای تاریخی و فرهنگی دنیا همانند ونیز و فلورانس نیز رویکرد مدیران شهری توجه به فرهنگ و هنر است، از این رو شیراز نیز مسیر این دو شهر فرهنگی تاریخی دنیا را می پیماید .

تناولی موزه هنرهای معاصر شیراز را خانه ای امن برای آثار هنری خود دانست و گفت: فارس هنوز شیرمردان بزرگی دارد و یکی از آن شیرمردان مهندس اسکندرپور شهردار امروز شیراز است.

شهردار شیراز نیز در این آیین با بیان اینکه مجموعه مدیریت شهری شیراز به خود می بالد که امروز میزبان هنرمند بزرگی است که بخشی از تاریخ این سرزمین را به نمایش گذاشت، گفت: داشته های فرهنگی، هنری و تاریخی شیراز به قدری غنی و ارزشمند است که روشن ترین و ارزشمندترین مسیری را برای پیشرفت و توسعه این کلانشهر پیش روی ما گذاشته است. ما در جهت تعالی این داشته‌ها تلاش می‌کنیم.

حیدر اسکندرپور خلق فرصت های جدید را در حوزه های فرهنگی، هنری، تاریخی و گردشگری رویکرد اصلی مجموعه مدیریت شهری برشمرد و گفت: اگرچه حافظ، سعدی و مجموعه‌های تاریخی برای شیراز یک فرصت محسوب می‌شود اما شیراز نیازمند ایجاد  فرصت‌های جدید و آینده زیبا است. ساخت موزه هنرهای معاصر نیز نقطه شروع این مسیر است.

وی تاکید کرد: در جمع هنرمندان تکرار می‌کنم که شیراز فقط باید مثل شیراز باشد و قرار نیست شیراز را با الگوبرداری از دیگر شهرها بسازیم چون این کلانشهر به اندازه کافی ظرفیت‌های منحصر به فرد دارد.


‌اسکندرپور با اشاره به سفر اخیر خود به نانجینگ چین به منظور عقد پیمان خواهرخواندگی گفت: شهردار نانجینگ مهمترین دلیل تقاضای خود را برای خواهرخواندگی با شیراز سابقه تاریخی دو شهر شیراز و نانجینگ به عنوان یک فصل مشترک و مهم عنوان کرد.

شهردار شیراز خاطرنشان کرد: یکی از شعارهای اصلی ما ترویج حس خوب زندگی در شیراز بود که این حس را در نوروز ۹۷ با اولین روزهای بهاری در شهر جاری ساختیم.

اسکندرپور گفت: در ادامه راه نیز امسال با شروع کارهای جدی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و هنری این حس خوب را در میان مردم حفظ خواهیم کرد. نمونه بارز این اهتمام، ایجاد موزه هنرهای معاصر است تا نشان دهیم شیراز می‌توان در جهت ارتقای مکان‌های فرهنگی و هنری همچون موزه‌ها، خانه هنرمندان و ... نیز سرآمد بود.

شهردار شیراز، تعامل، گفت‌وگو و همنشینی را حلقه گمشده زندگی امروز مردم در کلانشهرها دانست و گفت: ما در مجموعه مدیریت شهری شیراز برای بهبود و افزایش تعامل شهروندان تلاش خواهیم کرد و با طراحی و اجرای پیاده راه‌ها، فرصت گفت‌وگو را به شهروندان خواهیم داد‌.

اسکندرپور بافت تاریخی فرهنگی را ثروت غنی شیراز دانست و افزود: به بافت تاریخی شیراز نگاه ویژه‌ای داریم. اگر دیروز به بافت تاریخی به عنوان یک معضل نگاه می‌شد امروز ما آن را سرمایه اجتماعی و معنوی شیراز می‌دانیم که باید زندگی دوباره را در آن جاری سازیم و فرهنگ را به عنوان روحی دوباره در کالبد بافت بدمیم‌.

وی افزود: علاوه بر آن مردم، هنرمندان و فعالان گردشگران باید در بافت تاریخی حضور داشته باشند. سرمایه گذاران میتوانند بافت را بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های گردشگری بدانند.

معاون فرهنگی و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار شیراز نیز گفت: مجموعه شهرداری و شورای شهر برنامه خود را در راستای حمایت از فرهنگ، هنر و هنرمندان قرار داده‌ و در این مسیر به پا خواسته‌اند. امیدواریم ساخت موزه هنرهای معاصر و بازگشت شیرهای فارس به شیراز آغازی باشد برای آنکه این شهر به اوج فخر هنری خود بازگردد و همچنان الگوی هنرمندان و دانشمندان باشد.

ابراهیم گشتاسبی‌راد افزود: شهر شیراز به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر ایران، در جای جای خود نشانه‌هایی از خلاقیت هنرمندان دارد. هنر هنرمندان و مکتوب اندیشمندان در طول تاریخ ماندگار است و نام نیک کسانی که با تعلق خاطر از دانش و هنر نیز حمایت کرده‌اند، ماندگار می‌شود.

معاون شهرساز و معماری شهرداری شیراز نیز گفت: شیراز با داشتن حدود دو میلیون نفر جمعیت تنها ۱۱ موزه دارد که این رقم بسیار ناچیز است.

آرش فرج زاده افزود: رویکرد جدید شهرداری شیراز رویکردی اجتماعی مبتنی بر نگاهی ویژه به هنر و فرهنگ است که مهیا کردن زیرساخت‌های آن در شهر شیراز در دستور کار این معاونت قرار دارد.

فرج‌زاده با اشاره به حضور استاد پرویز تناولی و برنامه ریزی برای ایجاد موزه با همکاری این هنرمند افزود: بازگشت شیرهای فارس به شیراز بهانه‌ای برای آغاز عملیات اجرایی احداث موزه هنرهای معاصر است.

معاون شهرداری شیراز گفت: با امضای این تفاهم نامه شیراز میزبان بخشی از آثار این هنرمند و پژوهشگر برجسته خواهد بود. امیدواریم این موضوع در توسعه فرهنگ و صنعت گردشگری و نگاه ویژه به هنرمندان نقش موثری داشته باشد و بتواند زمینه احیای هنرهای بومی و فراموش شده را در شیراز فراهم کند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha