• یکشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 97022312525
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اعلام کرد:

درخواست در اختیار قرار دادن 50 حلقه چاه برای تامین آب اصفهان

درخواست در اختیار قرار دادن 50 حلقه چاه برای تامین آب اصفهان

ایسنا/اصفهان مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: نه تنها آبی در اختیار شهرداری قرار نگرفته است بلکه مسئولان تقاضای در اختیار قرار دادن 50 حلقه چاه برای تامین آب شرب اصفهان را دارند.

فروغ مرتضایی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، پیرامون مشکل بی آبی در شهر اصفهان و آبیاری فضای سبز گسترده شهر، اظهار کرد: از فضای سبز اصفهان سه هزار و 700 هکتار در اختیار شهرداری است و شهرداری مبلغ بسیار سنگینی را در حد چند صد میلیارد تومان برای آبیاری آن هزینه کند.

وی با بیان اینکه اصفهان تنها شهری است که در آن شیخ بهائی، آب زاینده رود را با کمک مادی‌ها در شهر پخش می‌کند، ادامه داد: اطراف مادی‌ها درختان چند ساله‌ای وجود دارد که جزئی از هویت شهر است. در اصفهان درخت چنار 700 ساله داشتیم که به دلیل بی توجهی کاملا خشکیده است. در حالی که آن چنار هویت شهر بوده است.

مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با تاکید بر حقابه فضای سبز از زاینده رود، گفت: مسئولان هیچ آبی در اختیارمان قرار ندادند، و درخواست واگذاری 50 حلقه چاه برای تامین آب شرب را دارند. گزینه دیگرمان برای تامین آب مورد نیاز، پساب بود، اما پسابی که خریداری کردیم هم به دلیل اینکه در اختیار بخش صنعت و کشاورزی است، به ما تعلق نگرفت.

مرتضایی نژاد تصریح کرد: برای تامین آب فضای سبز صفه، منطقه 5 و 6 از تصفیه خانه سپاهان شهر و مناطق شمالی شهر از تصفیه خانه شاهین شهر بهره گیری می‌شود. همچنین با کشاورزانی که در ناژوان چاه خصوصی دارند، صحبت‌هایی مبنی بر در اختیار گذاشتن آب چاه‌ها برای حفظ درختان کهن و دریافت درآمد حاصل از کشت، صورت گرفته است. 

وی با اشاره به اینکه در شرق اصفهان به دلیل پتانسیل وزش باد و ایجاد ریزگردها گونه‌های گیاهی خاص مانند بادام وحشی و گونه‌های گیاهی زاگرس که 3 تا 5 نوبت آبیاری در سال لازم دارند کاشته شده است.

مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: درختان کهن در اولویت آبیاری فضای سبز اصفهان هستند و برای چمن‌ها برنامه زمان بندی برای حذف آنها در نظر گرفته شده است. به جای چمن‌ها بوته‌های مقاوم، نسترن‌های سفید، رزماری، بومادران و بذرهای مقاوم جایگزین خواهد شد. 

مرتضایی نژاد با اشاره به برنامه‌های منظم در شهر برای تولید و کاشت گونه‌های مقاوم، اظهار کرد: از گونه‌های وحشی و مقاوم تنها در کمربند سبز شهر می‌توان استفاده کرد، اما در پارک‌های محلی نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در راستای شناسایی گونه‌های مناسب، گیاهانی به عنوان نمونه و برای شناخت مردم در باغ گلها کاشته شده است. 

وی در ادامه صحبت‌های خود گفت: با وجود رودخانه خشک زاینده رود، اگر فضای سبزی هم در شهر وجود نداشته باشد محیط زیست و زندگی انسان به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، پس فضای سبز شهر را با وجود بی آبی نمی‌خشکانیم و وظیفه داریم تفرجگاه‌ها را برای شهروندان حفظ کنیم.

مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با ذکر آمار 30 درصدی از عرصه فضای سبز در شهر که در اختیار سازمان نیست، افزود: آبیاری منازل، مدارس، دانشگاه‌ها و باغ‌های شخصی در اختیار ما نیست. منازل و باغ‌های شخصی به هر شکل ممکن و حتی با آب شرب آبیاری می‌شوند، اما مکانی مانند دانشگاه اصفهان توسط چاه‌های خود دانشگاه آبیاری می‌شوند.

مرتضایی نژاد معتقد است، با این میزان آلودگی هوای اصفهان، سرانه مطلوب اکولوژیک شهر با در نظر گرفتن بی آبی، باید 49 مترمربع باشد، اما در حال حاضر سرانه اکولوژیک اصفهان 25 مترمربع است و آنچه از سرانه تفرجگاهی شهر در اختیار سازمان پارکها و فضای سبز قرار دارد 3 متر مربع است. در حالی که سرانه مطلوب کشور 8 متر مربع است. باید به این وضعیت رسیدگی شود تا شهر قابل سکونت شود. 

وی با بیان اینکه یکی از پتانسیل‌های گردشگری شهر مادی‌ها و درختان اطراف مادی‌ها هستند، افزود: با این وجود می‌گویند اولویت اول نیست، چرا پس از شرب تنفس مردم اولویت اول نباشد؟ یک اکوسیستم شهری به روح و روان، تنفس، بهداشتی، فرهنگی و سایر موارد وابسته است. در صورت بروز مشکلات تنفسی و روحی روانی چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟

مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان از آبیاری هوشمند فضای سبز در منطقه 6 خبر داد و گفت: این سیستم بر اساس نیاز گیاهان در طول ساعاتی از شبانه روز که کمترین درصد تبخیر را داریم، آبیاری را انجام خواهد داد.

مرتضایی نژاد در پاسخ به میزان بالای هدر رفت آب هنگام آبیاری غرقابی، گفت: درختان کهن به دلیل اینکه ریشه‌هایشان تا عمق  10 متری زمین نفوذ کرده است، آبیاری قطره‌ای جوابگوی آن نیست. اما با این وجود 50 درصد از سیستم آبیاری فعلی فضای سبز اصفهان، از نوع آبیاری تحت فشار است.

وی خاطرنشان کرد: در بحران فعلی آب، فضای سبز باید با پساب آبیاری شود و چمن‌های مقاوم جایگزین چمن‌های فعلی شوند. اما نباید این نکته را فراموش کنیم که فراهم کردن محیطی سالم و مفرح برای شهروندان اهمیت بسیاری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha