• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97022211968
  • خبرنگار : 71579

حمایت تمام قد یک وزیر انگلیسی از رژیم صهیونیستی و آمریکا در برابر ایران

حمایت تمام قد یک وزیر انگلیسی از رژیم صهیونیستی و آمریکا در برابر ایران

وزیر مشاور انگلیس در امور غرب آسیا با بیان اینکه ایران باید به شروط مربوط به موشک‌های بالستیک و نقش آن در منطقه پایبند باشد، گفت: از ایران می‌خواهیم که با حفظ خویشتنداری تنش نظامی ایجاد نکند.

به گزارش ایسنا، آلیستر برت، وزیر مشاور انگلیس در امور غرب آسیا در گفت‌وگو با روزنامه سعودی الشرق الاوسط درباره تحولات اخیر میان رژیم صهیونیستی  و ایران مدعی شد: حملات موشکی اولیه از سوی نیروهای ایرانی موجود در سوریه به بلندی‌های جولان منجر به واکنش از سوی اسرائیلی‌ها شد. موضع ما بسیار روشن است، ما از حق اسرائیل برای دفاع از خاک و مرزهای خود دفاع می‌کنیم، اقدام اولی که منجر به واکنش شد را محکوم می‌کنیم.

وی افزود: علاوه بر این ما خطرات ورود در تنش‌های متقابل را درک می‌کنیم، ما به دنبال تنش‌های بیشتر نیستیم، از تمام طرف‌ها می‌خواهیم اقدامات انجام دهند که منجر به کاهش تنش شود.

برت در پاسخ به این سوال که آیا این تنش‌ها پایان یافت یا ادامه خواهد داشت، انگلیس چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: اولا اینکه من به این سوال پاسخ نمی‌دهم. آیا خطر تنش وجود دارد؟ بله. ما همه طرف‌ها را به منظور دوری از تنش به خویشتنداری دعوت می‌کنیم و به دنبال راه‌حل‌های دیگر برای حل این مسائل هستیم و برای رسیدن به این راه‌حل‌ها تلاش می‌کنیم.

وزیر انگلیس در پاسخ به این سوال که لندن چه اقداماتی انجام داد، بدون اشاره به جزئیات گفت: با طرف‌های مختلف در خاورمیانه گفت‌وگو کردیم.

آلیستر برت در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند این تنش‌ها در پی خروج دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا از برجام به وجود آمد، گفت: نمی‌دانم. مردم از مدت‌ها پیش واکنش ایران به حمله اسرائیل به پایگاه تی 4 که در واکنش به حمله ایران بود را پیش‌بینی می‌کردند، این مساله به ما مربوط نمی‌شود، اما موضع انگلیس تصمیم سیاسی برای خویشتنداری است.

وی ادامه داد: منطقه بیش از هر زمان دیگری به این خویشتنداری نیاز دارد و ما از همه این درخواست را داریم. هر طرفی حق دفاع از منافع خود را دارد و اسرائیل حق دفاع از خاک خود را دارد اما همه طرف‌ها باید درک کنند که اوضاع چقدر نابسامان است و باید هر اقدامی که منجر به افزایش تنش‌ها شود را اتخاذ کنند.

وزیر مشاور انگلیس در امور غرب آسیا در پاسخ به این سوال که اسرائیلی‌ها می‌گویند که پایگاه‌های ایرانی، پایگاه‌های وابسته به حزب‌الله و نیروهای سوری را هدف قرار دادند، در اینجا سه طرف مورد هدف قرار گرفتند، به نظر شما کدام یک از این طرف‌ها پاسخ نخواهد داد؟ در راستای حمایت بی‌چون و چرای کشور خود از رژیم صهیونیستی گفت: انگلیس نمی‌تواند پاسخ دهد. پاسخ‌ها مربوط به طرف‌های دیگری است که مورد هدف قرار گرفتند. موضع اسرائیل بسیار روشن بود و آنها برخی فعالیت‌ها در سوریه را برای خود تهدیدآمیز می‌دیدند، همچنین بسیار روشن بود که اگر اسرائیل تهدید شود آنها اقداماتی انجام خواهند داد؛ بنابراین این حملات غیرمنتظره نبود بلکه دفاع از خاک اسرائیل بود. از همه طرف‌ها می‌خواهیم که نتایج این اقدامات را درک کنند، یک تصمیم سیاسی بگیرند و این مساله را درک کنند که اقدام نظامی ضروری نیست. انگلیس تمام طرف‌ها را برای رسیدن به این گزینه تشویق می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که چه ترتیباتی می‌تواند خواسته‌های ایران و رژیم صهیونیستی در سوریه برای احترام به قواعد بازی را برآورده کند، گفت: این سوال بسیار خوب و گسترده‌ای است. اولا درگیری‌های سوریه باید متوقف شود، کشتار باید متوقف شود، تصمیم بین‌المللی برای آتش‌بس اجرا شود، همه طرف‌ها باید احترام بگذارند تا فرصت راه‌حل سیاسی ایجاد شود. دوما مذاکرات ژنو برای رسیدن به نتیجه باید از سر گرفته شود. سوما مساله به مردم سوریه برای تعیین سرنوشت کشور خود باز می‌گردد. چهارما برای رسیدن به راه‌حل سیاسی نهایی درگیری‌ها باید ریشه‌کن شود. این ماموریت بسیار سختی است اما رسیدن به آن ممکن است و می‌توان گام‌هایی در این زمینه اتخاذ کرد.

این مقام انگلیسی در پاسخ به سوالی درباره برجام و دیدار مسئولان انگلیسی ـ فرانسوی ـ آلمانی با مسئولان ایرانی در بروکسل در روز سه‌شنبه گذشته، بدون اشاره به نقض برجام و قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا گفت: حقیقتا اوضاع تغییر یافت، تصمیم آمریکا را نمی‌توان نادیده گرفت، سوالات زیادی در رابطه با ایران وجود دارد، طبق قوانین بین‌المللی ایران باید به تعهداتش پایبند باشد، انگلیس نیز امیدوار است که ایران پایبند باشد. ما و دیگران نیز باید به تعهدات‌مان پایبند باشیم اما دلایلی که باعث شد آمریکا از برجام خارج شود بسیار مهم است و روشن است که ایران باید این خواسته‌ها را انجام دهد، ایران نباید بگوید که پایبند هستیم اما شرط‌های مربوط به موشک‌های بالستیک و نقش تخریبی آن در منطقه را انجام دهد.

وی افزود: ما بر این باوریم که این مشکلات قابل حل هستند، گفتن این مساله که سخن گفتن در رابطه با برخی امور جزو مذاکرات و توافق هسته‌ای نیست، به این معنا نیست که نمی‌توان در مورد آن‌ها صحبت کرد. ایران باید آماده گفت‌وگو در مورد مسائلی که برای دیگران هم است باشد، وقتی این کار را انجام دهد باید برای آن‌ پاسخ‌ها و واکنش‌هایی داشته باشد، این تنها راه دوری از درگیری است.

وی ادامه داد: انگلیس هوشیار است و چشمانش بر فعالیت‌های ایران در منطقه باز است اما راه‌های زیادی برای پایان دادن به خطرت درگیری و تحقق اهداف نهایی توافق هسته‌ای بدون نگرانی کشورهای دیگر وجود دارد و این یک امر اساسی است.

این در حالی است که روزنامه گاردین اخیرا در گزارشی با اشاره به افزایش تنشها در سوریه در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی به برخی تاسیسات نظامی سوریه، تاکید کرد که استراتژی نتانیاهو نه درگیری مستقیم بلکه ایجاد بحران حول محور ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha