• سه‌شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97021809672
  • خبرنگار : 71234

در بررسی کلیات اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم مطرح شد

تاکید موافقان بر لزوم پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی

تاکید موافقان بر لزوم پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی

کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در حالی در جلسه علنی به تصویب رسید که مخالفان این لایحه معتقد بودند که با تصویب آن، ممکن است دشمنان از حساب و کتاب کشور به ویژه نیروهای مسلح مطلع شوند و موافقان معتقد بودند که نباید از عضویت در کنوانسیون‌های بین‌المللی هراسید.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز به بررسی گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره رد لایحه قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم پرداختند.

نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه به عنوان اولین مخالف رد کلیات این لایحه، گفت: مبارزه علیه استکبار به ویژه رژیم غاصب صهیونیستی، دفاع از فلسطین و اسلام است. نیروهای مقاومت مبارزان واقعی و نه تروریسم هستند. نباید اجازه داد دشمنان از حساب و کتاب کشور به ویژه نیروهای مسلح مطلع شوند.

وی حق ایران برای رای دادن به این لایحه را توجیه‌پذیر خواند و در عین حال به اقدامات سازمان مجاهدین خلق در شهادت مردم اشاره و اظهار کرد: نباید دشمنان ما برای ما تعیین تکلیف کنند، ما می‌خواهیم این لایحه مجددا به کمیسیون برگردد.

کاظم دلخوش به عنوان اولین موافق رد کلیات این لایحه، گفت:‌ ما با اصلاحات این لایحه موافقیم اما سوال ما این است که آیا هیچ کشوری می‌تواند حق تحفظ داشته باشد و ما این حق را نداشته باشیم.

وی تاکید کرد که باید این لایحه در کمیسیون به صورت دقیق بررسی شود و مستندات مربوطه به نمایندگان ارائه شود که قرار است چطور با مجرم برخورد شود، آیا بر اساس قانون مجازات اسلامی یا بر اساس قوانین بین‌المللی این برخوردها صورت می‌گیرد؟

جهانبخش محبی‌نیا به عنوان دومین مخالف رد کلیات لایحه، گفت: این لایحه از طرف کمیسیون قضایی رد شد که رد این لایحه به مفهوم ارتباط ایران با تروریسم است،‌ حال که ایران اولین قربانی تروریسم می‌باشد.

وی تاکید کرد که نباید در شرایطی که افراد زیادی در کشور توسط اسرائیل به شهادت رسیدند ما فضای بین‌المللی را به نفع آمریکا و اسرائیل و آل‌سعود خالی کنیم. در عین حال قوانین توسط محاکم کشورمان مدیریت می‌شود و نیروی خارجی حق دخالت ندارد.

جمشید جعفرپور رییس کمیسیون فرهنگی مجلس به عنوان دومین موافق رد کلیات این لایحه، گفت: سوال ما این است که چرا پس از دو سال مجددا اصلاح این لایحه به مجلس داده شده است، آیا این به خاطر آن است که FATF تفسیر از گروه‌های تروریستی را نپذیرفته است؟ چون که ما بین سازمان‌های آزادی‌بخش و گروه‌های تروریستی تفاوت قائل هستیم.

وی گفت که FATF به معنای رفتن داخل پرتگاه است و این لوایح مصداق قدم زدن بر روی پرتگاه می‌باشد. آنها به ما می‌گویند که خودکشی کنید یا ما را می‌کشند، چرا باید با اینگونه اقدامات خودکشی کنیم؟

حبیب‌الله دهمرده نماینده زابل به عنوان آخرین مخالف رد این لایحه،‌ گفت: مستکبران عالم و بدخواهان بشریت به دنبال ایجاد مشکل برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و آزادی‌خواهان هستند. هرگز نباید زیر بار قراردادهای استعماری رفت و استقلال کشور را با دست خودمان زیر سوال ببریم. تقاضا دارم نظرات کارشناسی قوه قضاییه در این لایحه اعمال شود.

محمدجواد ابطحی به عنوان آخرین موافق رد کلیات این لایحه،‌ گفت:‌ این لایحه را باید قوه قضاییه به مجلس تقدیم می‌کرد که این کار صورت نگرفته است. در این لایحه رییس قوه قضاییه حق اظهارنظر ندارد.

وی با طرح این پرسش که چرا تبصره دو این لایحه در قانون مصوب سال ۹۴ مربوط به تفکیک سازمان‌های آزادی‌بخش از تروریست‌ها حذف شده است،‌ گفت: برای خوشایند کدام رژیم استکباری این تبصره را حذف کردید.

به گزارش ایسنا،‌ در نهایت کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم به تصویب مجلس رسید و جزئیات آن بعد از بررسی کمیسیون حقوقی در جلسات آتی در صحن علنی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha