دکتر سید موید علویان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نایاب شدن آمپول ایمونوگلوبین که برای جلوگیری از انتقال هپاتیت بی از مادر به نوزاد کاربرد دارد، اظهار کرد: بیماری هپاتیت «بی» قبلا از راه مادر به نوزاد هنگام تولد منتقل میشد، اما با اقداماتی که وزارت بهداشت در زمینه واکسیناسیون نوزادان از سال ۱۳۷۳ انجام داد، شیوع این بیماری کاهش پیدا کرد؛ در نتیجه میتوان گفت امروز هپاتیت «بی» در افراد زیر ۲۴ سال تقریبا وجود ندارد و بسیار نادر است.
وی افزود: علاوه بر تزریق واکسن هپاتیت به نوزاد، یکی از راههای جلوگیری از انتقال این بیماری از مادر به نوزاد استفاده از آمپول ایمونوگلوبولین است. بیش از ۲۵ سال است که در کشور از این آمپول استفاده میشود و هیچ وقت در این زمینه تحریم نبودهایم.
وی افزود: این دارو گران نیست، اما به دلیل سوء تدبیر، الان مادران مبتلا به هپاتیت «بی» نمیتوانند آن را تهیه کنند. این درحالیست که ۱.۵ درصد از زنان باردار به این بیماری مبتلا هستند؛ با توجه به این موضوع ما با خطر تولد نوزاد مبتلا به هپاتیت بی به دلیل نبود ایمونوگلوبولین روبرو هستیم.
رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه با اشاره به ارسال نامهای به وزیر بهداشت درباره نایاب شدن این دارو، تاکید کرد: در این نامه آمده است که فقدان آمپول ایمونوگلوبین سبب سرگردانی و نگرانی مادران باردار مبتلا و آسیب به برنامه کنترل هپاتیت در کشور شده است. ضرورت تلقیح این آمپول به نوزادان این مادران امری جدی است؛ به طوری که عدم تلقیح آن تا ۱۰ درصد خطر انتقال بیماری به نوزادان را به همراه دارد. هزینه تهیه این دارو نیز بسیار پایینتر از هزینه کنترل هپاتیت بی در طولانی مدت است. نمیتوان با این شیوه در مسیر کاهش بیماری و ریشه کنی هپاتیت «بی» حرکت کرد.
وی در پایان گفت: ایمونوگلوبین قبلا از ایتالیا و هند وارد میشد و دارویی در دسترس است. در ایران نیز امکان تولید آن وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات