• شنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 97021507946
  • منبع : نمایندگی همدان

ایسنا از روند فعالیت کارگاه‌های بازیافت غیرمجاز گزارش می‌دهد؛

فعالیت یا تخریب واحدهای غیرمجاز بازیافت پسماند!؟

فعالیت یا تخریب واحدهای غیرمجاز بازیافت پسماند!؟

ایسنا/همدان سرانجام مسئولان نسبت به فعالیت واحدهای جمع‌آوری ضایعات و بازیافت غیرمجاز پسماند در حوالی شهر همدان و مریانج حساس شده و عکس‌العملی از خود نشان دادند این در حالیست که خبرگزاری ایسنا از سال گذشته پیگیر این موضوع بوده است.

به‌گزارش ایسنا، حدود 15 سال از فعالیت غیرقانونی و غیرمجاز حدود 120 واحد در این منطقه می‌گذرد و برخی از افراد بخش‌هایی از اراضی کشاورزی را به کارگاه‌های جمع‌آوری ضایعات و بازیافت زباله تبدیل کرده‌اند اما تا کنون هیچ ارگان و نهادی مسئولیت فعالیت آنها را بر عهده نگرفته است.

بنا به گفته افرادی که در این واحدها فعالیت می‌کنند، شهرداری مریانج مرجع صدور مجوز برای آنها بوده است که این ادعا توسط شهردار مریانج رد شد.

با مطرح شدن این موضوع فرماندار همدان در جلسات کارگروه پسماند این شهرستان دستور تعیین تکلیف این واحدها را صادر کرده است.
پس از گذشت یکسال از طرح این موضوع توسط خبرگزاری ایسنا، مسئولان برآن شدند تا متولی و ارگانی که به این واحدها مجوز فعالیت داده را شناسایی کنند و به این فعالیت‌ها سامان دهند.

مرجع صدور مجوز فعالیت واحدهای بازیافت پسماند مبهم است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در این‌باره در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مرجع صدور مجوز فعالیت واحدهای جمع‌آوری ضایعات و بازیافت پسماند در منطقه انصارالامام مبهم است، اظهار کرد: این واحدها نسبت به بازیافت بخشی از پسماند اقدام کرده و از این راه ارتزاق می‌کنند که ماهیتاً خوب است اما مشکل این واحدها این است که مجوز فعالیت آنها برای محیط زیست مبهم است.

سیدعادل عربی با تأکید بر اینکه بی‌سروسامانی در این منطقه موج می‌زند، گفت: بخشی از زباله‌های غیرقابل استفاده باعث شده چهره این منطقه زشت شود و از طرفی قطع درختان و تغییر کاربری‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی از مشکلات به وجود آمده در پی این فعالیت‌هاست.

وی با اشاره به اینکه فعالیت واحدهای بازیافت باید خارج از محدوده شهری صورت گیرد، تصریح کرد: این واحدها ادعا می‌کنند از طریق شهرداری مریانج مجوز فعالیت اخذ کرده‌اند که این موضوع باید بررسی شود و هر ارگانی که مجوز داده، باید نظارت لازم را نیز داشته باشد.

تخریب واحدهای بازیافت کار آسانی نیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان طرح ساماندهی این واحدها را پیشنهاد داد و افزود: تخریب این واحدها کار آسانی نیست و در کوتاه‌مدت صورت نمی‌گیرد بنابراین محیط زیست پیشنهاد داده تا واحدهای بازیافت ساماندهی شوند.

عربی با بیان اینکه این واحدها کار جمع‌آوری و جداسازی پسماند را انجام می‌دهند، خاطرنشان کرد:  تفکیک زباله در مبدأ باید صورت گیرد نه اینکه خارج از پروسه مدیریت پسماند انجام شود.

وی تأکید کرد: فعالیت این واحدها در محدوده شهری باعث خراب شدن چهره شهری شده که معتقدیم شهری سبز در کشور است و جالب نیست چنین فعالیت‌هایی در حاشیه آن دیده شود.

عربی ادامه داد: محیط زیست به کارگروه پسماند شهرستان همدان گزارشی در این باره ارائه داده و حساسیت ایجاد کرده تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد که کارگروه به دنبال این است که مرجع صدور مجوز مشخص شود.

شهرداری مریانج توان ساماندهی واحدهای بازیافت را ندارد

شهردار مریانج نیز با تأکید بر اینکه شهرداری مریانج هیچ‌گونه مجوزی برای فعالیت واحدهای بازیافت پسماند صادر نکرده است، به خبرنگار ایسنا گفت: ساماندهی این واحدها یک کار بین‌بخشی است و بر عهده شهرداری نیست چرا که شهرداری به تنهایی توان ساماندهی آنها را ندارد.

محسن معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه فرماندار همدان نظر مساعدی در رابطه با ساماندهی این واحدها دارد، اظهار کرد: براساس مصوبه آخرین کارگروه مدیریت پسماند شهرستان همدان مقرر شده تا جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های مربوطه در استانداری همدان برگزار و متولی ساماندهی مشخص شود.

وی ادامه داد: به لحاظ قانونی چون این واحدها در حریم شهر مریاج قرار دارند، باید برخورد و جمع‌آوری صورت گیرد اما نظر ما این است که به هر حال در این منطقه اشتغال ایجاد شده و عده زیادی از آن درآمد کسب می‌کنند بنابراین ساماندهی این واحدها کاری تخصصی و بین‌بخشی است.

نمی‌توان شتاب‌زده درباره واحدهای بازیافت پسماند اقدام کرد

معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری همدان نیز در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به اشتغال‌هایی که در واحدهای بازیافت پسماند ایجاد شده و حساسیت‌هایی که منطقه دارد، نمی‌توان شتاب‌زده عمل کرد.

رضا زمانی اظهار کرد: موضوع ساماندهی واحدهای بازیافت پسماند در کارگروه پسماند شهرستان همدان مطرح شده و قرار است جلسه‌ای با مدیریت ارشد استان تشکیل شود تا به جمع‌بندی نهایی در این‌باره برسیم.

وی با بیان اینکه برخی از واحدهای بازیافت پسماند دارای شیرابه‌های خطرناک هستند، تصریح کرد: برخی از واحدهای بازیافت پسماند دارای شیرابه‌های خطرناک هستند و تعدادی از این واحدها آسیب کمتری دارند بنابراین نمی‌توان نسخه واحدی برای آنها پیچید و باید با دقت عمل اقدام شود.

به‌گزارش ایسنا؛ پس از گذشت حدود 15 سال از فعالیت این واحدها و آثار مخربی که بر محیط زیست و چهره شهر داشته است، مسئولان شهرستان معتقد هستند که نباید در این باره شتاب‌زده عمل کرد! این در حالیست که معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری همدان اعلام کرده بود شهرداری مریانج باید برای ساماندهی واحدهای بازیافت ضایعات ورود پیدا کند.

حال این سوال از سوی اذهان عمومی مطرح می‌شود که آیا جلوگیری از تخریب 15 ساله فعالیت غیرمجاز برخی افراد سودجو که فقط منافع شخصی خود را درنظر دارند و هیچ تعهدی نسبت به شهر و محیط زیست خود ندارند، کاری شتاب‌زده به شمار می‌رود؟

چطور می‌شود در استانی که برای ایجاد یک واحد تولیدی کوچک باید هزاران استعلام و کاغذبازی انجام داد، 120 واحد با فعالیت وسیع در سطح شهرها و روستاهای همدان از دید مسئولان استان پنهان مانده باشد؟

شهروندان و دوستداران محیط زیست نمی‌خواهند هیچ‌یک از جوانان شهر بیکار باشند اما باید این نکته را متذکر شد که اشتغال نباید به قیمت از دست دادن زمین و هوای پاک که از مواهب الهی است، باشد.

گزارش از: بنت‌الهدا نوری، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha