• شنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 97021507652
  • خبرنگار : 71424

در برنامه پرسشگر مطرح شد

۱۵ موسسه کنکوری، ملتهب کننده جَو آزمونها /اسامی موسسات متخلف را به مجلس بدهند برخورد می‌کنیم

۱۵ موسسه کنکوری، ملتهب کننده جَو آزمونها /اسامی موسسات متخلف را به مجلس بدهند برخورد می‌کنیم

نایب رئیس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور با اشاره به وجود ۱۱ هزار و ۳۰۰ آموزشگاه آزاد علمی در کشور گفت: شاید ۱۰ تا ۱۵ موسسه باشند که باعث ایجاد التهاب آزمون و کنکور در جامعه می‌شوند و نباید فعالیت آن ۱۱هزار موسسه دیگر را فدای جوی کرد که آن ۱۵ موسسه ایجاد می‌کنند.

به گزارش ایسنا، قدرت‌اله علیزاده با اشاره به وجود ۱۱ هزار و ۳۰۰ آموزشگاه آزاد علمی در کشور  اظهار کرد: این آموزشگاه‌ها در کنار همه اهداف و کارکردهایی که دارند به ایجاد اشتغال نیز کمک کرده‌اند و آمار ها نشان می‌دهد حدود ۳۰۰ هزار شغل در آموزشگاه‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: آیا دانش‌آموزان پس از فارغ التحصیلی می‌توانند بخوبی با زبان انگلیسی مکالمه کنند؟ نواقصی در آموزش رسمی وجود دارد که آموزشگاه‌های رسمی زبان و سایر دروس آن را جبران می‌کنند.

نایب رئیس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور با بیان اینکه شاید ۱۰ تا ۱۵ موسسه باشند که باعث ایجاد التهاب آزمون و کنکور در جامعه می‌شوند گفت: نبایدفعالیت آن  ۱۱هزار موسسه دیگر را فدای جوی کرد که آن ۱۵ موسسه ایجاد می‌کنند.

علیزاده چالش‌های آموزشگاه‌های آزاد را نیز برشمرد و عنوان کرد: یک مشکل اساسی ما فعالیت موازی مراکز غیرمجاز است که یا از هیچ نهادی مجوز ندارند و یا از نهادهای دیگری چون شهرداری، جهاددانشگاهی و وزارت ارشاد مجوز فعالیت فرهنگی دریافت می‌کنند.

وی افزود: آموزشگاه‌های مجاز  از سوی آموزش و پرورش در حیطه‌هایی چون تاییدفضا، انتخاب مدیر، بیمه پرسنل و مالیات نظارت می‌شوند در حالی که این نظارت  بر آموزشگاه‌های دیگر وجود ندارد. ما سعی در ارتقای خود داریم و برنامه‌های کیفیت بخشی را در آموزشگاه‌های خود شروع کرده‌ایم.

به گفته نایب رئیس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور  که شب گذشته در برنامه تلویزیونی پرسشگر حضور یافته بود، تعداد آموزشگاههای غیرمجاز بیشتر از آموزشگاه‌های مجاز است.

وی در این باره افزود: طبق تحقیقات کارگروه ویژه ما در تهران ۹۱۲ آموزشگاه مجاز و ۹۵۰ آموزشگاه غیرمجاز داریم.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

اسامی موسسات کنکوری متخلف را به مجلس بدهند برخورد می‌کنیم

به گزارش ایسنا،  میرحمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات نایب رئیس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور مبنی بر اینکه کمتر از ۲۰ موسسه کنکوری جامعه را ملتهب می‌کنند گفت: اگر واقعا کمتر از ۲۰ مورد هستند این در شان نظام نیست که با چنین وضعی روبرو باشد، اگر این موسسات قانون را زیر پا می‌گذارند و مانع اجرای سند تحول می‌شوند اما دولت نمی‌تواند اسامی آنها را اعلام کند اجازه دهند مجلس از طریق قوه قضائیه جلوی آنها را بگیرد.

میرزاده با اشاره به چالش‌های آموزشگاه‌های آزاد علمی گفت: قانون تاسیس مدارس و مراکز غیردولتی در دولت دهم نهایی شد و در اختیار دولت قرار گرفت. طبق اصل ۴۴ کمک بخش خصوصی به دولت و فعالیت آنها در قالب آموزشگاه‌های زبان، تقویتی، کانون‌ها و مانند آن مجاز است. بنابراین فعالیت بخش خصوصی در حیطه آموزش جنبه قانونی دارد.

وی درباره ضرورت فعالیت مراکز آموزشی آزاد گفت:‌ نیاز خانواده‌ها یکسان نیست و برخی خانواده‌ها  تمایل دارند فرزندشان آموزش‌های مکمل دیگری را خارج از برنامه درسی رسمی دریافت کند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اهداف تعریف شده برای راه‌اندازی موسسات آموزشی اظهار کرد: از جمله اهداف تاسیس آموزشگاه‌ها این بود که اشخاصی که اندیشه و فکر نو دارند برای علمیاتی کردن ایده‌های خود اقدام به دایر کردن این مراکز کنند و پذیرای کودکان برای شکوفایی استعدادها و توانمندی‌ها و تقویت آن باشند، در حالی که نمود بیرونی فعالیت آموزشگاه‌ها چیز دیگری است و به سمت کنکور و ورود به دانشگاه‌ها شده است.

میرزاده در واکنش به اظهارات نایب رئیس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور مبنی بر اینکه کمتر از ۲۰ موسسه کنکوری جامعه را ملتهب می‌کنند گفت: اگر واقعا کمتر از ۲۰ مورد هستند این در شان نظام نیست که با چنین وضعی روبرو باشد. اگر این موسسات قانون را زیر پا می‌گذارند و مانع اجرای سند تحول می‌شوند و دولت نمی‌تواند اسامی آنها را اعلام کند اجازه دهند مجلس از طریق قوه قضائیه جلوی آنها را بگیرد.

وی افزود: اسامی را مکتوب اعلام کنید تا اگر دولت نمی‌تواند ما با کمک قوه قضائیه ورود کنیم. اگر موسسه‌ای متخلف است سریعا باید مجوزش را لغو کنند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرانجام حذف کنکور گفت: دولت تا پایان سال ۹۷ باید زمینه حذف کنکور را فراهم کند. البته وزارت علوم معتقد است زمینه در آموزش و پرورش فراهم نیست.  با این حال جلوی پای دولت مانع قانونی برای روشن کردن تکلیف کنکور و آموزشگاه‌ها وجود ندارد.

وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره فعالیت مراکز آموزشی وابسته به نهادهایی به جز آموزش و پرورش عنوان کرد: شهرداری مجوز مراکز فرهنگی، وزارت ارشاد مجوز مراکز هنری، جهاد دانشگاهی مجوز مراکز پژوهشی و سازمان فنی و حرفه‌ای مجوز مراکز فنی و مهارتی را صادر می‌کند، اما شاهدیم برخی از آنها در کنار فعالیت اصلی خود وارد فعالیت‌های درآمدزایی آموزشی می‌شوند؛ متاسفانه نظارت آموزش و پرورش و نهادهایی که مجوز می‌دهند ضعیف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha