هادی ساداتی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت ثبتنام کارگران ساختمانی در سامانه رفاه ایرانیان، گفت: در مورد بیمه کارگران ساختمانی خیلی از شهرستانها و استانها مشکلاتی را داشتند و گلایه میکردند که سهمیه به ما تخصیص داده نمیشود و ما با آمارگیری از سامانه ثبتنام و پایش کارگران ساختمانی وزارت کار که اطلاعات کارگران و نحوه ورود و مسایل بیمهای را چک میکند، متوجه شدیم که ۱۹۵ هزار نفر از کارگران ساختمانی که از دورههای قبل بیمهپردازی میکردند، بنا به دلایلی نتوانستند حق بیمههای خود را به مدت طولانی بپردازند.
وی ادامه داد: این عده طبق بررسیهای به عمل آمده به مشکلاتی برخوردند و از چرخه کار حذف شدند، یک عده محدودی بازنشسته شده، عدهای تغییر شغل داده و برخی هم مایل به بیمه پردازی نبودند و بیش از ۱۵۰ هزار نفر از آنها هم در طرح شناسایی از چرخه کار حذف شده بودند که آمار بیمه پردازیشان به عنوان مختومه اعلام شد ولی آمار کلی آنها بر اساس یک میلیون و ۲۰۰ هزار سهمیه کشوری موجود است که استخراج کردیم.
نایب رییس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی افزود: از وزیر کار و سازمان تامین اجتماعی خواستهایم تا ۱۹۵ هزار نفر سهمیه حذف شده از چرخه کار را به ما اختصاص بدهند تا بر اساس آن کارگران را معرفی کنیم و قول مساعد هم گرفتهایم که امیدواریم در هفته کارگر دستورالعملش صادر شود تا بتوانیم بیمه این تعداد کارگر ساختمانی را به نتیجه برسانیم.
ساداتی ادامه داد: در بسیاری از استانها بیش از ۱۳۵ هزار سهمیه مانده و مصرف شده نیست که در حال پیگیری هستیم تا این استانها سهمیهها را راکد نگذارند و کارگران را وارد چرخه بیمهپردازی کنند.
وی دلیل راکد ماندن برخی سهمیهها را به ساختار اداری سازمان تامین اجتماعی مرتبط دانست و گفت: متاسفانه یک عده از کارگرانی که ثبت نام کردند و به دنبال گرفتن عکس و آزمایش خود رفتند، دیگر بازنگشتند و زمان برای تکمیل مدارک و اطلاعاتشان طولانی شده که همانطور که گفتم ممکن است یا تغییر شغل داده باشند یا تمایلی به بیمه پردازی نداشته باشند و لذا مراجعه نکردهاند.
نایب رییس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی افزود: این عده بیشتر کسانی هستند که از سالهای قبل ثبتنام کردند و اسم و اطلاعاتشان در پرتال سازمان تامین اجتماعی وارد شده است ولی بیمه پردازیشان را شروع نکرده و پیگیر پرونده خود هم نشدند لذا از نظر ما سهمیه راکد مانده هستند و ما درخواست کردیم که برگشت داده شوند.
وزارت کار در راستای ساماندهی کارگران ساختمانی با راه اندازی سامانه خدمات رفاهی ایرانیان به نشانی www.samanehrefah.ir ، از تمام کارگران ساختمانی اعم از بیمه و فاقد بیمه خواسته تا به منظور بهرهمندی از مزایای بیمه اجتماعی در این سامانه ثبت نام کنند.
برابر اعلام وزارت کار، هرگونه خدمات حمایتی و بیمهای به کارگران ساختمانی تنها به کسانی ارائه خواهد شد که در این سامانه ثبت نام کرده باشند.
سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی در ابتدا در چهار استان کشور به شکل آزمایشی فعالیت خود را آغاز کرد ولی با مصوبه آذرماه سال ۱۳۹۵ کارگروه قانون رفع موانع اجرای بیمه کارگران ساختمانی، فعالیت آن سراسری شد.
در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی در سطح کشور فعالیت میکنند که بر اساس آمارها حدود ۸۵۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
انتهای پیام
نظرات