به گزارش ایسنا، در بسیاری از مغازهها پرندگان در قفسی دیده میشوند که تنها جرمشان زیبایی و خوش صدایی بوده است و این موجب شده روزانه افراد بسیاری به پرنده فروشیهای این دو خیابان رفته و برای انتخاب پرندههای رنگین حساسیت به خرج میدهند.
پرندگانی که حقشان آزادی بود امروزه در اسارت انسانهای دوپا قرار گرفته و برای خود کاسبی راه انداختهاند، این پرندگان زیبا دچار حبسی شدهاند که هیچ دادگاهی نمیتواند حکم عفو آنها را از سلولهایی که در آن از خودخواهی انسانها گرفتار شدهاند بگیرد.
در این خصوص به همراه رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر بازدیدی از پرنده فروشیهای این مناطق که برخی از آنها اقدام به مخفی کردن پرندگان وحشی کرده بودند داشتیم.
وارد هرکدام از این مغازهها که میشدیم صدا به صدا نمیرسد. هر پرندهای برای دل خودش میخواند و هیچ آوازی با آواز دیگر کوک نبود.
مهدی جمعه پور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بالغ بر 20 پرنده فروشی در سطح شهر کاشمر فعالیت دارند، میگوید: به رغم اینکه اکثر پرنده فروشیهای سطح شهر مجوز فعالیت دارند اما برخی از همین افراد اقدام به خرید و فروش پرندههای وحشی میکنند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در فصلی که زمان زاد و ولد پرندگان است عدهای افراد سود جو اقدام به زندهگیری پرندگان کرده و از طریق این پرنده فروشیها اقدام به فروش میکنند، اظهار می کند: از ابتدای امسال تاکنون چندین پرونده در این راستا تشکیل شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر با اعلام اینکه مجوز این پرنده فروشیها تنها از سوی اتاق اصناف صادر میشود، عنوان میکند: به رغم اینکه مجوز این افراد برای خرید و فروش پرندههای اهلی و زینتی است اما بعضأ شاهد تخلفاتی به خاطر فروش پرندگان وحشی در این پرنده فروشیها هستیم.
وی با بیان اینکه کبک، تیهو، مینا و سهره طلایی از جمله پرندگانی وحشی هستند که از سوی برخی افراد سود جو زندهگیری شده و از طریق صاحبان این پرنده فروشیها به فروش میرسند، بیان می کند: وظیفه ما تنها نظارتی است و در صورت مشاهده تخلفات برای این افراد فقط پرونده تشکیل داده و به دادگاه میفرستیم.
جمعهپور که از قاچاق هوبرههای این منطقه برای قاچاق به کشورهای عربی خبر میدهد، میگوید: برخی افراد با اغفال روستائیان و دادن بهای اندک به افراد بومی نسبت به صید پرندگان شکاری اقدام میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کاشمر با بیان اینکه فصل بهار فصل زاد و ولد وحوش و تولید مثل حیاتوحش است، اظهار میکند: گاهی مواقع با آسیب رساندن به یک حیوان تمامی خانواده آن را از بین میبریم.
وی با اشاره به اینکه گاهی مواقع افرادی که به کوه میروند با مشاهد بره وحوش و جوجه پرندگان اقدام به آوردن آنها از دامن طبیعت می کنند، میگوید: با هماهنگی صورت گرفته با دادستان کاشمر و اخذ مجوز، بصورت دوره ای مامورین یگان اقدام به بازرسی از پرنده فروشیها و اماکنی که احتمال مخفی نمودن پرندگان وحشی وجود دارد نموده و بطور قاطع با هرگونه تخلف صورت گرفته در این حوزه از طریق مراجع قضایی برخورد خواهند نمود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر با تاکید براینکه پرندگان وحشی با کنترل جمعیت حشرات و آفات موجب کاهش وابستگی کشاورزی و محصولات کشاورزی به سموم و حشرهکشهای شیمیایی میشوند و نقش مهمی در چرخه سلامت و امنیت غذایی انسان ایفا میکنند، از کلیه شهروندان تقاضا کرد در صورت مشاهده فروش حیوانات وحشی در سطح شهر یا پرنده فروشیها مراتب را از طریق شماره تلفنهای 55233516 و 55252516 و نیز شماره همراه 09157226432 فرمانده یگان کاشمر اطلاع رسانی نمایند.
هر چند در این بازدید سرزده و بازرسی از پرنده فروشی سطح شهر کاشمر 30 قطعه پرنده سهره طلایی، دو قطعه طرقه وحشی و پنج قطعه مینا را که مخفی کرده بودند کشف شد اما ای کاش قبول کنند به جای اینکه این پرندگان را قفس هایی آهنی نگهداری کنند زیستگاه اصلی شان باید در کوهها و دشتها باشد.
انتهای پیام
نظرات