به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه آخن، در تاریخ ۲۵ ژانویه ۱۸۵۸ "فردریش ویلهلم" که یک شاهزاده "پروس" بود، به هنگام بازگشت از سفر لندن در مکانی در نزدیکی آخن اتراق کرد.
رئیس دولت محلی "فردریش کوهلوتر" از وی یک پذیرایی رسمی کرد و 5 هزار سکه تالر را که از کمکهای مالی مردم به منظور کارهای خیریه جمعآوری شده بود، به وی تحویل داد. شاهزاده ویلهم دستور داد تا این پول برای ساخت یک مدرسه پلی تکنیک در ایالت راین(Rheinprovinz) که یکی از ایالتهای امپراطوری پروس در آن زمان بود، به کار برده شود. مکان دقیق ساخت این مدرسه در ابتدا نامشخص بود. اما از آن جایی که آخن یکی از شهرهای صنعتی آلمان بود و کارخانجات زیادی در آن قرار داشت، تصمیم بر آن شد که این مدرسه عالی در آن جا ساخته شود. ساخت دانشگاه آخن امروزی از سال ۱۸۶۵ آغاز شد و پنج سال به طول انجامید و در روز دهم اکتبر سال ۱۸۷۰ با نام مدرسه پلی تکنیک آخن رسماً تأسیس شد و با وجود درگیری نظامی میان آلمان و فرانسه، با ۲۲۳ دانشجو و ۲۳ استاد، فعالیت خود را آغاز کرد.
گفتنی است جنگ جهانی در روند فعالیت های این دانشگاه تاثیرات زیادی گذاشت و حق تدریس از بسیاری از اساتید قدیمی دانشگاه سلب شد.
20 سال بعد، یعنی در سال ۱۹۶۵میلادی، دانشکده فلسفه که اولین دانشکده غیرفنی دانشگاه بود تاسیس شد که یک سال پس از آن نیز دانشکده پزشکی تأسیس شد که دانشگاه آخن را که تا آن زمان تنها رشتههای فنی در آن ارائه میشد، به یک مرکز آموزش عالی جامع مبدل ساخت.
این دانشگاه در سال ۲۰۰۷ میلادی و در جریان انتخاب دانشگاههای نخبگان در آلمان، از سوی"بنیاد پژوهش آلمان"(DFG) به عنوان تنها دانشگاه برگزیده در ایالت نورث راین وستفالن به جمع دانشگاههای برتر آلمان پیوست؛ ولی شهرت دانشگاه آخن در بین دانشگاههای آلمانی و اروپایی، تنها به این دلیل نیست، بلکه علت اصلی محبوبیت دانشگاه آخن در رشتههای فنی است که دانشجویان خارجی بسیاری را نیز به خود جذب کرده است.
۴۹ درصد دانشجویان دانشگاه آخن در رشتههای "مهندسی" و ۲۵ درصد در رشتههای" ریاضیات و علوم طبیعی" تحصیل میکنند. بهطور کلی ۳۰ درصد دانشجویان این دانشگاه را زنان تشکیل میدهند که البته این نسبت در هر رشته متغیر است.
براساس آمار "بنیاد پژوهش آلمان" دانشگاه آخن با رقمی بالغ بر ۱۶۰ میلیون یورو بالاترین بودجه تحقیقاتی مرتبط با صنعت را در میان تمام دانشگاههای آلمان دارد.
دانشگاه فنی "آخن"، دانشگاهی پژوهشی در زمینه فناوری واقع در شهر آخن، نورث راین-وستفالن، آلمان است که با بیش از 45 هزار دانشجو در 157 رشته، بزرگترین دانشگاه آلمان در رشتههای فنی و مهندسی بهشمار میرود.
این دانشگاه دارای 9 هزار و 651 دانشجوی بینالمللی از 125 کشور جهان است.
سال گذشته بیش از 7 هزار دانشجو از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند.
این دانشگاه دارای 9 دانشکده، 260 موسسه و شش مرکز تحقیقاتی است.
تاکنون این دانشگاه 10 بار در زمینه پژوهشها و تحقیقات بینالمللی همکاری داشته است.
دانشگاه آخن تاکنون 36 برنامه آموزشی تحقیقاتی داشته است که شامل 9 برنامه آموزشی از مرکز آموزش "DFG"(مرکز تحقیقاتی برای پرورش محققان جوان) است.
بر اساس رتبهبندی جهانی دانشگاهها، این دانشگاه هر ساله، بالاترین جایگاه را در رشتههای مهندسی در بین دانشگاههای اروپا کسب میکند.
تاکنون افراد مشهور زیادی در این دانشگاه تحصیل کردهاند که میتوان از میان آنها به افراد زیر اشاره کرد:
"هانس اشلگل"(Hans Schlegel) فضانورد بزرگ آلمانی است که در ماموریت های " STS-122" و"STS-55" حضور داشته است.
"یوهان اشتارک"(Johannes Stark) فیزیکدان آلمانی است که در سال 1905 "اثر دوپلر در پرتوهای مجازی" را کشف کرد و در سال 1919 جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد.
"توماس کریستین زودهوف" (Thomas Christian Südhof) زیست شیمی دان آلمانی-آمریکایی است که در سال ۲۰۱۳ به همراه "رندی شکمن" و "جیمز روثمن" موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد.
"ابوالقاسم ذاکرزاده" دوره دکتری فلسفه خود را در این دانشگاه به پایان برد. وی پژوهشگر فلسفه و استادیار دانشگاه شهید بهشتی بود. وی در دوم آذر 1387 در تهران درگذشت.
این دانشگاه دارای یک کتابخانه وسیع است که مستندات فدرال آلمان نیز در جمع آوری میشود.
انتهای پیام
نظرات