• چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97020502877
  • خبرنگار : 71038

یک تحلیل گر عراقی درگفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد

رقابت فشرده جریان های شیعه در انتخابات پارلمانی عراق/پیشی گرفتن ائتلاف« نصر» از دیگر رقبا

رقابت فشرده جریان های شیعه در انتخابات پارلمانی عراق/پیشی گرفتن ائتلاف« نصر» از دیگر رقبا

یک تحلیلگر عراقی با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور در تاریخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری، اظهار کرد: در جریان این انتخابات رقابت نزدیکی بین گروه‌های شیعه عراقی وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود اختلاف نتایج میان آرای آنها قابل توجه نباشد.

سیدرضا قزوینی غرابی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد تحلیل فضای انتخاباتی عراق و رقابت‌هایی که در این زمینه بین ائتلاف‌های مختلف عراقی اعم از شیعه، سنی و کرد وجود دارد، گفت: از هفته قبل که زمان رسمی تبلیغات آغاز شده است شاهد افزایش تکاپو بین احزاب و جریان‌های سیاسی عراق جهت پیروزی در این انتخابات هستیم و هر کدام از آنها تلاش می‌کنند که کرسی‌های بیشتری را در جریان این انتخابات به دست آورند .

وی با بیان اینکه در حال حاضر پنج جریان عمده شیعه در انتخابات پارلمانی عراق فعال هستند، ادامه داد: بزرگ‌ترین ائتلاف‌ حاضر شیعیان در این انتخابات، ائتلاف« نصر» به ریاست آقای حیدرالعبادی نخست‌وزیر کنونی عراق است. در این ائتلاف شخصیت‌های متعددی از شیعیان، اهل سنت و کردها که در عرصه سیاسی این کشور فعال هستند، حضور دارند و طبق برخی از نظرسنجی‌ها ائتلاف نصر از سایر ائتلاف‌های شیعه و سنی پیش‌تر است و احتمالا کرسی‌های بیشتری را به دست خواهد آورد.

 این کارشناس مسائل عراق ، همچنین به تشکیل ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری المالکی نخست‌وزیر پیشین عراق و همچنین جریان ملی حکمت به ریاست عمار حکیم و حضور فعال آنها در انتخابات اشاره کرد و گفت: آقای مقتدا صدر نیز با مشارکت حزب کمونیست عراق و برخی دیگر احزاب مدنی این کشور ائتلاف «سائرون» را تشکیل داده‌اند. ائتلاف «فتح» به ریاست آقای هادی العامری یکی دیگر از جریان‌های شیعه فعال در انتخابات پارلمانی عراق است. در این ائتلاف برخی از جریان‌هایی که عضو حشدالشعبی هستند نیز حضور دارند ولی نمی‌توانیم آن را  نماینده رسمی حشد بدانیم.

قزوینی در ادامه به جریان‌های فعال سنی در این انتخابات اشاره کرد و افزود: یکی از جریان‌های فعال اهل تسنن در این انتخابات، ائتلاف «الوطنیه »به ریاست آقای ایاد علاوی نخست‌وزیر پیشین عراق است. به نظر می‌رسد که لیست الوطنیه در بین جریان‌های اهل سنت بتواند بیشترین آرا را در انتخابات به دست آورد.

وی همچنین به فعالیت ائتلاف« القرار العراقی» به ریاست «اسامه النجیفی» رییس پیشین پارلمان عراق در این انتخابات اشاره کرد و گفت: شانس این ائتلاف از ائتلاف الوطنیه کمتر است. فهرست پیمان بغداد(تحالف بغداد) که محمود المشهدانی رئیس پیشین مجلس و حزب حل به ریاست خاندان کربولی نیز در آن حضور دارند یکی از ارکان انتخاباتی سنی ها در این دوره به شمار می رود. در بین جریان‌های تشیع نیز همان‌طور که اشاره شد رقابت شدیدی وجود دارد و به نظر می‌رسد که نتایج آنها در این رقابت به هم نزدیک باشد. گرچه طبق نظرسنجی‌ها ائتلاف نصر از سایر ائتلاف‌ها اعم از شیعه و سنی جلوتر است.

این تحلیل گر عراقی به رقابت‌های انتخاباتی در مناطق کردنشین این کشور اشاره کرد و گفت: در این مناطق احزاب کردی به طور جداگانه در انتخابات حضور دارند و در حال حاضر ما شاهد فعالیت گروه‌هایی چون حزب« گوران »و یا حزب «برهم احمد صالح » در این عرصه هستیم. در مناطقی مانند کرکوک و همچنین دیگر مناطقی که بین دولت اقلیم و دولت بغداد در مورد آنها اختلاف وجود دارد احزاب کرد در قالب دو فهرست با نام‌های فهرست سلام (صلح) و وطن با یکدیگر متحد شده‌اند تا از ریزش آرا جلوگیری کنند که فهرست نخست متعلق به حزب دموکرات کردستان عراق «پارتی»، اتحادیه و حزب کمونیست و دومی متعلق به برهم صالح، گوران و جماعت اسلامی است ولی همانگونه که گفته شد در منطقه اقلیم کردستان از جمله اربیل، سلیمانیه و دهوک احزاب کرد به صورت جداگانه وارد عرصه انتخابات شده اند.

قزوینی با اشاره به حساسیت انتخابات پارلمانی عراق و همچنین توجه کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به فردی که قرار است در آینده مسئولیت نخست‌وزیری این کشور  بر عهده بگیرد، افزود: برای کشورهایی چون ایران، عربستان، ترکیه، آمریکا بسیار مهم است که چه کسی نخست‌وزیری آتی دولت بغداد خواهد بود . عراق مدت‌هاست که به صحنه رقابت منطقه‌ای و بین‌المللی بین ایران و برخی دیگر کشورها تبدیل شده است و هر کدام از آنها تمایل دارند  نخست‌وزیری بر سر کار آید که منافع این کشورها  در عراق به خطر نیفتد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha