روشنک قربانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای باز کردن پیلههای ابریشم، آنها را در آب گرم غوطهور میکنند و بدین ترتیب مواد صمغی آن نرم میشود.
وی اضافه کرد: سررشتههای خارج شده چند پیله را از حلقهای در بالای ظرف عبور داده و یک نخ ابریشم چندلایه تهیه و در نهایت نخها را بهصورت کلاف درآورده و در بازار عرضه میکنند.
قربانی ادامه داد: پایه و اساس نگهداری کرم ابریشم بر کیفیت نگهداری کرم جوان استوار است و هر چه در این مرحله به شرایط مناسب حرارتی، نسبت به رطوبت و حرارتهای زیاد مقاوم بوده و کمتر دچار آسیب میشود ولی نسبت به کیفیت برگهای مورد تغذیه، میزان تغذیه، نظافت و بهداشت حساس است.
محقق بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: چنانچه در این موارد سهلانگاری شود، موجبات زیانهای جبرانناپذیر بعدی فراهم خواهد شد.
وی بیان کرد: تهویه محل پرورش در مرحله تنیدن پیله بسیار مهم است زیرا کرمها هنگام آماده شدن برای تنیدن پیلهمداری ادرار دفع میکنند که موجب کثیف شدن محیط پرورش شده و در تنفس کرمهای دیگر اختلال ایجاد میکند.
قربانی تصریح کرد: حرارت بیش از 30 درجه برای کرمهای جوان مناسب نبوده و احتمال ابتلای آنها را به بیماریهای ویروسی افزایش میدهد.
این پژوهشگر گفت: کاهش رطوبت به میزان 75 درصد و افزایش حرارت تا 27 درجه در هر یک از مراحل خواب موجب سهولت پوستاندازی کرم ابریشم میشود. بهمنظور ضدعفونی و خشککردن بستر پرورش نظافت بستر پس از خواب رفتن در هر مرحله با استفاده از آهک آب دیده خشکشده انجام میشود.
انتهای پیام
حرارت بیش از 30 درجه بیماری ویروسی کرمهای ابریشم را افزایش میدهد
ایسنا/لرستان محقق مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان گفت: پایه و اساس نگهداری کرم ابریشم بر کیفیت نگهداری کرم جوان استوار است.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات