• سه‌شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97020402096
  • خبرنگار : 71132

موسوی تاکید کرد

تصمیم ارزی دولت مورد حمایت قرار گیرد/ضرورت تجدیدنظر در مورد بازار ثانویه ارز

تصمیم ارزی دولت مورد حمایت قرار گیرد/ضرورت تجدیدنظر در مورد بازار ثانویه ارز

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت حمایت از تصمیم ارزی اخیر دولت در عین حال تجدیدنظر در مورد بازار ثانویه ارز و تامین نیازهای ارزی بیش از موارد پیش‌بینی شده را خواستار شد.

سیدفرید موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ما نیازمند تصمیم قاطعی برای بازار نابسامان ارز بودیم و دولت هر چند دیر اما به طور جدی به این موضوع ورود کرد و تمام حوزه‌های دولت بسیج شدند تا این تصمیم به نتیجه برسد. یکی از مختصات بازار نابسامانی که وجود داشت بحث پولشویی بود که به جد رایج شده بود. یکی از موانع مبارزه با قاچاق هم همین وجود بازار نابسامان بازار ارز بود که قاچاقچیان به راحتی خودشان ارز را تهیه می‌کردند. همچنین در حوزه‌ فساد اداری و پرداخت‌های نامتعارف هم به دلیل اینکه ارزها هیچ جا ثبت نمی‌شد و به وفور در اختیار بود از طریق همین بازار قابل تهیه بود.

وی با بیان اینکه تصمیم ارزی دولت، تصمیم درستی بوده، نسبت به عدم تکرار نوسانات بازار ارز ابراز امیدواری کرد و گفت: البته در بخش‌هایی برخی مشکلات به وجود آمد مثل ارز دانشجویی که هزار دلار پیش‌بینی شد در حالیکه هزینه‌های زندگی در هر شهر مختلف است و اینکه رقم ثابتی را برای همه دانشجویان خارج از کشور اعلام کنیم صحیح نیست و باعث می‌شود خانواده‌های آنها با مشکل مواجه شوند. در واقع نیاز است که دولت بازنگری جدی در این زمینه داشته باشد چرا که هزینه دانشجو فقط هزینه تحصیل نیست، ممکن است او بخواهد به یک سمیناری در کشور دیگر برود یا کتابی خریداری کند که در این تصمیم چنین چیزی دیده نمی‌شود.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در چنین مواردی مثلا خانواده دانشجو مجبورند ارز را از بازار ثانویه تهیه کنند و این در حالی است که ما این را ممنوع کرده‌ایم و هر نوع خرید و فروش ارز، قاچاق محسوب می‌شود اما او چاره‌ای ندارد و با این تصمیمات ممکن است قبح قاچاق ریخته شود بنابراین نیاز است که آیین‌نامه‌ در حوزه دانشجویی و حتی مسافری مورد بازنگری قرار گیرد زیرا مبلغ هزار یورو برای همه سفرها کافی نیست. شرکت‌ها مراودات اقتصادی دارند و در مواردی نیاز به رفت و آمد دارند.

وی یادآور شد: ما نیازمند ایجاد بازار ثانویه هستیم و باید حواس‌مان باشد که اتفاقاتی مثل پولشویی و قاچاق در آنجا تکرار نشود و نظارت دقیقی بر آن صورت گیرد اما اگر جدی هستیم که بازار ثانویه ایجاد نشود باید در آیین‌نامه‌های ابلاغی تنفسی پیش‌بینی شود تا کسانی که نیاز به ارز بیشتری دارند بتوانند آن را تهیه کنند.

موسوی در پایان با تاکید بر ضرورت حمایت از تصمیم ارزی دولت، اظهار کرد: مزایای این طرح مجموعا بیش از معایب آن است. تجارب کشورهای دیگر هم نشان می‌دهد آنها در شرایط خاص این نوع تصمیمات را اتخاذ می‌کنند اما برای اینکه همکاری بیشتر مردم و موفقیت این طرح را شاهد باشیم لازم است که دولت نسبت به اصلاح برخی ایرادات اقدام کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha