به گزارش ایسنا، طبق نظرسنجی بلومبرگ نیوز از تحلیلگران، شرکتهای نفتی و آمار رهگیری کشتی، تولید اوپک متشکل از ۱۴ عضو در مارس، به میزان ۱۷۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۳۲.۰۴ میلیون بشکه در روز رسیده است. این پایینترین میزان تولید از آوریل سال گذشته است که تولید اوپک به ۳۱.۹ میلیون بشکه در روز رسیده بود. در آن زمان گینه استوایی که ماه میلادی گذشته ۱۳۰ هزار بشکه در روز تولید داشت، عضو اوپک نشده بود.
طبق این نظرسنجی، تولید در ونزوئلا به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز در مارس نسبت به فوریه کاهش یافت و به ۱.۵۱ میلیون بشکه در روز رسید. آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماه گذشته خود اعلام کرد که این کشور آمریکای لاتین به دنبال وخامت اوضاع اقتصادی، بزرگترین ریسک برای اختلال عرضه مانده است.
تولید الجزایر ۴۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به یک میلیون بشکه در روز رسید. به گفته منابع آگاه، برخی از میادین نفتی این کشور ماه گذشته تحت تعمیرات بودند و در نتیجه تولید آنها متوقف شد. بر پایه آمار باری شرکت کپلر، تولید این کشور شمال آفریقا در مارس به پایینترین سطح در بیش از دو سال گذشته رسید.
تولید نفت لیبی نیز در پی تعطیلی برخی از میادین این کشور، به پایین یک میلیون بشکه در روز رسید.
تولید عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده اوپک است، در مارس ۱۰ هزار بشکه در روز نسبت به فوریه کاهش یافت و به ۹.۸۷ میلیون بشکه در روز رسید.
کشورهای عضو اوپک، روسیه و شمار دیگری از تولیدکنندگان غیراوپک با هدف تقویت قیمتها، موافقت کرده اند تولیدشان را از ژانویه سال ۲۰۱۷ به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز محدود کنند. تا پیش از اجرای این توافق، قیمتها از بالای ۱۱۰ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۴، به پایین ۳۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده است. نفت برنت اکنون حدود ۷۰ دلار در هر بشکه است.
انتهای پیام
نظرات