فریده روشن در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به بازدیدی که در نخستین روزهای آغاز به کار خود در شورای شهر از سرپناه مردان کارتن خواب در اصفهان داشته است، اظهار کرد: مردان کارتن خواب که بیشتر آنها معتاد هستند، بسته به شرایط خود در این مرکز پذیرش شده اند و از آن ها حمایت می شود. آن ها رضایت خود را از این سرپناه اعلام کردهاند. این افراد نیاز به پزشک داشته اند و طی بازدیدهای خود به همراه کمیسیون فرهنگی بازدیدهایی از این سرپناه داشته و از آن حمایت های لازم را خواهیم کرد.
وی افزود: در استان اصفهان زنان کارتن خوابی نیز وجود دارند و وقتی بحث زنان به میان می آید این موضوع فاجعه انگیزتر است. زیرا زنان شرایط خاص خود را دارند و آسیب به آن ها آسیب به خانواه و جامعه است و این موضوع در مورد زنان شدت بیش تری نسبت به مردان دارد. در این راستا به دنبال این بوده ایم تا برای زنان نیز سرپناهی ایجاد شود.
این نماینده شورای شهر تصریح کرد: در این راستا جلسه ای در شورای شهر برگزار شد تا با همکاری قسمت های مختلف هم چون نیروی انتظامی و بهزیستی سرپناهی برای زنان کارتن خواب ایجاد شود و پیرو این جلسه قرار شده است تا بودجه ای برای آن اختصاص داده شود.
روشن ادامه داد: تا زمانی که مکانی برای استقرار زنان آسیب پذیر از سوی مدیریت شهری با بودجه اختصاص یافته برای سال 1397 ایجاد شود، این راه را با همکاری بخش خصوصی و خیران پیش برده ایم.
وی افزود: به دلیل حساس بودن مسائل زنان، مدیریت داخلی این مجموعه کاملا زنانه در نظر گرفته شده است تا زنان کارتن خوابی را که در این مجموعه وارد خواهند شد، بتوانند با اطمینان خاطر در آن محل ساکن شوند.
این نماینده شورای شهر با بیان اینکه تنها نباید به فکر ایجاد مکان و سرپناهی برای این افراد باشیم، گفت: اگر تنها به فکر ایجاد کردن این مکان ها باشیم، در آینده افراد مختلف و از جمله مهاجران از شهرهای گوناگون وارد می شوند و این خود باعث آسیب خواهد شد. باید این افراد را با بحث کارآفرینی توانمند کنیم.
روشن اظهار کرد: نباید این مکان ها با نام سرپناه کارتن خوابان شناخته شوند، بلکه باید به عنوان مرکز توانمندسازی معرفی شود. افراد بی سرپناه باید پس از گذراندن دوره ای، از لحاظ روحی، روانی، فکری، اخلاقی و همچنین از لحاظ شغلی توانمند شوند و بتوانند روی پای خود بایستند.
وی با بیان اینکه باید آسیب ها را رفع کنیم، افزود: تنها ایجاد مکانی برای کارتن خوابان خود می تواند کانونی برای تجمیع و افزایش تعداد این افراد شود. پس نگاه را باید به سوی کارآفرینی ببریم.
این نماینده شورای شهر تصریح کرد: سازمان هایی همچون سازمان فنی و حرفه ای که یکی از اصلی ترین وظایف آن ها توانمندسازی افراد و مهارت آموزی به آن ها است، باید با یکدیگر هماهنگ شوند و این افراد را توانمند کنند. توانمندسازی در زندان نیز صورت گرفته است و در حال اجرا است.
روشن ادامه داد: در سال 1397، پنج میلیارد تومان بودجه برای آسیب های اجتماعی اختصاص یافته است. باید تمام سازمان ها همچون نیروی انتظامی، بهزیستی و سایر ادارات برای آسیب های اجتماعی با یکدیگر همکاری کنند.
انتهای پیام
نظرات