به گزارش ایسنا، کشتی آزاد و فرنگی ایران در سالی که گذشت نتوانست به لحاظ کسب نتیجه در مسابقات جهانی انتظارات را برآورده کند که در این میان کشتی آزاد با کسب تنها یک مدال در ۸ وزن وضعیتی به مراتب بدتر از کشتی فرنگی داشت و انتقادات زیادی به نحوه عملکرد این تیم وارد شد. اتفاقی که در نهایت منجر به بازگشت دوباره رسول خادم به عنوان سرمربی تیم ملی شد. پس از این ناکامی، خادم در جلسهای که با کادر فنی و کشتیگیران در پاریس داشت شدیدا نسبت به عملکرد کشتیگیران و کادر فنی انتقاد کرد؛ هر چند حسن یزدانی با قهرمانی مقتدرانه در مسابقات جهانی فرانسه خود را به عنوان یک نابغه در ورزش ایران معرفی کرد.
فرنگیکاران ایران نیز هر چند در مسابقات جهانی عملکرد بهتری نسبت به تیم آزاد داشتند اما پنجمی این تیم در رقابتهای قهرمانی آسیا که چندی پیش بدست آمد باعث شد نگرانیها از بابت نحوه عملکرد کادر فنی و فرنگیکاران ایران در رقابتهای پیش رو همچون بازیهای آسیایی و رقابتهای قهرمانی جهان بیش از پیش شود. البته در این میان قهرمانی تمام ردههای سنی آزاد و فرنگی ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا ۲۰۱۷ نیز مهم و حائز اهمیت بود.
اما جدا از بحث نتیجهگیری، بدون شک کشتی ایران در سال ۹۶ بیش از هر چیز همگان را به یاد انواع و اقسام حواشی بیانیهها، استعفای خادم، محرومیت علیرضا کریمی و موضوع رویارویی یا عدم رویارویی با کشتیگیران اسرائیل میاندازد. اتفاقاتی که باعث شد کشتی ایران شدیدا دچار حواشی تلخی شود که بعضا نقش چندانی نیز در نحوه مدیریت آن نداشته است.
نزدیک به ۴۰ سال است ورزشکاران ایران از رویارویی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی خودداری میکنند تا بدین شکل اعتراض خود را به اصل و ماهیت این رژیم جعلی نشان دهند و اعلام کنند اصلا اسراییل را به عنوان یک کشور به رسمیت نمیشناسند.موضوعی که باعث از دست رفتن مدالهای زیادی برای ورزشکاران ایران در رویدادهای مختلف شده اما کماکان ادامه دارد. البته این عدم رویارویی طی این سالها به بهانههای مختلف همچون آسیبدیدگی ورزشکاران و ارائه گواهی پزشکی انجام شده که همین امر سبب شده مردم و سیاستمداران دنیا نسبت به ماهیت و هدف عدم رویارویی ورزشکاران ایران مقابل اسراییل پی نبرند و تنها این خودمان بودیم که سخت در پی ادامه این سیاست آن هم بدون اعلام رسمی و آشکارا به مردم دنیا بودیم.
اما مسابقات جهانی کشتی آزاد در رده سنی زیر ۲۳ سال آذرماه سال ۹۶ در لهستان آغاز شد. علیرضا کریمی در وزن ۸۶ کیلوگرم و بخت اصلی قهرمانی در این مسابقات،در دور نخست به کشتیگیر روسیه در حالی که پیش بود با فریادهای مربیانش به عمد شکست خورد تا در دور بعد با حریف اسراییلی مصاف نکند. با صعود حریف روس به فینال، کشتیگیر اسراییلی و کریمی در مرحله شانس مجدد بار دیگر باید به مصاف هم میرفتند که کریمی اینبار نیز از رویارویی خودداری کرد. این اتفاقات باعث شد حساسیت کمیته بینالمللی المپیک و اتحادیه جهانی کشتی نسبت به چرایی این اقدام کریمی برانگیخته شود.
با جدیتر شدن موضوع و تجلیل مقامات عالیرتبه ایران از علیرضا کریمی و از سوی دیگر لابی قدرتمند صهیونیست و آمریکا در کمیته بینالمللی المپیک، پروژه محرومیت کشتی ایران کلید خورد. رسول خادم با توجه به عضویت در هئیت رییسه اتحادیه جهانی و داشتن شخصیت مقبول نزد لالوویچ صرب،بلافاصله و به تنهایی بارها با مذاکره مستقیم سعی کرد این حکم را چندماهی به عقب بیاندازد.
خادم در نهایت موفق شد سایه تعلیق را از سر کشتی ایران بردارد اما کریمی ۶ ماه و جمشیدی مربی تیم ملی امید نیز ۲ سال محروم شدند. خادم پس از صدور بیانیههای مختلف با جدی دانستن خطر تعلیق و محرومیت کشتی و ورزش ایران در صورت تکرار این اتفاق، خواستار این شد بحث عدم رویارویی با ورزشکاران اسراییلی از سوی مسئولان ورزشی و سیاسی ایران رسما به کمیته بینالمللی المپیک با صدای بلند اعلام شود تا دیگر ورزشکاران و مربیانشان مجبور نباشند با سختی فراوان گواهی پزشکی تهیه کنند تا اینگونه و در خفا، سیاست ایران برای به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی ادامه پیدا نکند.
خادم بحث عدم رویارویی با ورزشکاران اسراییل را زیر سوال نبرد اما در بیانیههای خود تاکید کرد این سیاست رسما به نهادهای بین المللی ورزش اعلام شود و همه پای عواقب آن نیز بایستند. همچنین از دستگاه دیپلماسی ورزش ایران خواست ضمن اعلام مواضع سیاسی ایران به IOC، با رایزنی های خود مانع از محرومیت ورزشکاران و مربیان ایرانی شوند؛ خواسته ای که چندان به آن توجه نشد و دستگاه دیپلماسی ورزش کشور پاسخی به آن نداد.
به هر حال این بحث کش و قوسهای فراوانی داشت و در نهایت به استعفای خادم و اعضای شوراهای فنی کشتی آزاد و فرنگی در تبعیت از خادم منجر شد. هیات رییسه فدراسیون کشتی،وزارت ورزش،کمیته ملی المپیک و مهمتر از همه مجمع فدراسیون کشتی به اتفاق با استعفای خادم در آخرین روزهای اسفندماه مخالفت و خواستار ادامه حضور خادم در راس فدراسیون شدند.خادم نیز در جلسه مجمع تنها دلیل استعفای خود را بیتوجهی مسئولان وزارت ورزش به کشتی دانست و گفت استعفای وی ربطی یه بحث اسراییل نداشته است.
با تصمیم مجمع فدراسیون کشتی، اختیارات خادم به بنیتمیم نایب رییس فدراسیون کشتی واگذار شد تا در نهایت خادم پس از مدتی استراحت و به شرط حمایت بیشتر وزارت ورزش در اختصاص بودجه به فدراسیون بازگردد در غیر اینصورت باید منتظر ماند و دید خادم آیا در سال ۹۷ به فدراسیون بازمیگردد یا عطای کار را به لقایش خواهد بخشید.
در ادامه مهمترین اتفاقات کشتی در سال ۹۶ را میخوانید:
۲ اردیبهشت/ انتقاد مشتاقی از سعید عبدولی
بهرام مشتاقی عضو شورای فنی کشتی فرنگی از اقدام سعید عبدولی در نیامدن به اردوی تیم ملی انتقاد کرد و گفت: بهتر است او در ترکیب تیم ملی نباشد که این موضوع در نهایت به خط خوردن عبدولی به دلیل بیانضباطی منجر شد.
۱۲ اردیبهشت/لیگی که باز هم در حد نام کشتی نبود
لیگ کشتی به صورت دست و پا شکسته افتتاح شد. لیگی که نحوه برگزاری، نظم و سطح کیفی آن مورد انتقاد بسیاری از رسانهها و کا رشناسان قرار گرفت تا برای چندمین سال پیاپی شاهد لیگی بیرونق در کشتی باشیم.
۱۶ اردیبهشت/رحیمی رقابتهای جهانی را از دست داد
حسن رحیمی دارنده مدال طلای جهان و برنز المپیک در جریان تمرینهای خود خارج از اردوی تیم ملی از ناحیه مینیسک زانوی سمت چپ دچار آسیب دیدگی شد و در نهایت انتخابی تیم ملی و مسابقههای جهانی فرانسه را از دست داد. کمیل قاسمی نیز همانند او به دلیل مصدومیت نتوانست در انتخابی قهرمان شود تا کشتی ایران دو چهره اصلی خود در جهانی فرانسه را از دست بدهد.
۲۱ اردیبهشت/قهرمانی فرنگیکاران ایران در آسیا
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ۴ مدال طلای رامین طاهری، حسین نوری، سید مصطفی صالحی زاده و بهنام مهدیزاده، نقره افشین بیابانگرد و دو برنز سامان عبدولی و علی ارسلان عنوان قهرمانی سال ۲۰۱۷ آسیا در دهلی پایتخت هند را از آن خود کرد.
۲۴ اردیبهشت/ آزادکاران ایران مقتدرانه بر بام آسیا
تیم ملی کشتی آزاد ایران با سه مدال طلای بهنام احسانپور، علیرضا کریمی و یدالله محبی، یک نقره حسین شهبازی و ۴ برنز رضا عطری، میثم نصیری، حامد رشیدی و بهمن تیموری، بر سکوی نخست آسیا در سال ۲۰۱۷ ایستاد.
۲۸ اردیبهشت/۲ طلا و ۳ برنز فرنگیکاران در باکو
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با دو طلای محمدعلی گرایی و یوسف قادریان و سه برنز زیدوند، فلاح و قورهجیلی به کار خود در بازیهای همبستگی اسلامی در باکو پایان داد.
۳۰ اردیبهشت/قهرمانی آزادکاران در همبستگی اسلامی
تیم ملی کشتی آزاد ایران با سه طلای، میثم نصیری، مصطفی حسینخانی و حسن یزدانی یک نقره امیر محمدی و دو برنز مسعود اسماعیلپور و جابر صادقزاده نایب قهرمان بازیهای همبستگی اسلامی شد.
۱ خرداد/سبک و سنگین وزن شورای شهر سرشاخ شدند!
پس از درگیری شدید عباس جدیدی و علیرضا دبیر دو عضو شورای شهر تهران و کشتیگیران سابق تیم ملی که در صحن شورای شهر انجام شد، انتقادهای بسیار زیادی از جانب اهالی کشتی نسبت به این دو نفر صورت گرفت که در نهایت با وساطت برخی افراد پس از مدتی با یکدیگر آشتی کردند.
۲ خرداد/قرارگرفتن کشتی فرنگی جام تختی در سیستم رنکینگ
کشتی فرنگی جام تختی در سیستم جدید رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی قرار گرفت.
۷ خرداد/بنا از شهریار به کشتی بازگشت
محمد بنا پس از کنار رفتن از رقابتهای المپیک با آغاز مربیگری در یکی از باشگاههای شهریار به دنیای کشتی بازگشت.
۲۰ خرداد/کاهش سهمیه حضور کشتیگیران در المپیک
کمیته اجرایی IOC اعلام کرد از این پس در هر وزن کشتی رقابتهای المپیک ۱۶ نفر میتوانند حضور داشته باشند. لالوویچ رییس اتحادیه جهانی دلیل کم شدن سهمیه کشتی را در راستای مذاکرات و توافقات انجام شده برای حذف نشدن کشتی از المپیک عنوان کرد.
۲۶ خرداد/قهرمانی آزاد و فرنگی کاران جوان ایران در آسیا
تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران با ۵ طلا و ۲ نقره عنوان قهرمانی آسیا را از آن خود کرد.تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران نیز با ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز بر سکوی نخست آسیا ایستاد.
۲ تیر/اخطار جدی اتحادیه جهانی به ایران
اتحادیه جهانی کشتی در اخطاری جدی به فدراسیون کشتی ایران خواستار اصلاح اساسنامه این فدراسیون بر اساس اساسنامه اتحادیه جهانی و منشور المپیک شد. این موضوع پس از پیگیریهای فدراسیون کشتی و با برگزاری مجمع انجام و سپس اساسنامه جدید به اتحادیه جهانی ارسال شد و مورد موافقت آنها قرار گرفت تا سایه تعلیق از سر فدراسیون کشتی برداشته شود.
۱۱ تیر/بهمنش درگذشت
عطاءالله بهمنش گزارشگر و مفسر باسابقه ورزش ایران که عمده فعالیت و سابقه وی در زمینه رشته کشتی بود و مدتی نیز دبیر فدراسیون کشتی هم بوده، در سن ۹۴ سالگی درگذشت.
۱۳ تیر/انتخاب اهواز به عنوان میزبان جام جهانی کشتی فرنگی
با تصمیم اتحادیه جهانی کشتی،اهواز به عنوان میزبان جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۱۸ انتخاب شد.
۱۶ تیر/انتخاب شائبه برانگیز عبدولی برای جهانی پاریس
رقابتهای انتخابی تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران برای حضور در مسابقههای جهانی فرانسه برگزار شد که در کشتی آزاد اطری، احسانپور، نصیری، داداشپور، یاراحمدی، یزدانی، محمدی و محبی موفق به کسب عنوان قهرمانی شدند و در کشتی فرنگی نیز مردانی، الیاسی، بلفکه، بویری، قادریان، نوری، صالحیزاده و قورهجیلی بر سکوی نخست قرار گرفتند.البته در وزن ۷۵ کیلوگرم بار دیگر و در تصمیمی غیرقانونی انتخابی برگزار شد.سعید عبدولی که به بهانه مصدومیت در انتخابی نخست کشتی نگرفته بود اینبار با دو برد حاشیهساز و مشکوک مقابل پشتام و عفیفی به فینال رسید اما بویری به نشانه اعتراض حاضر به مبارزه نشد تا عبدولی خیلی راحت صاحب دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی شود!
در وزن ۷۱ کیلوگرم فرنگی نیز محمدعلی گرایی به دلیل تشخیص شورای فنی جایگزین بلفکه شد و به بازی های داخل سالن آسیا رفت.
۱۹ تیر/گام مثبت ایران برای پوشش بانوان کشتیگیر
اتحادیه جهانی کشتی پوشش بانوان محجبه برای حضور در مسابقههای کشتی که از سوی ایران صورت گرفت را پذیرفت.
۲۱ تیر/قبول پیشنهاد ایران از سوی اتحادیه جهانی
اتحادیه جهانی کشتی پیشنهاد فدراسیون کشتی ایران مبنی بر اینکه امتیاز رنکینگ در هر وزن به جای کشتیگیر به کشور آنها تعلق پیدا کند را پذیرفت.
۳۰ تیر/قهرمانی آزاد و فرنگیکاران نوجوان ایران در آسیا
فرنگیکاران نوجوان ایران با ۳ طلا، ۵ نقره و یک برنز و آزادکاران با ۴ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز، عنوان قهرمانی آسیا را به دست آوردند تا کشتی آزاد و فرنگی ایران در هر سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان عنوان قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۷ را به دست بیاورد.
۶ مرداد/رسول خادم: شاید قربانی شویم اما کار درست را انجام دادیم
رییس فدراسیون کشتی در مورد تبعیت از نتایج مسابقات انتخابی تیمهای ملی تاکید کرد: من مطمئنم اگر مسابقات انتخابی تیم ملی در ساختار فرآیند انتخابی ادامه پیدا کند ما در المپیک ۲۰۲۰ در هر وزن بطور متوسط سه کشتیگیر داریم که هر کدامشان میتوانند مدعی درجه یک پیراهن تیم ملی باشند.
۱۱ مرداد/سومی آزادکاران جوان ایران در جهان
تیم ملی کشتی آزاد ایران با یک مدال نقره و سه برنز در جایگاه سوم رقابتهای کشتی آزاد جوانان جهان در فنلاند ایستاد.
۱۵ مرداد/تاریخسازی جوانان فرنگیکار
تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران با نمایشی تحسینبرانگیز با کسب ۳ مدال طلا، یک نقره و یک برنز برای نخستین بار عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کرد.
۳۱ مرداد/کشتی فرنگی جور آزاد را کشید!
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ۳ مدال برنز محمد علی گرایی، سعید عبدولی و حسین نوری بر سکوی دوم رقابتهای قهرمانی جهان ۲۰۱۷ در پاریس قرار گرفت تا اینبار کشتی فرنگی جور ناکامی کشتی آزاد را بکشد.
۳ شهریور/طلسم شکنی اعجوبه پس از ۱۹ سال
حسن یزدانی آزادکار وزن ۸۶ کیلوگرم ایران مقتدرانه مدال طلای رقابت های جهانی پاریس را بر گردن آویخت و پس از ۱۹ سال، کشتی آزاد ایران را صاحب مدال زرین طلا در این وزن کرد.
۴ شهریور/کابوس پاریس؛طلای یزدانی و حذف ۷ کشتیگیر ایران
در جریان رقابتهای ۴ وزن دوم کشتی آزاد قهرمانی جهان میثم نصیری، مصطفی حسینخانی، پیمان یاراحمدی و امیرمحمدی از ایران با شکست مقابل حریفان خود حذف شدند.
در پایان رقابتهای جهانی کشتی آزاد در پاریس،حسن یزدانی به مدال طلا رسید اما ۷ نماینده دیگر ایران با نمایشی ضعیف حذف شدند. رضا اطری ، بهنام احسان پور،میثم نصیری، مصطفی حسینخانی،پیمان یاراحمدی، امیر محمدی و یدالله محبی ۷ آزادکار ایران در این رقابتها بودند که از رسیدن به مدال بازماندند تا یکی از بدترین نتایج تاریخ برای کشتی آزاد ایران در رقابتهای قهرمانی جهان رقم بخورد.
۵شهریور/طلایی: از عملکرد تیم به هیچ عنوان راضی نیستم/ تابع تصمیم فدراسیونم
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد پس از ناکامی آزادکاران در این رقابتها گفت: برخی از ملیپوشان در مسابقات جهانی فرانسه دور از حد انتظار و بسیار ضعیف ظاهر شدند.
۶شهریور/ ورود وزیر ورزش به ناکامی کشتی آزاد در قهرمانی جهان
مسعود سلطانیفر در نامهای خطاب به معاون ورزش حرفهای و قهرمانیاش خواست تا بررسی همه جانبه درباره نتایج کشتی در مسابقات جهانی پاریس انجام شود.
فدراسیون کشتی: از این که وزارت ورزش به فکر ورزش ملی افتاد خرسندیم
فدراسیون کشتی در بیانیهای در واکنش به لزوم تشکیل کارگروه از سوی وزارت ورزش برای بررسی نتایج آزادکاران ایران در رقابتهای جهانی پاریس تاکید کرد: از این که مدیران ورزش کشور به فکر ورزش ملی ایران افتادهاند خرسندیم.
۷شهریور/داورزنی:شکست کشتی تاریخی بود/وزیر نقش حاکمیتی دارد
معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به بیانیه اخیر فدراسیون کشتی گفت: وزیر نقش حاکمیتی دارد و در قبال مردم و نمایندگان مجلس پاسخگوست، ما در کنار فدراسیونها هستیم و بزودی با کمک خود فدراسیون نتایج بررسی ها را اعلام می کنیم.
نایب رییس فدراسیون کشتی خطاب به داورزنی: چه نقشهای برای کشتی کشیدهاید؟
حمید بنیتمیم با بیان اینکه کل بودجه وزارت ورزش به فدراسیون کشتی معادل ۷ درصد بودجه ورزش کشور است گفت: متاسفانه دستهایی در وزارت ورزش و جوانان در کار است که تلاش میکنند از کنار تمامی موفقیتهای بزرگ کشتی رد شود.برخی از کشتی گیران و اعضای شورای فنی نیز با انتقاد از موضع وزارت ورزش در قبال نتایج کشتی،از بی تفاوتی داورزنی معاون وزیر ورزش در قبال نتایج ضعیف تکواندوی ایران در المپیک انتقاد کردند و آن را به رابطه دوستانه داورزنی با پولادگر ارتباط دادند.خادم هم نتایج آزادکاران را واقعیت کشتی ایران ندانست و گفت:آزادکاران با قدرت به شرایط خوب بازمی گردند.
۸شهریور/خادم به جلسه با وزیر ورزش نرفت
رییس فدراسیون کشتی در جلسه روسای فدراسیونهای ورزشی با وزیر ورزش و جوانان شرکت نکرد.
شورای فنی کشتی آزاد در جلسه خود با اعلام نارضایتی از نتایج ملیپوشان ایران در رقابتهای جهانی فرانسه،از تعیین تکلیف کادر فنی تیم ملی پس از رقابتهای داخل سالن آسیا خبر داد.
۱۰ شهریور/ معوقه ۴.۵ میلیارد تومانی فدراسیون کشتی از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک
منصور برزگرعضو شورای فنی کشتی آزاد گفت: وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در مجموع ۴.۵ میلیارد تومان معوقه فدراسیون کشتی را باید پرداخت کنند.
۱۱ شهریور/برکناری سرمربی و سرپرست تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان در آستانه اعزام به یونان
سرمربی و سرپرست تیم ملی کشتی فرنگی به دلیل درگیری، همراه با تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان به رقابتهای جهانی یونان اعزام نشدند.درگیری فیزیکی این دو شخص هنگام بازگشت تیم از سفارت یونان در تهران به خانه کشتی و ادامه اختلافات شدید میان لرستانی و طباطبایی مهمترین عامل این تصمیم فدراسیون کشتی بود.لرستانی دیگر به کشتی دعوتنشد اما طباطبایی سرپرست تیم ملی بزرگسالان شد!
۱۵ شهریور/نایب قهرمانی نوجوانان فرنگیکار در جهانی یونان
تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران با ۲ طلا،یک نقره و ۲ برنز نایب قهرمان مسابقات جهانی یونان شد.
۱۹ شهریور/چهارمی آزادکاران نوجوان ایران در جهان با یک طلا، یک نقره و ۳ برنز
تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران با کسب یک مدال طلا، یک مدال نقره و سه مدال برنز و کسب عنوان چهارم تیمی به کار خود در رقابت های جهانی یونان پایان داد.
۳ مهر/قهرمانی آزادکاران ایران در بازیهای داخل سالن با ۳ طلا، یک نقره و ۴ برنز
تیم ملی کشتی آزاد ایران با ۳ مدال طلای ایمان صادقی در وزن ۶۱ کیلوگرم،عزتالله اکبری در وزن ۸۶ کیلوگرم و مجتبی گلیج در وزن ۹۷ کیلوگرم،یک نقره حسین الیاسی در وزن ۷۴ کیلوگرم و ۴ برنز نادر حاج آقا نیا در ۵۷ ، فرزاد عموزاد خلیلی در ۶۵ کیلوگرم ،سعید داداشپور در وزن ۷۰ کیلوگرم و یدالله محبی در سنگین وزن به عنوان قهرمانی بازیهای داخل سالن آسیا در ترکمنستان رسید.
۴ مهر/ قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در ترکمنستان با ۶ طلا و ۲ نقره
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ۶ مدال طلای فرشاد بلفکه در وزن ۷۱، پژمان پشتام در وزن ۷۵ ،مهدی ابراهیمی در وزن ۸۰ کیلوگرم ،سامان عزیزی در وزن ۸۵، امیر حسین حسینی در وزن ۹۸ و بهنام مهدیزاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم و دو مدال نقره محسنحاجیپور در وزن ۵۹ و امین سوری در وزن ۶۶ کیلوگرم به کار خود در این رقابتها پایان داد و بر سکوی نخست این رقابتها قرار گرفت.
۲۱ مهر/ نامه روسای هیاتهای استانی به وزیر ورزش در حمایت از رسول خادم
روسای هیئت های کشتی سراسر کشور در نامه ای به وزیر ورزش و جوانان با تمجید از خدمات ۴ ساله رسول خادم ، از ادامه فعالیت او در راس فدراسیون کشتی حمایت کردند.
۲۶مهر/ثبت نام عباس جدیدی برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی
در آخرین روز از ثبتنام کاندیداهای ریاست فدراسیون کشتی،عباس جدیدی در انتخابات ثبت نام کرد تا این موضوع در راس اخبار قرار گیرد تا رقابت میان او و خادم اینبار خارج از تشک و برای ریاست فدراسیون کشتی باشد.
حمید بنی تمیم، احد پازاج،محمد رضا توپچی،عباس جدیدی، عبداله چمن گلی، رسول خادم ،امین رشید لمیر،بهمن صفری،نقی کلانتری و خسرو زمانی ۱۰ کاندید نهایی ریاست فدراسیون کشتی بودند. بهمن صفری و خسرو زمانی تایید صلاحیت نشدند.
۲ آبان/پایان لیگ کشتی آزاد و فرنگی
تیمهای کشتی آزاد و فرنگی بیمه رازی عنوان قهرمانی لیگ برتر کشتی را بدست آوردند.قهرمانی تیم کشتی آزاد بیمه رازی و نحوه پیروزی این تیم در دیدار نهایی با بحثها و حواشی زیادی همراه بود.غلامرضا محمدی سرمربی این تیم،این صحبتها را ناشی از حسادت دانست.همین اتفاقات باعث شد در نهایت محسن کاوه جایگزین محمدی در این تیم شود.
۸ آبان/ عباس زندی درگذشت
پهلوان عباس زندی،همتیمی و دوست نزدیک جهان پهلوان تختی و دارنده مدال طلای کشتی آزاد جهان در سال ۱۹۵۴، طلای بازیهای آسیایی در سال ۱۹۵۸ و سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران در المپیکهای ۱۹۶۴ توکیو و ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی صبح امروز (دوشنبه) پس از ماهها بیماری در سن ۸۷ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
۲۴ آبان/حضور کشتیگیران شاخص تیمهای ملی در مناطق زلزلهزده کرمانشاه
نفرات شاخص تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی به اتفاق رسول خادم رییس فدراسیون، برای دیدار با زلزلهزدگان کرمانشاه به این استان سفر و برخی اقلام را میان زلزلهزدگان توزیع کردند.کشتیگیران پس از بازدید از مناطق زلزلهزده با انتشار نامهای ضمن انتقاد از بیتوجهی به مردم زلزلهزده،خواستار تسریع در کمکرسانی به مردم کرمانشاه شدند.
کیانوش رستمی قهرمان وزنهبرداری المپیک،صباح شریعتی نفر سوم کشتی فرنگی المپیک و مسعود مصطفی جوکار دارنده مدال نقره کشتی آزاد المپیک نیز مدالهای خود را برای کمک به زلزله زدگان به حراج گذاشتند.
یک آذر/نمایش ضعیف شاگردان باوفا در رقابتهای امیدهای جهان
تیم ملی کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال ایران با نمایشی ضعیف و دور از انتظار با کسب سه مدال برنز و عنوان چهارمی تیمی به کار خود در رقابتهای قهرمانی جهان پایان داد.
۳آذر/همگروهی کریمی با کشتیگیر اسراییل و آغاز یک جنجال بزرگ!
با قرعهکشی رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان،در وزن ۸۶ کیلوگرم علیرضا کریمی دارنده مدال برنز بزرگسالان جهان در دور نخست مقابل جبرییلوف از روسیه قرار گرفت.کریمی در صورت برتری در این دیدار باید به مصاف کشتیگیر رژیم صهیونیستی میرفت.با توجه به مصاف کشتیگیر اسراییل با نماینده آمریکا در دور نخست،خیالها بابت پیروزی نماینده آمریکا تا حد زیادی راحت بود اما در عمل اتفاق دیگری رخ داد تا آغازی بر یک جنجال بزرگ چندین ماهه شود!
۴ آذر/ کشتیگیر اسراییل معادلات را بهم ریخت!
کریمی بخت نخست قهرمانی جهان، در حالیکه تا دقیقه پایانی مقابل حریف روس که مهمترین رقیبش در این رقابت ها بود به عنوان فرد پیروز در حال اداره کشتی بود، به یکباره کشتیگیر اسراییلی در ثانیههای پایانی برابر حریف آمریکایی بر روی تشک دیگر صاحب برتری شد.با این اتفاق غیرمنتظره،مربیان خطاب به کریمی فریاد زدند"علیرضا باید ببازی!"
ببازد تا در دور بعد با حریف اسراییلی کشتی نگیرد. با صعود کشتیگیر روس به فینال، کریمی باید در شانس مجدد و برای رسیدن به مدال برنز بار دیگر با کشتیگیر رژیم صهیونیستی مبارزه میکرد که کریمی اینبار نیز انصراف داد تا مقابل وی کشتی نگیرد.با این کار کریمی از دور رقابتها کنار رفت اما کشتیگیر اسراییل صاحب مدال برنز جهان شد.
کشتینگرفتن کریمی مقابل حریف صهیونیستی باعث حساسیت اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بینالمللی المپیک شد تا بررسی این موضوع بصورت جدی در دستور کار این ۲ نهاد بینالمللی ورزش قرار گیرد.کار تا جایی پیش رفت که حتی صحبت از تعلیق کشتی ایران نیز به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت اما رایزنی خادم مانع این اتفاق شد.
۶آذر/فدراسیون کشتی خطاب به کریمی:مردم به جای مسئولین کنارت هستند
فدراسیون کشتی در بیانیهای انتقادی خطاب به علیرضا کریمی نوشت"مردم به جای مسئولین در کنارت هستند و از تو حمایت میکنند"
۷ آذر/خوشحالی صهیونیستها از اقدام کریمی
پایگاه خبری تایمز اسرائیل،israelhayom و برخی دیگر از رسانههای اسراییل از اقدام علیرضا کریمی کشتیگیر ایرانی در مبارزه نکردن با کشتی گیرشان ابراز خوشحالی کردند.
۱۱ آذر/مذاکره حضوری خادم و لالوویچ برای جلوگیری از محرومیت کشتی!
رسول خادم برای پیگیری موضوع پرونده علی رضا کریمی و کادر فنی تیم ملی امید، در رقابت های جهانی لهستان، بسرعت وارد مذاکرات حضوری و مستقیمی با نناد لالوویچ رییس اتحادیه جهانی کشتی شد.
۱۲ آذر/خیانت برخی افراد داخلی برای محرومیت کشتی
بنیتمیم نایب رییس فدراسیون کشتی گفت:متاسفانه برخی افراد داخلی با جمعآوری مدارک مربوط به گزارش رسانهها و مراسمهای تجلیل ارگانهای مختلف از علیرضا کریمی بدنبال ایجاد مشکل برای کشتی ایران هستند. برخی کشورها و در راس آنها رژیم صهیونیستی نیز بدنبال این هستند تا با سوءاستفاده از این فرصت، برای ورزش ایران ایجاد مشکل کنند.
۱۳ آذر/خشم نتانیاهو از اقدام کریمی و پاسخ خادم و کریمی
با رسانهای شدن حضور نیافتن عمدی کریمی مقابل کشتیگیر اسراییلی در رقابتهای امیدهای جهان که بازتاب وسیع بینالمللی داشت،بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی با انتشار پیامی ویدئویی در صفحه توئیترش خشم خود را نسبت به امتناع کشتیگیر ایرانی برای رقابت با طرف صهیونیستیاش در مسابقات جهانی ابراز کرد.
خادم هم در جواب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: هزاران علیرضا کریمی جان خود را تقدیم ایران کردهاند.کریمی هم در گفتگو با ایسنا،خطاب به نتانیاهو گفت:"اصلا به تو ربطی ندارد که درباره من صحبت کنی"
۱۷ آذر/قهرمانی ایران در کشتیآزاد باشگاههای جهان
تیم ایزی پایپ کاشان نماینده ایران در رقابت های کشتی آزاد باشگاه های جهان با برتری ۶ بر ۴ مقابل تایتان مرکوری آمریکا عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.
۱۹ آذر/رهبر انقلاب در دیدار کریمی:واقعا احساس عزت کردم
مقام معظم رهبری در دیدار علیرضا کریمی کشتیگیر سرافراز کشورمان در مسابقات جهانی کشتی زیر ۲۳ سال جهان و خانوادهی او، از خودگذشتگی و عزتآفرینی وی تجلیل و عنوان کردند:از این اقدام واقعا احساس عزت کردم.
۲۴ آذر/قهرمانی ایران در کشتی فرنگی باشگاههای جهان
بیمه رازی با برتری مقابل سینا صنعت ایذه در فینال چهارمین دوره کشتی فرنگی باشگاه های جهان، جام قهرمانی را برای دومین مرتبه بالای سر برد.
۲۸ اذر/خادم ۴۰ جدیدی صفر!
رسول خادم برای دومین بار با رای قاطع اعضای مجمع به عنوان رییس فدراسیون کشتی انتخاب شد.جدیدی پس از صحبتهای خود در مجمع در اعتراض به غیرقانونی بودن ان،اقدام بهترک مجمع کرد اما پس از رای گیری حتی یک رای هم نیاورد!
۸ دی/کریمی:راضی ام من محروم شوم اما کشتی محروم نشود
با جدی شدن احتمال محرومیت کشتی ایران بدلیل مبارزه نکردن کریمی مقابل حریف اسراییلی،این کشتیگیر در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: راضیم من محروم شوم اما کشتی ایران تعلیق نشود.
۱۰ دی/خادم بار دیگر سرمربی تیم ملی شد
با رای اعضای شورای فنی رسول خادم سرمربی تیم ملی کشتی آزاد شد.
۲۷ دی/خیرآبادی سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی امید شد
سرمربی سابق تیم ملی آذربایجان به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی امید ایران انتخاب شد.
۶ بهمن/قهرمانی فرنگیکاران ایران در جام تختی
فرنگی کاران ایران در پایان رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جام تختی به ۳ مدال طلا، یک نقره و ۸ برنز رسیدند تا در رده بندی تیمی قهرمان شوند.این قهرمانی مانع انتقاد برخی از اعضای شورای فنی از عملکرد و نتیجه شاگردان اشکانی در این رقابتها نشد.
۲۰ بهمن/قهرمانی آزادکاران ایران در جام تختی
در پایان رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد جام تختی، آزادکاران ایران صاحب ۴ مدال طلا، ۵ نقره و ۷ برنز شدند و به عنوان قهرمانی تیمی این رقابتها رسیدند.
۲۱ بهمن/لغو میزبانی اهواز از جام جهانی در فروردین
اتحادیه جهانی کشتی در نامه ای به فدراسیون کشتی ایران اعلام کرد کشورهای اروپایی بعلت نزدیکی به رقابت های قهرمانی اروپا خواستار تغییر زمان جام جهانی کشتی فرنگی از اواخر فروردین ماه به آذرماه شده اند و به همین علت برنامه جام جهانی اهواز در اردیبهشت ماه از تقویم اتحادیه جهانی حذف شده است.ایران هم تهدید کرد در اینصورت به جام جهانی کشتی ازاد نمیرود.
۲۴ بهمن/خادم:تمام بلیت هایمان را خرج پرونده کریمی کردیم/ هیچ مسئولی خودش را سیبل قرار نمیدهد
رئیس فدراسیون کشتی ،درباره سرانجام پرونده علیرضا کریمی و زمان اعلام رای کمیته حقوقی اتحادیه جهانی کشتی گفت: این موضوع فراتر از بحث کمیته بینالمللی المپیک بوده و یک مسئله بغرنج و پیچیده است. برخی میگویند که سابقه این موضوع سالها در ورزش کشور وجود داشته و همواره حلوفصل شده است، اما این بار در یک شرایط غیرمعمول قرار گرفتهایم. ما توانستیم تا حدود زیادی زمان بخریم و موضوع تعلیق را که IOC پیگیری میکرد، عقب بیندازیم که همین مسئله، فضا را آرام کرد.
۲۵ بهمن/پرچمدار ایران در المپیک ۱۹۶۸درگذشت
ابوالفضل انوری، دارنده دو مدال برنز کشتی جهان و پرچمدار ایران در المپیک ۱۹۶۸ در سن ۷۹ سالگی درگذشت.
۲۷ بهمن/محرومیت ۶ ماهه کریمی و ۲ ساله جمشیدی/کشتی تعلیق نشد
با تلاش های انجام شده از سوی فدراسیون کشتی، خطر تعلیق کشتی ایران موقتا رفع شد اما علیرضا کریمی به مدت ۶ ماه از حضور در میادین محروم شد.جمشیدی مربی تیم ملی نیز بدلیل دستور به کریمی برای باخت عمدی مقابل حریف روس بخاطر روبرو نشدن با کشتیگیر اسراییل،۲ سال محروم شد.مسئولان فدراسیون کشتی و عضو حقوقی اتحادیه جهانی کشتی تاکید کردند مرتبه بعد و در صورت تکرار روبرو نشدن کشتی گیران ایران مقابل حریفان اسراییلی و بدلیل حساسیت IOC بر روی این موضوع،قطعا کشتی ایران تعلیق خواهد شد.
۲۹ بهمن/اعلام انصراف خادم از هیات رییسه اتحادیه جهانی
رئیس فدراسیون کشتی خواستار معرفی فرد واجد شرایط برای حضور در انتخابات هیات رئیسه اتحادیه جهانی کشتی شد.
۳۰ بهمن/خادم: تبعات قرارنگرفتن مقابل اسرائیلیها را بپذیریم/ تا کی به هرکس و ناکسی التماس کنیم!
رییس فدراسیون کشتی گفت: اگر قرار است عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس اصل باشد، پس چرا باید زمین و آسمان را به هم دوخت و هرآنچه داشت هزینه کرد تا بتوان با توجیه چرایی موضوع عدم رویارویی با نماینده رژیم اشغالگر قدس، برای نهادهای بین المللی که به لطف ارسال فوری تمامی اخبار از داخل کشور، مستنداتی بیش از ما در اختیار دارند، از تعلیق گریخت؟مراجع اصلی سیاسی در کشور مواضع کشور درباره رویارویی ورزشکاران ایران با ورزشکاران رژیم صهیونیستی را به اطلاع کمیته بینالمللی المپیک برسانند و پای آن هم بایستند.
۹ اسفند/ناکامی شاگردان اشکانی در آسیا با عنوان پنجمی!
تیم ملی کشتی فرنگی با ۳ مدال طلا و یک نقره و ۱۲۹ امتیاز در میان ۱۶ تیم در رده پنجم رقابت های قهرمانی آسیا قرار گرفت.
۹ اسفند/خادم از ریاست فدراسیون و سرمربیگری تیم ملی استعفا کرد!
پس از بحث و جدلهای زیاد پیرامون احتمال محرومیت کشتی ایران در صورت حضور نیافتن کشتیگیران ایران مقابل رقبای رژیم صهیونیستی و فشارهایی که از این بابت به فدراسیون کشتی و شخص رسول خادم وارد شد، او استعفای خود را از ریاست فدراسیون کشتی اعلام کرد.
*به راه افتادن موج استعفا در کشتی
پس از استعفای خادم،اعضای شوراهای کشتی ازاد و فرنگی نیز استعفا کردند تا کشتی ایران وارد دور جدیدی از حواشی بیسابقه در تاریخ خود شود.
*مخالفت وزارت ورزش با استعفای خادم
وزارت ورزش و جوانان ضمن مخالفت با استعفای خادم،خواستار ادامه فعالیت او شد.
۱۳ اسفند/نایب قهرمانی آزادکاران ایران در آسیا
تیم ملی کشتی آزاد ایران در حالیکه بدون خادم سرمربی خود عازم رقابتهای قهرمانی آسیا شده بود، در پایان این رقابتها با ۳ طلا، یک نقره و دو برنز نایب قهرمان آسیا شد.
۱۶ اسفند/درخواست از وزیر برای مجمع فوقالعاده
روسای هیأت های کشتی استان های سراسر کشور، در نامه ای به دکتر سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان خواستار برگزاری مجمع فوقالعاده فدراسیون کشتی در هفته آینده شدند.
۱۹ اسفند/مخالف هیات رییسه با استعفای خادم
اعضای هیات رییسه فدراسیون کشتی با استعفای خادم مخالفت کردند.
۲۱ اسفند/انتقاد تند خادم از وزارت ورزش/خادم:استعفایم ربطی به موضوع اسراییل نداشت
با آغاز مجمع فوقالعاده فدراسیون کشتی برای بررسی استعفای خادم،در حالی که دقایقی از مجمع گذشته بود، رسول خادم در صحبتهای خود با انتقاد شدید از عدم حمایت وزارت ورزش و جوانان از کشتی گفت: استعفای من به علت عدم حمایت وزارت ورزش و جوانان بوده و ربطی به بحث اسرائیل نداشته است. اگر قرار بر ماندن من باشد این بیتوجهی به کشتی ادامه پیدا میکند که این به ضرر کشتی ایران خواهد بود.
*مخالفت مجمع با استعفای خادم
اعضای مجمع فدراسیون کشتی پس از برگزاری جلسه به ریاست داورزنی معاون قهرمانی ویزر ورزش،به اتفاق با استعفای خادم مخالفت کردند و بنا شد بنیتمیم امور فدراسیون را بطور موقت در دست بگیرد تا خادم راضی به بازگشت شود.
۲۲ اسفند/جام جهانی اهواز لغو شد/ایران از جام جهانی آزاد انصراف داد
در حالیکه اتحادیه جهانی پیش از این چراغ سبز خود را با پیشنهاد فدراسیون ایران جهان برگزاری جام جهانی اهواز در فروردین ماه نشان داده بود،با توجه به وضعیت نابسامان مدیریتی فدراسیون کشتی،در نامهای اعلام کرد با توجه به مسائل پیش آمده و شرایط فعلی فدراسیون کشتی ایران امکان برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی که قرار بود فروردین ماه به میزبانی اهواز برگزار شود، فراهم نیست.ایران هم اعلام کرد در جام جهانی کشتی آزاد در امریکا شرکت نمیکند.
۲۲ اسفند/لالوویچ: کشتی ایران ریگی شده در کفش ما/ ادامه این روند به ورزش ایران ضربه میزند!
رییس اتحادیه جهانی کشتی نسبت به اتفاقات اخیر در کشتی ایران واکنش تندی نشان داد. او تهدید کرد که ادامه این روند میتواند آسیب جدی به کشتی و ورزش ایران وارد کند.
۲۲ اسفند/ساعت ۱۴:۵۷دبیرکل کمیته ملی المپیک/لغو جام جهانی صحت ندارد!
شاهرخ شهنازی دبیر کل کمیته ملی المپیک اعلام کرد لغو برگزاری جام جهانی فرنگی در اهواز صحت ندارد.
ساعت ۱۵:۰۴/چرخش۱۸۰ درجهای کمیته ملی المپیک در ۷ دقیقه!
کمیته ملی المپیک با ارسال نامه ای به اتحادیه جهانی کشتی ضمن اعلام حمایت همه جانبه از فدراسیون کشتی خواستار بازنگری این نهاد در لغو میزبانی مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی ایران شد!
۲۳ اسفند/تکاپوی وزارت ورزش و کمیته المپیک برای بازگرداندن میزبانی از جام جهانی
معاون ورزش حرفه ای وقهرمانی وزارت ورزش و جوانان با تاکید به آمادگی کامل ایران برای برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی، گفت: گرفتن این میزبانی از سوی اتحادیه جهانی کشتی به هیچ عنوان قابل قبول نیست و فدراسیون کشتی و آقای خادم از لالویچ بخواهند در این تصمیم تجدیدنظر شود.
۲۴ اسفند/پاسخ منفی اتحادیه جهانی به درخواست کمیته ملی المپیک
نناد لالوویچ، رییس اتحادیه جهانی کشتی در پاسخ به نامه نایب رییس فدراسیون کشتی ایران که بنا به درخواست داورزنی و شهنازی برای اعلام آمادگی مجدد فدراسیون کشتی جهت برگزاری مسابقات جام جهانی فرنگی، بدلیل عدم پذیرش استعفای رسول خادم توسط مجمع به اتحادیه جهانی کشتی ارسال شد؛ اعلام کرد؛ باید جلسهای در سوییس برگزار شود و درک شفافی از شرایط داشته باشیم تا بتوانیم تصمیم درستی اتخاذ کنیم.
ایسنا - وحید رجبی
انتهای پیام
نظرات