• شنبه / ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96122614419
  • خبرنگار : 71571

تعریف رجل سیاسی و مذهبی مشخص شد

تعریف رجل سیاسی و مذهبی مشخص شد

تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری در روز چهارشنبه مورخ 20/ 10 /1396 در جلسه شورای نگهبان به تصویب رسید.

به گزارش ایسنا، در اجرای جزء 5 بند 10 سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری که «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است و با عنایت به بند 9 اصل 110 و اصل 115 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تعاریف، معیارها و شرایط مذکور به شرح زیر در روز چهارشنبه مورخ 1396/10/20 در جلسه شورای نگهبان به تصویب رسید.

ماده 1- تعاریف رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری عبارتند از: انجام شعائر و مناسک دینی در زندگی فردی و اجتماعی از برجستگی‌ ویژه‌ای برخوردار باشد، به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیت، شناخته و مشهور باشند.

2-رجال سیاسی،  رجالی هستند که قدرت تحلیل و درک آنها از مسائل و پدیده‌های سیاسی به جهت ‌آگاهی عمیق شان از مسائل سیاسی اجتماعی اعم از داخلی و بین‌المللی و حضورشان در صحنه‌های سیاسی به نحوی باشد که همواره مصالح نظام اسلامی و معیارهای اصیل انقلابی در عملکرد آنها لحاظ شده باشد، به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیت ، شناخته و مشهور باشند.

3-مدیر، شخصی است برخوردار از شایستگی‌های ذاتی و اکتسابی لازم از نظر دانش و مهارت، شخصیت و نگرش‌های فردی و تجربه که توانایی شناخت و استفاده بهینه از منابع انسانی و مادی در کشور را با رعایت حداکثر بهره‌وری و در راستای ماموریت، رسالت و  اهداف کلان نظام و ارزش های حاکم بر جامع داراست و سوابق او حاکی از موفقیت وی در صحنه‌های مدیریتی کلان باشد.

4-مدبر،شخصی است که از توانایی پیش‌بینی و عاقبت اندیشی نسبت به امور، مبتنی بر عقلانیت و دانش صحیح برای اداره امور کشور برخوردار باشد و در بحران‌ها قدرت حل مشکلات و برون رفت از آنها را به نحو شایسته داشته باشد.

ماده2-شرایط و معیارهای لازم جهت تشخیص رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری عبارتند از:

1.سوابق کافی و قابل ارزیابی در فعالیت‌های مذهبی و سیاسی از قبیل مکتوبات، سخنرانی‌ها و اعلام مواضع

2.سوابق کافی و قابل ارزیابی در تصدی برخی مسئولیت‌ها و مدیریت‌های کلان

3.سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت های ریاست جمهوری

4.سن متناسب با انجام مسئولیت های ریاست جمهوری

5.صلاحیت علمی لازم جهت ایفای وظاییف ریاست جمهوری

6.ارائه برنامه‌ها و خط‌مشی‌های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام

7.معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه‌ها و توان مدیریتی و برنامه‌ها

8.عدم محرومیت از حقوق اجتماعی و فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر

9.عدم محکومیت قطعی کیفری بر جرائم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور

10.وابسته نبودن به گروه‌های غیرقانونی و عدم محکومیت به اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران و فقدان سوابق سوء امنیتی از جمله در فتنه سال 1388

11.عدم وابستگی به رژیم گذشته و موثر نبودن در تحکیم آن

تبصره (1)-داوطلبان موظفند مدارک مثبته جهت احراز شرایط را هنگام ثبت نام ارائه نمایند

تبصره (2)-موارد مذکور در ماده (2)، اماره‌ای مبنی بر شناساسیی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت نام بوده و اعتراض داوطلبان نسبت به عدم ثبت نام آنان، در شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

تبصره (3)-شورای نگهبان می تواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری ضمن استعلام از مراجع ذی‌صلاح، اقدام به تحقیقات مورد نیاز و بررسی‌های مستقل نماید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۴:۵۶

در این قانون اگر داشتن مدرک فوق لیسانس برای ثبت نام کاندیدای ریاست جمهوری به صراحت قید شود مناسب است

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۵:۰۶

اول اینکه خیلی دیر اینکار صورت گرفته و دوم اینکه قسمت های عمده این تعاریف کیفی هستند و قابل ارزیابی مشخص نبوده و کاملا میتواند سلیقه ای باشد . در قسمت هایی که گفته شده در میان مردم به این صفت شناخته شده باشند چطور میتوان نظرمردم را به درستی رصد کرد ؟

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۵:۱۴

اصلا باید برای ثبت نام کاندیدای ریاست جمهوری قانونی وضع شود که از ثبت نام وارد شدن این افراد به وزارت کشور جهت ثبت نام اشخاص بیسواد ودارای ظاهر نامناسب خودداری شود هرچند این افراد صلاحیت نمی گیرند وصلاحیت شان احراز نمی شود اصلاحالت بسیار نامناسبی داردباید قانونی وضع شود که کلا از ثبت نام این گونه افراد خودداری شود

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۹:۲۲

واقعا

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۹:۰۱

بیاید اسلام رحمت و واقعی را اجرا کنید و جنسیت را برای ریاست جمهوری هم مرد و هم زن انتخاب کنید. واقعیت این است که در ریاست جمهوری مردان ما کارنامه خیلی درخشانی نداریم شاید یک زن مدیر و مدبر که الگویش خضرت فاطمه (س) و حضرت مریم (س) باشد بهتر از یک مرد عمل کند

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۹:۳۶

من نفهمیدیم بالاخره زن هم رجل هست یا نه! و این که آیا احمدی‌نژاد مدیر و مدبر بود یا منحرف و ضدانقلاب! درود بر شورای نگهبان! درود بر احمد آقای جنتی که ستاره بی‌افول انقلاب است!

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۲۳:۵۰

پس منظور از "رجل" همان مرد است؟