به گزارش ایسنا، نشریه فارین پالیسی در گزارشی با بررسی پیامدهای منفی خروج رکس تیلرسون از دستگاه دیپلماسی آمریکا برای برجام، نوشت: آینده توافق هستهای ایران پس از اولتیماتوم به اروپا و کنگره برای اصلاح برجام نیز در هالهای از ابهام قرار داشت. اما با انتصاب ماکیل پمپئو به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا که به داشتن مواضع خصمانه علیه ایران شهرت دارد، ترامپ یک پیام شفاف را مخابره کرده است که واشنگتن آمادگی دارد تا موضع سرسختانهتری نسبت به ضربالاجل 12 می اتخاذ خواهد کرد.
ترامپ روز سهشنبه پس از برکناری تیلرسون اختلاف نظر در مورد ادامه برجام را از دلایل اصلی عزل او بر شمرد. در هفتههای اخیر تیلرسون از طریق معاونانش تلاش کرد تا در همکاری با اروپاییها به توافقی دست یابد تا علاوه بر پاسخ به خواستههای ترامپ، نگرانیهای اروپاییها را نیز رفع کند.
در حالیکه تیلرسون همواره از بخش قابل توجه مسائل محرمانه کاخ سفید بیاطلاع بوده است، اما صدای منتقد او در کاخ سفید باعث به تاخیر افتادن برخی تصمیمهای ترامپ بخصوص در مورد برجام شده است.
کالین کال، مشاور امنیت ملی جو بایدن معاون باراک اوباما معتقد است که خروج تیلرسون از دستگاه دیپلماسی آمریکا قطعا پیامد منفی برای برجام در پی خواهد داشت.
یک مقام وزارت خارجه به فارین پالیسی خبر داده است که برخلاف تیلرسون، برایان هوک، دستیار ارشد او در نشستی که قرار است میان آمریکا و اروپا هفته آینده در برلین برگزار شود، حضور یابد. هوک نفوذ زیادی بر کارمندان وزارت خارجه دارد و بعید به نظر میرسد که او در راستای مواضع پمپئو حرکت کند.
در طی 14 ماه گذشته تیلرسون همراه با جیم میتس، وزیر دفاع آمریکا در جلساتی که در کاخ سفید برگزار شده است همواره اعلام کردهاند که برجام باید ادامه یابد.
انتهای پیام
نظرات