علیرضا رفیعیپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از زمانی که مجوز واردات تخممرغ صادر شده تاکنون حدود ۶۶ هزار تن از این محصول با مجوز بهداشتی سازمان دامپزشکی وارد شده است و هر کشوری که از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عاری باشد و مجوزهای قرنطینهای و بهداشتی سازمان دامپزشکی ایران را رعایت کند میتواند بر اساس درخواست تاجران، برای واردات تخممرغ به عنوان مبادی رسمی، قانونی و بهداشتی شناخته شود.
وی افزود: تاکنون به کشورهایی از جمله ترکیه، مجارستان، ازبکستان، روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان مجوز برای صادرات تخممرغ به ایران داده شده است و هندوستان و پاکستان نیز به جمع کشورهای صادرکننده تخم مرغ به ایران اضافه شدهاند اما اوکراین باید بتواند مانند دیگر کشورها ضوابط قرنطینه و بهداشتی لازم را رعایت کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه شب عید، مصرف تخم مرغ برای تولید انواع شیرینی و شکلات افزایش مییابد و مصرف این محصول در میان مردم نیز در فصل زمستان بیشتر میشود اما هیچ مشکلی برای تنظیم بازار و کنترل قیمت این محصول وجود ندارد، چرا که تخم مرغ به اندازه کافی در بازار موجود است.
رفیعی پور در پاسخ به اینکه آیا تخم مرغ چینی هم در بازار وجود دارد؟ گفت: از چین هنوز درخواستی وجود نداشت و مجوزی برای آن نیز صادر نشده است. اما به نظر نمی رسد که واردات تخممرغ از این کشور از نظر اقتصادی صرفه چندانی داشته باشد، چراکه باید طول مسیر و عمر ماندگاری محصول در نظر گرفته شود تا تاجران زیان نبینند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تا زمانی که ستاد تنظیم بازار اجازه دهد مجوز واردات تخم مرغ را برای کنترل قیمت و بازار این محصول صادر میکنیم، تصریح کرد: اگر کشوری که تاجر برای واردات تخم مرغ به سازمان دامپزشکی اعلام میکند عاری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باشد و الزامات بهداشتی و قرنطینه ای مورد نظر سازمان دامپزشکی از طرف دامپزشکی کشور مبدأ مورد تایید قرار گیرد به راحتی مجوز واردات این محصول صادر میشود و با طی کردن مراحل قرنطینه ای، این محصول می تواند وارد شود.
انتهای پیام
نظرات