«هاشم نجفی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه باید پذیرفت که زبالهگردان جزو اقشار آسیبپذیر هستند که به اجبار اقدام به این کار میکنند، اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای بهعمل آمده طی ماههای آینده این افراد شناسایی و به آنها لباس متحدالشکل ارائه خواهد شد و قطعا در این شرایط می توان این افرد را ساماندهی کرد.
وی با بیان اینکه زبالهدزدی به معنای واقعی آن در شهر زنجان رخ نمیدهد، تصریح کرد: در صورت تفکیک زباله و بازیافت آن قطعاً شاهد تفکیک زباله توسط دورهگردها نخواهیم بود که این موضوع بسیار حائز اهمیت است. باید بپذیریم که برخی کشورها به بهترین نحو ممکن از زبالههای تولید شده استفاده میکنند، ولی نگاه اقتصادی به زباله در کشور ما مغفول مانده است.
این مسئول با اشاره به اینکه دفن زباله به مشکل عمده اکثر شهرداریهای منطقه تبدیل شده است، افزود: شهرداری زنجان نیز از این قاعده مستثنی نیست، هر چند هماکنون دفن زباله در شهر زنجان به صورت بهداشتی انجام میشود، اما حجم تولید 350 تن تولید زباله در روز در صورت عدم بازیافت شهر را به مرور زمان با مشکل مواجه میکند.
وی با تأکید بر اینکه تا زمانی که کارخانه بازیافت زباله احداث نشود مشکلات مربوط به زبالهها برطرف نخواهد شد، تصریح کرد: با توجه به هزینه بالای احداث کارخانه پسماند زباله و نیاز به زبالههای بیشتر احداث این کارخانه منوط به سرمایهگذاری بخش خصوصی است. البته نگاه جدیتر به مقوله زبالهها میتواند حتی منجر به ایجاد اشتغال شود و در این راستا قراردادی با بخش خصوصی برای تولید برق انعقاد شده است که امیدوارم بهزودی عملیاتی شود.
نجفی با اشاره به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ در شهر زنجان که طی چند دوره با استقبال مردم این شهر مواجه نشد، خاطرنشان کرد: در طرح جدید در برخی مناطق بهصورت پایلوت این طرح به مرحله اجرا در خواهد آمد و امیدواریم با همراهی مردم بتوانیم قدمهای مثبتی در این حوزه برداریم.
انتهای پیام
نظرات