مسعود خیاط زاده - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران - در گفتوگو با ایسنا، درباره تبعات ممنوعیت ثبت سفارش واردت با دلار آمریکا گفت: امروز اکثر کشورها تبادلات تجاریشان با دلار انجام میشود. شاید با برخی کشورها مثل هند، روسیه یا برخی کشورهای اروپایی بتوان با ارز دیگری مبادله داشت، اما بیشتر کشورها با دلار کار میکنند.
وی افزود: اما خیلی از کشورهای اطراف ایران مثل امارات فقط نقل و انتقال دلاری انجام میدهند، به هر حال این تصمیم و ممنوع شدن ثبت سفارش با دلار میتواند نتایج منفی به دنبال داشته باشد و ضربات مهلکی به واحدهای تولیدی برای تامین مواد اولیه و کالاهای اساسی که مورد نیازشان است وارد کند.
رئیس اتاق بازرگانی آبادان درباره اینکه تا پیش از این بیشتر مبادلات تجاری ایران با دلار انجام میشده یا سایر ارزها گفت: در حال حاضر تجار ما سرگردان هستند مسائل سیاسی معمولا باعث میشود که تجار نتوانند برای مبادلاتشان برنامه ریزی کنند، چون یک رویه مشخص وجود ندارد، در مقطعی مبادلات با دلار انجام میشد و بعد در زمان دیگری گفته شد باید با یورو انجام شود. با بعضی کشورها با یورو یا روپیه کار میکردیم و با بعضی دیگر با دلار.
خیاط زاده اضافه کرد: این نامعلومی نوع ارز چالش بزرگی است که در اقتصاد ما وجود دارد و فعالیت تجار ما را تحت تاثیر قرار میدهد. رویه مشخصی برای تجار وجود ندارد و ممنوعیت ثبت سفارش با دلار هم نتایج خود را در نیمه سال آینده نشان خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات