خوشوی بابکر، در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه کردهای سوریه در اعتراض به حملات ترکیه به شمال سوریه در مذاکرات سوچی شرکت نکردند، گفت: کردهای سوریه پیش از این در بسیاری از مذاکرات مربوط به صلح شرکت میکردند ولی این بار در اعتراض به حملات ترکیه به شمال سوریه در مذاکرات سوچی شرکت نکردند.
وی با بیان اینکه این حملات بیاساس است و منطقه کردنشین سوریه هیچ خطری برای ترکیه ندارد چرا که کردها در آن منطقه از قدرت نظامی برخوردار نیستند، تصریح کرد: همه کردها در کشورهای عراق، سوریه و ترکیه خواهان این هستند که ترکیه به حملات خود پایان دهد چرا که بر اساس این حملات بیاساس فقط مردم بیگناه کشته میشوند.
این فعال کرد در پاسخ به این سوال که ایران نیز اعلام کرده با هرگونه اقدامی که باعث تعرض به تمامیت ارضی سوریه شود مخالف است و به نظر وی، ایران و روسیه چه نقشی میتوانند در توقف این حملات داشته باشند؟ اظهار کرد: در حال حاضر در موضوع سوریه یک نوع نزدیکی بین ایران، ترکیه و روسیه وجود دارد چنان که این سه کشور مسئول برگزاری نشستهای آستانه هستند بنابراین سه کشور میتوانند روی هم تاثیر بگذارند.
خوشوی بابکر با بیان اینکه ایران به عنوان یک قدرت منطقهای دارای قدرت تاثیرگذاری زیادی است، افزود: ایران بر روی کردهای عراق، سوریه و ترکیه نفوذ دارد. با دولت ترکیه نیز رابطه خوبی دارد از دیگر سو روسیه نیز در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت در منطقه است بنابراین ایران و روسیه دارای توانمندیهای لازم هستند تا بر دولت ترکیه تاثیر بگذارند تا آنها حملات خود را به منطقه عفرین متوقف کنند.
وی با بیان اینکه کردهای سوریه نمیخواهند ابزار دست هیچ قدرتی شوند و میخواهند به عنوان یک نیروی مستقل از سوی دولت بشار اسد به رسمیت شناخته شوند، ادامه داد: اگر ایران و روسیه بتوانند به دولت آقای اسد فشار بیاورند تا حقوق کردها را به رسمیت بشناسد اتفاق مهمی است.
نماینده حزب دموکرات کردستان عراق در روسیه با تاکید بر اینکه کردهای سوریه به دنبال تجزیه نیستند و قدرت این کار را ندارند، تصریح کرد: همهپرسی در اربیل نیز در این راستا نبود که کردها بخواهند در طی یک شب و روز از عراق جدا شوند، این خواسته کردها در عراق بود که بتوانند مثل کشورهای دیگر مستقل باشند ولی تحقق این موضوع فقط معطوف به خواسته کردها نیست بلکه به وضعیت منطقه نیز بستگی دارد.
این فعال کرد در مورد آینده حل بحران سوریه نیز گفت: پیش از این راهحل هایی بود که میتوانست بحران سوریه را به سرانجام برساند ولی متاسفانه در حال حاضر از یک طرف میبینیم که ترکیه به منطقه شمال سوریه حمله کرده و آمریکاییها نیز در حال بمباران نیروهای دولت سوریه هستند و قطعا این درگیریها راه به جایی نمیبرد.
وی با بیان اینکه باید راههای تحقق آشتی مسالمتآمیز و برگزاری کنفرانسهایی مثل سوچی ادامه پیدا کند، خاطرنشان کرد: حتی این کنفرانسها میتواند در تهران برگزار شود. به نظرم ایران باید در این زمینه فعالتر باشد و این به نفع ایران تمام میشود. ایران باید از نفوذ خود در بین عربها، دولت بشار اسد و کردها استفاده کند تا این بحران هر چه زودتر به پایان برسد.
انتهای پیام
نظرات