به هر کجا نگاه میکنی خاک است. خاک شرح حال خوزستان است. باران نه تنها دعای مردم خاکزده این استان است بلکه شنیدن جمله "ایکاش باران بیاید" از زبان مسئولان مختلف، تداعیکننده تنها راه نجات است.
همکاری در اداره میگوید که خاک دارد بیشتر میشود. دوستی پیامک میدهد که چطور در این خاک سر کار بروم؟ همکار دیگری هم میگوید که با این اوضاع نمیشود هیچ جا رفت. سوال این است که با این اوضاع تا کی میشود زنده ماند؟
همان گونه که هواشناسی خوزستان گفته بود از صبح امروز خاک بر آسمان خوزستان نشست. عرصه کانون فوق بحرانی جنوب شرق اهواز که در دو سال اخیر نه فقط در آسمان خوزستان بلکه در جلسات مختلف مسئولین امر گرد و خاک به پا کرده امروز هم فعال شد و تقریبا تمام خوزستان را زمینگیر کرد و بیمارستان ها در حالت آمادهباش قرار گرفتند.
بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران در روز گذشته، مدارس و مراکز آموزش عالی 27 شهرستان خوزستان امروز تعطیل و زمان پایان کار ادارات 14 شهرستان نیز ساعت 12 است. همچنین معاون عمرانی استاندار خوزستان در جلسه ستاد مدیریت بحران بر لزوم آمادگی در برابر قطعی برق ناشی از پدیده گرد و خاک تاکید کرد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان ساعتی پیش در مصاحبه با ایسنا از وقوع پدیده گرد و خاک در اهواز، ماهشهر، شادگان و بستان و تداوم روند کاهش دید افقی در اهواز و این پدیده تا عصر امروز خبر داد. این پدیده دید افقی در اهواز را به 200 متر و در سه شهر یادشده به 500 تا 1000 متر رسانده است.
در ساعت 10 صبح غلظت گرد و خاک در اهواز به بیش از 12 برابر حد مجاز رسید و به دلیل شرایط بد جوی و کاهش شدید دید افقی به گفته مدیرکل فرودگاههای خوزستان تا اطلاع ثانوی هیچ پرواز ورودی و خروجی در فرودگاه بینالمللی اهواز انجام نخواهد شد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان ساعتی پیش در مصاحبه با ایسنا از وقوع پدیده گرد و خاک ابتدا در اهواز، ماهشهر، شادگان و بستان و سپس سرایت آن به تمام نقاط استان. این پدیده دید افقی در اهواز را به 250 متر رسانده است.
در ساعت 12 امروز غلظت گرد و خاک در اهواز به بیش از 57 برابر حد مجاز رسید و به دلیل شرایط بد جوی و کاهش شدید دید افقی به گفته مدیرکل فرودگاههای خوزستان تا اطلاع ثانوی هیچ پرواز ورودی و خروجی در فرودگاه بینالمللی اهواز انجام نخواهد شد.
کاهش دید افقی در آبادان نیز احتمال لغو پروازهای فرودگاه آیتالله جمی آبادان را افزایش داده است. لغو برخی رویدادهای ورزشی نیز از دیگر دستاوردهای خاک امروز برای خوزستان است.
هماکنون خوزستان در خاک گم است. تجربه بحران قطعی برق و آب زمستان سال گذشته نگرانی مردم را افزایش داده است و هنوز در رابطه با وضعیت جوی فردای خوزستان هیچ اظهارنظری صورت نگرفته است.
هرچند که خاک قصه امروز یا دیروز خوزستان نیست اما شهروندان بر این عقیدهاند که تعداد روزهای خاکی خوزستان و همچنین شدت این پدیده رو به افزایش است؛ وضعیتی که دورنمای زندگی در این استان را باورنکردنی میکند.
با توجه به تصویب بودجههای مختلف برای مهار ریزگرد طی این سالها همچنان این سوال باقی است که خاک چه زمانی خوزستان را رها خواهد کرد؟
یادداشت: رضوان باقری بابااحمدی، خبرنگار ایسنای خوزستان
انتهای پیام
نظرات