• سه‌شنبه / ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ / ۲۲:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96111006139
  • خبرنگار : 71417

تأکید بر یکپارچگی ارضی سوریه در بیانیه نهایی سوچی

تأکید بر یکپارچگی ارضی سوریه در بیانیه نهایی سوچی

شرکت‌کنندگان در نشست سوچی خواستار احترام و توجه به یکپارچگی ارضی سوریه شده و در بیانیه نهایی خود بر این موضوع تأکید کرده‌اند که فقط مردم سوریه باید درباره شکل دولت خود تصمیم بگیرند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارش داده که در بیانیه نهایی نشست سوچی، شرکت‌کنندگان درخصوص مبانی اساسی مورد نیاز برای نجات مردم سوریه پس از هفت سال درگیری در این کشور به توافق دست یافته‌اند و خواستار حرکت در مسیری دموکراتیک از طریق برگزاری انتخابات در این کشور شده‌اند.

در همین حال، خبرگزاری سانا گزارش داد، شرکت‌کنندگان در مذاکرات ملی سوچی بر تعهد کامل خود در قبال استقلال، حاکمیت و یکپارچگی ارضی سوریه تأکید کردند.

بر اساس این گزارش، در بیانیه نهایی این نشست که مورد تأیید شرکت‌کنندگان قرار گرفت، آمده است: ما، شرکت‌کنندگان مذاکرات ملی سوریه، که نماینده تمامی جناح‌های سیاسی، اجتماعی، مدنی و مذهبی و قومی سوریه هستیم، به دعوت روسیه در سوچی جمع شده‌ایم تا به هفت سال رنج بردن مردم از طریق دستیابی به درکی مشترک درباره نیاز به نجات کشور از درگیری مسلحانه و تخریب اجتماعی و اقتصادی پایان دهیم.

شرکت‌کنندگان در این نشست تأکید کردند که به دنبال تضمین حقوق و آزادی‌های اساسی تمامی شهروندان به ویژه حق داشتن زندگی امن و آزاد بدون خشونت و تروریسم هستند.

در این بیانیه آمده است: تنها راه دستیابی به این هدف، راهکار سیاسی برای حل چالش‌هایی است که پیش‌روی کشور ما قرار دارد.

شرکت‌کنندگان در بیانیه نهایی سوچی تصریح کردند: هیچ بخشی از اراضی ملی نباید رها شود. مردم سوریه به بازگرداندن بلندی‌های اشغالی جولان از طریق تمامی ابزارهای قانونی مطابق با منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل متعهد هستند.

براساس این بیانیه، سوریه نسبت به تمامیت ارضی خود کاملا متعهد است و باید نقش خود در عرصه بین‌المللی و منطقه را از جمله نقشش در جهان عرب احیا کند.

در این بیانیه نسبت به این موضوع تأکید شده که تنها مردم سوریه حق تعیین آینده کشورشان را از طریق ابزارهای دموکراتیک و صندوق‌های رأی دارند و این حق انحصاری آنها است که نظام اجتماعی، اقتصادی و سیاسی سوریه را بدون هیچ فشار و مداخله خارجی مطابق با حقوق و وظایف بین‌المللی سوریه در عرصه بین‌الملل انتخاب کنند.

در این بیانیه آمده است: سوریه کشوری دموکراتیک بر مبنای کثرت‌گرایی سیاسی، برابری شهروندی، حفاظت از حکمرانی قانون، تفکیک قوا، استقلال نظام قضایی و حفظ آزادی‌های عمومی است. دولت نسبت به یکپارچگی ملی، صلح اجتماعی و توسعه همه‌جانبه و متعادل متعهد است.

در ادامه این بیانیه به این موضوع اشاره شده است که ارتقای فعالیت‌های نهادهای دولتی و عمومی، حفاظت از زیرساخت‌های جامعه و بخش خصوصی و تأمین خدمات عمومی برای تمامی شهروندان ضروری است.

در این بیانیه بر نقش ارتش و نیروهای مسلح سوریه که وظایف خود را مطابق با قانون انجام داده و از مرزها و شهروندان سوریه در مقابل تهدیدهای خارجی محافظت می‌کنند، تأکید شده است.

شرکت‌کنندگان در نشست سوچی در بیانیه نهایی خود تأکید کردند که تمامی اشکال تروریسم، افراط‌گرایی و تبعیض مذهبی مردود است و باید با این مسائل به طور موثر مبارزه کرد.

این شرکت‌کنندگان همچنین تصریح کردند که همگان باید به جامعه، هویت ملی، تاریخ و ارزش‌های والای سوریه که مورد تأکید تمامی ادیان، تمدن‌ها و سنن است، احترام بگذارند.

هدف اصلی مذاکرات سوچی ایجاد کمیته‌ای برای تدوین قانون اساسی سوریه با حمایت سازمان ملل متحد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha