• پنجشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96110502775
  • خبرنگار : 71402

واشنگتن و آنکارا توافقی درباره ایجاد نوار امنیتی در سوریه نکرده‌اند

واشنگتن و آنکارا توافقی درباره ایجاد نوار امنیتی در سوریه نکرده‌اند

بعد از اینکه روزنامه جمهوریت ترکیه گزارش داد، وزیر امور خارجه آمریکا حمایت واشنگتن از ایجاد یک نوار امنیتی به عمق ۳۰ کیلومتر توسط آنکارا در داخل عفرین واقع در شمال سوریه را تایید کرده هم آمریکا و ترکیه این خبر را تکذیب کردند.

به گزارش ایسنا، روزنامه اپوزیسیون جمهوریت گزارش داد، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا به مولود چاووش‌اوغلو، همتای ترکیه‌ای خود حمایت ایالات متحده برای یک نوار امنیتی را اعلام کرد. این تایید حین گفت‌وگوهای آنها درباره عملیات شاخه زیتون ترکیه در پاریس مطرح شد.

این عملیات در منطقه عفرین واقع در شمال غرب سوریه در جریان است و به بهانه هدف گیری گروه‌های مسلح کرد مستقر در این منطقه آغاز شده است.

این در حالی است که روزنامه حریت امروز (پنج‌شنبه) گزارش داد، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه می‌گوید تا زمانی که مسائل مرتبط به اعتماد دو جانبه میان ترکیه و آمریکا حل و فصل نشده درست نیست که این دو متحد عضو ناتو درباره منطقه امن احتمالی در سوریه بحث کنند.

حریت به نقل از چاووش اوغلو گزارش داد: حین این مدت بی‌اعتمادی زیادی با ایالات متحده به وجود آمد. تا زمانی که اعتماد دوباره برقرار نشود، درست نیست که چنین مسائلی مورد گفت‌وگو قرار بگیرند.

واشنگتن هم تکذیب کرد که به آنکارا چنین پیشنهادی داده باشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت، تیلرسون چنین پیشنهاد رسمی را که به ترکیه اجازه ایجاد نوار امنیتی به عمق ۳۰ کیلومتر در داخل خاک سوریه را می‌دهد، نداده است. 

این سخنگو افزود: تیلرسون به چاووش اوغلو در پاریس ابلاغ کرده که کشورش تمایل دارد با ترکیه درباره نگرانی‌های امنیتی قانونی‌ این کشور در زمینه‌ مرزهای مشترکش با سوریه تعامل می‌کند.

از سوی دیگر، بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه روز چهارشنبه در دیدار با همتای نیجری خود در آنکارا گفت: عملیات شاخه زیتون همانطور که برنامه‌ریزی شده ادامه می‌یابد و تاکنون ۲۱۴ هدف تشکلات تروریستی منهدم شده است.

وی افزود: مبارزه ترکیه با انواع تروریسم به طور بی‌امان ادامه می‌یابد.

نخست وزیر ترکیه افزود، عملیات مذکور با هدف تحقق تمامیت ارضی سوریه و نابودی تروریست‌ها در منطقه و رفع ظلم از عرب و کرد و ترکمان‌های منطقه است.

این عملیات از ۲۰ ژانویه پس از آنکه آمریکا اعلام کرد از نیروی مرزی با ۳۰ هزار تن در سوریه حمایت می‌کند، آغاز شد.

به گفته آنها، این نیروها عمدتا متشکل از گروه‌های اکثرا کرد شامل یگان‌های مدافع خلق و نیروهای دموکراتیک سوریه می‌شد.

در حالی که آمریکا این گروه‌ها را متحدان حیاتی در مبارزه علیه داعش می‌داند ترکیه آنها را وابسته به حزب کارگران کردستان می‌داند که از سوی ترکیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

ایالت متحده از زمان آغاز عملیات "شاخه زیتون" لحن سازش جویانه‌ای را با ترکیه در پیش گرفته است و از جمله تیلرسون و وزارت خارجه آمریکا مکررا خواستار کاهش تنش‌ها و تمرکز بر مبارزه علیه داعش می‌شوند.

به گزارش روزنامه جمهوریت، وزیر امور خارجه ترکیه سه‌شنبه طی نشستی در فرانسه درباره وعده تیلرسون درمورد حمایت آمریکا برای ایجاد یک منطقه امن صحبت کرد. ایجاد یک منطقه حائل در مرز ترکیه – سوریه همواره هدف مهمی برای ترکیه بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha