• شنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96103015782
  • خبرنگار : 71402

جدال لفظی نمایندگان آمریکا و پاکستان در سازمان ملل

جدال لفظی نمایندگان آمریکا و پاکستان در سازمان ملل

ایالات متحده آمریکا از پاکستان خواست تا به سازمان‌های تروریستی پناهگاه ندهد و پاکستان هم از دولت ترامپ خواست تا به مساله پناهگاه‌های امن در داخل افغانستان و درآمد آن از تجارت مواد مخدر رسیدگی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این جدال لفظی جمعه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح شد که روی مساله روابط افغانستان با همسایگانش در آسیای میانه و ارتباط میان صلح و امنیت متمرکز بود.

جان سالیوان، معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت، اگر پاکستان همچنان پناهگاه امن در اختیار سازمان‌های تروریستی قرار دهد ایالات متحده دیگر نمی‌تواند با اسلام‌آباد همکاری کند و آنها باید این روند را متوقف کرده و به تلاش‌ها برای حل و فصل درگیری افغانستان بپیوندند.

ملیحه لودهی، سفیر پاکستان در سازمان ملل متحد در مقابل پاسخ داد افغانستان و شرکایش خصوصا آمریکا، لازم است که با چالش‌های داخل افغانستان دست و پنجه نرم کنند نه اینکه وظیفه خاتمه این درگیری‌ را به دوش سایرین بیندازند.

او تاکید کرد: آن کسانی که پناهگاه‌ها را در خارج تصور می‌کنند نیاز دارند که واقعیت را دوباره بازبینی کنند.

بحث نماینده آمریکا و پاکستان به دنبال آن صورت گرفت که دولت ترامپ این ماه اعلام کرد کمک نظامی به پاکستان را تا زمانی به تعلیق درمی‌آورد که آنها اقدامی قاطع علیه شبه‌نظامیان انجام دهند. ماه اوت، آمریکا پاکستان را به تامین پناهگاه امن برای گروه‌های افراطگرایی که از آنجا به افغانستان حمله می‌کنند، متهم کرد. با این حال پاکستان مکررا می‌گوید که علیه شبه‌نظامیان طالبان و اعضای گروه‌ شبه‌نظامی حقانی اقدام می‌کند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا در شورای امنیت گفت: یک صلح تحت امر افغانستان با رویکرد خود افغان‌ها و حمایت قاطع بین‌المللی، برای طالبان واضح می‌کند که پیروزی در میدان نبرد ممکن نیست و راه‌حل موجود سیاسی است.

او اما گفت: ما باید واقعیت بپذیریم که در حالی که دولت افغان درباره منافعش در آغاز مذاکرات صلح با طالبان غیر منعطف است، هیچ منافع متقابلی هم در طرف طالبان وجود ندارد. این رویه باید تغییر کند.   

سالیوان خواستار تلاش‌های بین‌المللی برای منزوی کردن طالبان و حذف منبع درآمدی و تجهیزاتی آن شد.

او همچنین از کشورهایی که نامی از آنها نبرد، بابت حمایت از طالبان به اسم مبارزه با گروه افراطی داعش انتقاد کرد.

معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: این رویکرد اشتباه و حتی مهلک‌تر است. ایالات متحده آمریکا معتقد است این دو مرتبط نیستند. ما می‌توانیم و باید که با داعش در افغانستان بجنگیم و همزمان اطمینان حاصل کنیم که طالبان به پای میز مذاکره می‌آید.

سفیر پاکستان در سازمان ملل متحد هم گفت پس از ۱۷ سال جنگ "کاملا واضح" است که نه دولت افغانستان و نه طالبان نمی‌توانند به لحاظ نظامی پیروز شوند. ادامه اتکا به نیروی نظامی و تشدید این درگیری بدون یک استراتژی سیاسی و دیپلماتیک در ادامه آن، خشونت بیشتری تولید می‌کند نه راه‌حل سیاسی. برای سازش مذاکره شده کافی نیست که فقط حرف بزنیم و دیگر اقدام عملی نداشته باشیم.

سالیوان، لودهی و حکمت خلیل کرزای، معاون وزیر امور خارجه افغانستان به تعلیق کمک‌های آمریکا به پاکستان اشاره‌ای نکردند اما کرزای گفت: قابل ذکر است که اکنون ضرورت مقابله با مشکل پناهگاه‌های تروریست‌های منطقه‌ای و پناهگاه‌های امن بیش از هر زمان دیگری حس می‌شود. این فرصت وجود دارد که تهدیدات منطقه‌ای از جمله تروریسم،‌ بی‌ثباتی و سایر فعالیت‌های مجرمانه را به سمت صلح، امنیت و توسعه که هدف افغانستان است، تغییر جهت دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha