به گزارش ایسنا، در حالی که حدود یک هفته از حادثه برخورد نفتکش ایرانی با کشتی چینی و مفقود شدن 32 پرسنل نفتکش ایرانی گذشته است، به نظر میرسد شرایط آب و هوا به صورتی است که این نفتکش در حال حرکت به مرزهای آبی ژاپن است.
ایران از زمان وقوع حادثه درخواست خود را به چین مبنی بر اینکه عملیات اطفای حریق را آغاز کنند اعلام کرد اما چینیها در آغاز این عملیات تعلل کردند و با اینکه عملیات را آغاز کرده بودند باز هم آن را متوقف میکردند. به همین دلیل ایران با ژاپن وارد مذاکره شد و از این کشور درخواست کرد در عملیات اطفای حریق مشارکت کند.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به عنوان مسئول کمیته ویژه رسیدگی حادثه نفتکش سانچی برگزیده شده است عصر امروز در دیدار با پانگ سن، سفیر چین در ایران از بهتر شدن شرایط خبر داد و گفت: چند نفر از نیروهای شرکت ملی نفتکش توانستهاند در مرکز عملیات مهار آتش در چین حضور داشته باشند که این موضوع میتواند شرایط را بهتر کرده و باعث اطمینان بخشی برای مردم شود.
به گفته وی جریان باد به صورتی است که نفتکش را به سوی آبهای ژاپن منتقل میکند و تلاش شده کشتیهای آتش خوار ژاپنی نیز وارد عملیات شوند.
ربیعی از سفیر چین درخواست کرد هماهنگی لازم برای آغاز فعالیت کشتی ژاپنی در مهار آتش انجام شود و افزود: ایران انتظار دارد در صورتی که نفتکش سانچی به طرف آبهای ژاپن رفت، چین همچنان در عملیات مهار آتش همکاری داشته باشد و ناهماهنگی در تعاملات بینالمللی در عملیات مهار آتش تاثیری نداشته باشد.
* آمادگی ژاپنیها برای اطفای حریق سانچی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه نفتکش تقریبا نزدیک آبهای ژاپن شده است، اظهار کرد: ژاپنیها آمادگی خود را برای اطفای حریق اعلام کردهاند. امیدوار هستیم که هماهنگیهای لازم انجام شود تا به محض فراهم شدن شرایط، افراد بتوانند برای اطلاع از وضعیت سرنشینان وارد نفتکش شوند.
* درخواست کمک ایران از 6 کشور
ربیعی در ادامه با بیان اینکه ایران از 6 کشور برای مشارکت در مهار آتش نفتکش درخواست کرده است گفت: امروز علائم خوبی وجود داشت که نشان میداد آتش در حال مهار شدن است اما چین به دلیل رسیدن شب فعالیت خود را کند کردند. ما پیشبینی میکردیم آتش تا فردا مهار شود ا ما با توجه به اینکه فعالیت در شب متوقف شده نمیدانیم تا فردا انفجار جدیدی رخ میدهد یا خیر.
* امیدواری برای زنده بودن پرسنل نفتکش
ربیعی ضمن اظهار امیدواری برای نجات سرنشینان نفتکش گفت: تمهیداتی در این کشتیها پیشبینی میشود تا افراد بتوانند خود را نجات دهند. البته پیشبینی شرایط دشوار است اما کارشناسان بر اساس شواهد میگویند امیدوار باشیم.
وی ادامه داد: هیچ کارشناسی هنوز از نجات سرنشینان قطع امید نکرده است. بنابراین باید هر کاری که از دستمان برمیآید انجام دهیم.
بر اساس این گزارش نفتکش ایرانی در تاریخ 16 دی ماه پس از برخورد با یک کشتی باری چینی دچار حریق شد و 32 پرسنل آن مفقود شدند که تاکنون پیکر یکی از پرسنل پیدا شده است.
انتهای پیام
نظرات