به گزارش ایسنا، محمدمهدی تندگویان که در نشست وزیر ورزش و جوانان با اعضای سمنهای استان اردبیل و چهار مهال و بختیاری صحبت میکرد با بیان اینکه موضوع شناسه سمنها دغدغه همه تشکلهای مردم نهاد کشور است، گفت: مکاتبات لازم در این خصوص با وزیر کشور انجام شده و کارشناسان معاونت ساماندهی امور جوانان نیز به شکل روزانه پیگیر به سرانجام رسیدن شناسه سمنها هستند.
وی با اشاره به تشکیل مجمع ملی جوانان که به زودی اساسنامه آن در شیراز رونمایی خواهد شد افزود: با تشکیل این مجمع با نهادی ملی مدنی و با پایگاه اجتماعی مشخصی طرف خواهیم بود که میتواند مطالباتش را به شکل مستقلی پیگیری کند.
تندگویان با بیان اینکه تا کنون 1700 تشکل مردم نهاد در کشور ثبت شده و تا پایان سال نیز تا نزدیک به 5000 سمن افزایش می یابند، تصریح کرد: با ساماندهی این سمنها و تشکیل مجمع ملی جوانان این تشکلهای مردم نهاد به سندیکاهای ملی تبدیل خواهند شد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه توانمندسازی سمنها را دغدغه اصلی و اساسی معاونت جوانان دانست و گفت: استارت آپها از جمله حوزههای نوظهوری هستند که باید توانمندسازی در آنها به شکل جدی دنبال شود. در همین راستا تلاش کردیم تا تفاهمنامههای مختلفی با نهادهای مختلف برقرار کنیم و به این ترتیب از تجارب آنها بهرهمند شویم.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از این حوزهها مربوط به پلیس+10 است که طی جلسه مشترکی که در هفته گذشته با آنها برگزار کردیم قصد داریم تا از طریق این سازمان که پرنفوذترین عملکرد نقطهای را در کشور دارد، برای اطلاع رسانی و آموزش تشکلها استفاده کنیم.
تندگویان در ادامه به جلسه مشترک دیگری با سپاه و بسیج اشاره کرد و افزود: این دو نهاد نیز برای ارائه خدمات و امکانات از طریق پایگاههایشان اعلام آمادگی کردند. در حال حاضر موضوع کارآفرینی مربوط به گروه، دسته و جناح خاصی نیست و همه به دنبال ساماندهی این دغدغه اصلی جوانان هستند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه با اشاره به اینکه معاونت جوانان قصد دارد با رونمایی از اساسنامه مجمع ملی جوانان زمینه را برای برگزاری انتخابات سراسری آنان در کشور نیز فراهم کند، تصریح کرد: در این شرایط میتوانیم مسئولیت «خانههای جوانان» را نیز برون سپاری کنیم.
تندگویان در پایان به تفاهمنامه منعقد شده بین معاونت جوانان و صندوق مهر امید برای تخصیص وام به تشکلهای مردم نهاد فعال در حوزه کارآفرینی اشاره کرد و افزود: از بهمن ماه امکان پرداخت وام به این تشکلها فراهم خواهد شد، اما پیش از این باید طرحهای پیشنهاد شده پایش شوند و در این خصوص لازم است تا ادارههای کل جوانان هر استان هر چه سریعتر در این خصوص فعالیت خود را آغاز کنند.
در جریان این نشست اعضای سمنهای حوزه جوانان استان اردبیل با اشاره به اینکه خشونت، طلاق، حاشیه نشینی و اعتیاد جزو آسیبهای اجتماعی اولویتدار استان اردبیل هستند بر لزوم کاهش این آسیبها و حل مشکلاتی نظیر رفع بیکاری، افزایش سرمایههای اجتماعی و ارتقای نشاط اجتماعی با استفاده از فعالیتهای فرهنگی و افزایش اعتبارات مربوط به این استان تاکید کردند. همچنین برخی از این سمنها با ارائه پیشنهاداتی نظیر برگزاری «فستیوال گردشگری» در حوزه کارگاهی، همایشی، بازیهای بومی و محلی و نمایشگاههای عکس به دنبال افزایش نشاط اجتماعی و گسترش صنعت گردشگری در کاهش آسیبهای اجتماعی در استانها بودند. همچنین سمنهای استان چهار مهال و بختیاری نیز مهمترین محور مطالبات خود را در خصوص اشتغال جوانان، بیکاری و آسیبهای اجتماعی عنوان کردند و در ادامه پیشنهاد طراحی بستههای حمایتی ویژه جوانان، اعتباربخشی به این سمنها و کاهش هزینههای ثبت و دریافت مجوز برای این تشکلها را ارائه کردند.
انتهای پیام
نظرات