سعید صفاتیان، در گفتوگو با ایسنا، ضمن انتقاد از اینکه در حال حاضر درمان اعتیاد در کشور تنها به متادوندرمانی خلاصه شده است، گفت: هیچ درمان دیگری جز استفاده از نگهدارنده با متادون در کشور توسعه نیافته و درمان با روانشناسی و مددکاری به طور کامل در کشور خوابیده است.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در پروتکلهای درمان به ویژه مواد روانگردان اظهار کرد: بسیاری روانپزشکان، پزشکان و مددکاران هنوز درمانهای مربوط به مخدرهای صنعتی جدید را نمیشناسند. این درحالیست که وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه باید در این حوزه وارد شود و دست کم درمانهای دارویی را توسعه دهد.
رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقش سازمان بهزیستی کشور در توسعه درمانهای غیر دارویی، تصریح کرد: برخی از تصور میکنند نوشتن پروتکل درمان این است که پشت میز بنشینند و پروتکلهای کشورهای دیگر را باز کنند و با انتخاب چند خط از میان آنها برای ایران نیز پروتکل تهیه کنند، درحالیکه چنین چیزی امکانپذیر نیست.
صفاتیان در ادامه تاکید کرد: پروتکلهای درمانی کشورهای خارجی بسیار منعطف طراحی شده و هر ۶ ماه تا یکسال با توجه به شرایط جامعه اصلاح میشوند. آنها همیشه به نفع معتادان هستند و دستشان را برای ورود به مراکز درمان باز میگذارند.
وی با بیان اینکه باید کاری کنیم تا معتادان به راحتی به مراکز درمان اعتیاد مراجعه کنند و احساس نگرانی نداشته باشند، ادامه داد: الگوهای درمان چه برای معتادان و چه برای پزشکان باید متنوع باشند این درحالیست که با محدودیتهای پروتکلهای درمان کشور، میزان ورود معتادان به مراکز درمانی کاهش یافته است.
رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دلایل کاهش تمایل معتادان برای مراجعه به مراکز درمانی، افزود: الگوی درمان اعتیاد در این مراکز به متادون درمانی محدود شده است، این درحالیست که افراد میتوانند حتی متادون را در بازار آزاد ارزانتر از این مراکز تهیه کنند، بنابراین چرا باید به این مراکز بیایند، شناسنامه شان را بگذارند و هر روز هم برای دریافت متادون مراجعه کنند؟.
صفاتیان با تاکید بر قدیمی بودن پروتکل های درمان اعتیاد کشور اظهار کرد: این پروتکلها بر حسب شرایط جامعه باید اصلاح و بازنگری شوند. باید ببینیم جامعه از چه موادی، به چه میزانی و با چه روشی به شکل خوراکی، تزریقی یا...استفاده میکند و سپس پروتکل درمان را تهیه کنیم.
انتهای پیام
نظرات