به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام در حالی از سوی آمریکا صورت گرفت که روسیه پیشنهاد میانجیگری در قبال بحران کره شمالی به منظور کاستن از تنش میان واشنگتن و پیونگ یانگ را داده است.
استیون منوچی، وزیر خزانهداری آمریکا روز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد: وزارت خزانهداری آمریکا در راستای اعمال فشار حداکثری برای منزوی ساختن کره شمالی و خلع سلاح هستهای کامل شبه جزیره کره رهبران برنامه موشک بالستیک کره شمالی را هدف تحریمهایش قرار داده است.
این تحریمهای آمریکا به دنبال یک قطعنامه جدید تحریمهای سازمان ملل که روز جمعه گذشته علیه کره شمالی به خاطر آزمایشات تسلیحاتی تصویب شد، اعمال شدند که از سوی کره شمالی یک اقدام جنگی خوانده شد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که دو مقام کره شمالی که تحریم شدهاند شامل کیم جونگ سیک و ری پیونگ چول میشوند.
این وزارتخانه اظهار داشت که کیم یکی از اصلیترین چهرهها در برنامه کره شمالی به منظور تغییر رویکرد موشکهای این کشور از سوخت مایع به سوخت جامد بوده است و ری نیز یک چهره کلیدی دیگر در توسعه موشکهای بالستیک قاره پیما در کره شمالی محسوب میشود.
این تحریمهای عمدتا نمادین هدفشان انسداد داراییها و منافع این دو نفر در حوزه مربوط به آمریکا و جلوگیری از هرگونه معامله آنها با شهروندان آمریکایی بوده است.
تصاویر منتشر شده از رسانههای کره شمالی عمدتا این دو نفر را در کنار رهبر کره شمالی با رفتاری متفاوت از بقیه مقامها نشان میدهند و این دو نفر خیلی راحتتر از بقیه مقامها با کیم جونگ اون رفتار میکنند.
کارشناسان میگویند، ری یکی از برجستهترین دستیاران کیم جونگ اون بوده و نماینده برنامه موشکی در حزب کارگران است.
گفته شده که او در روسیه تحصیل کرده و هنگام رهبری کیم جونگ اون ترفیع یافته است.
کیم جونگ سیک نیز یک دانشمند موشکی برجسته است که بعد از انجام نخستین پرتاب موشکی موفقیت آمیز کره شمالی در سال ۲۰۱۲ ترفیع پیدا کرد.
روز سهشنبه کرملین اعلام کرد که آماده میانجیگری در این بحران در صورت تمایل دو طرف است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد: روسیه آمادگی دارد که راه را برای کاهش تنشها باز کند.
جاستین هیگینز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پیشنهاد روسیه گفت که آمریکا این قابلیت را دارد که از مجراهای دیپلماتیک مختلف با کره شمالی ارتباط برقرار کند. ما میخواهیم کره شمالی درک کند که میتواند مسیر متفاوت را در پیش بگیرد، اما این به عهده کره شمالی است که مسیرش را تغییر داده و به مذاکرات واقعی بازگردد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سهشنبه در گفتوگوی تلفنی با رکس تیلرسون، همتای آمریکایی خود اظهار داشت: لفاظیهای تهاجمی واشنگتن و تقویت حضور نظامی آن در منطقه تنشها را بالا برده و غیرقابل قبول است.
او بر لزوم سریعترین اقدام ممکن برای رفتن از رویکرد تحریمها به سمت فرایند مذاکرات تاکید کرد.
وزارت اتحاد کره جنوبی نیز روز سهشنبه پیشبینی کرد، کره شمالی سال آینده میلادی درصدد باز کردن باب مذاکرات با آمریکا باشد و در عین حال تلاش کند که به عنوان یک قدرت هستهای به رسمیت شناخته شود.
انتهای پیام
نظرات