• دوشنبه / ۴ دی ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96100401933
  • خبرنگار : 71594

افتخار جهرمی:

درگذشت دکتر عراقی ضایعه بزرگی برای جامعه حقوقی است

درگذشت دکتر عراقی ضایعه بزرگی برای جامعه حقوقی است

یک استاد دانشگاه گفت:‌ درگذشت دکتر عراقی برای جامعه حقوقی ایران ضایعه بسیار بزرگی است که هرچه بیشتر بگذرد، جای خالی او بیشتر احساس می‌شود.

به گزارش ایسنا، گودرز افتخار جهرمی در مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر سید عزت‌الله عراقی که همزمان با چهلمین روز درگذشت وی و به همت انجمن حقوق شناسی، خانه اندیشمندان اسلامی و دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: درباره استاد عزیز دکتر عراقی سخن بسیار می‌توان گفت. وی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی تحصیلات حوزوی داشت و بعد از طی یک دوره دکترای حقوق در فرانسه و مراجعت به ایران در دانشگاه تهران به استخدام درآمد و خوش درخشید.

وی در رابطه با تالیفات دکتر عراقی افزود: درس حقوق کار را که قبلاً دکتر شمس‌الدین جزایری می‌گفتند ایشان شروع کردند و در مدت کوتاهی دو جلد کتاب حقوق کار در سال 1356 به چاپ رساندند که تا این تاریخ در این زمینه با این دقت کتابی نوشته نشده است. از دیگر تالیفات استاد حقوق بین‌الملل کار برنده جایزه کتاب سال چاپ دانشگاه تهران و تحول حقوق بین‌الملل کار چاپ موسسه کار و تأمین اجتماعی می‌باشد.

افتخار جهرمی یادآور شد: در سازمان تأمین اجتماعی نیز چند کار بزرگ پژوهشی انجام دادند و در مرکز مطالعات حقوق بشر دانشکده حقوق دانشگاه تهران شیوه‌های معاصر بردگی را تحقیق کردند. همه کتاب‌های ایشان بی‌نظیر است و مورد استفاده همه کسانی است که در زمینه حقوق کار تحصیل و تحقیق می‌کنند.

این حقوقدان درباره خصوصیات اخلاقی استاد عراقی یادآور شد: در روابط با افراد بسیار متواضع و مهربان بودند. از جمله نسبت به اساتید و دانشجویان حتی در زمانی که کسالت داشتند در جلساتی که با هم داشتیم وقتی استادی وارد می‌شد ایشان باز هم بلند می‌شدند و احترام می‌گذاشتند.

وی گفت: خصوصیت دیگر ایشان وفاداری نسبت به دوستان بود. همیشه به یاد دوستان بود و احوال آنها را می‌پرسید و خصوصیت دیگری که داشتند این بود که یاد اساتید خود را گرامی می‌داشت و همیشه با احترام نسبت به استادان صحبت می‌کرد و همیشه خوبی‌های دیگران را در نظر می‌گرفت.

افتخار جهرمی‌ خاطرنشان کرد: در روابط اجتماعی ایشان آزادمنش بود و استقلال رأی داشت. وی انسانی متدین و معتقد بود و به اسلام و ایران علاقه داشت. عضو حزب و دسته‌ای نبود چون می‌خواست آزاد باشد و آزاد سخن بگوید. همچنین از نظر تدین واجبات را همیشه به موقع انجام می‌داد.

این استاد حقوق دانشگاه اظهار کرد: در مسائل اجتماعی اهل تقلید نبود و سخن خود را به روشنی اظهار می‌کرد و از هیچ چیز و هیچ کسی ابایی نداشت.

به گزارش ایسنا، امیرحسین رنجبریان در این مراسم اظهار کرد: عدالت اجتماعی کلید واژه‌ای است که در دریافت اندیشه‌های ایشان کمک بسیاری می‌کند. هر آنچه درباره استاد عراقی گفته شود هیچ مبالغه و اغراقی نیست و استاد همواره از زیاده گویی پرهیز داشتند.

وی افزود:‌ استاد نمای دور و نمای نزدیکش یکی بود و برخلاف کسانی که در نمای دور گیرنده را فریب داده و به سمت خود می‌کشند و مورد تأثیر خود قرار می‌دهند، در نمای نزدیک هم همان بود که در نمای دور بود و در واقع استاد عراقی در کلوزآپ هم همان بود که در لانگ شات به نظر می‌رسید.

این استاد حقوق خاطرنشان کرد: از صفات والای انسانی که ایشان را زبانزد همه کرده انسان دوستی و نوع‌پروری ایشان بود. از شجاعت اخلاقی و پایبندی ایشان به اصول انسانی و استقلال رأی در همه زمینه‌ها باید یاد کرد و داشتن روحیه علمی، توجه و علاقه به دانشگاه به خصوص دانشکده حقوق از دیگر خصوصیات بارز ایشان بود.

وی تصریح کرد: استاد عراقی با نگاه مدیریتی و دلسوزانه همیشه نگران دانشکده بود و به همین دلیل همیشه راهگشای کسانی بود که شایسته بودند و به دلیل همین عشق و دوستی به دانشکده بود که حتی بعد از بازنشستگی سایه پرمهر خود را از دانشکده دریغ نکردند.

وی در پایان گفت: جسم استاد از کنار ما رفته اما یاد، نام، خواسته‌ها و اندیشه ایشان تا همیشه برای ما پابرجا خواهد ماند و بر ماست که نام و یاد ایشان را گرامی بداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha