به گزارش ایسنا رضا میرزایی اشارهای هم به حضور مدیریت بحران استان و معاون عمرانی استانداری از ساعات اولیه آتش سوزی در محل حادثه کرد و گفت: متاسفانه به دلیل شرایط خاص تالاب، همکاری خوب منابع طبیعی و آتش نشانی با محیط بانان و اداره کل حفاظت محیط زیست مرکزی تاثیری در خاموش کردن آتش نداشت.
معاون حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: اگرچه آتشسوزی بخش بسیار اندکی از تالاب را درگیر کرده است اما این حادثه در قسمتی از تالاب به وقوع پیوسته که دارای عمق کم است و به همین دلیل امکان تردد خودرو یا حرکت با قایق وجود ندارد و همین شرایط، کار خاموش کردن آتش را سختتر کرده است.
میرزایی افزود: خشکسالی و عدم بارش مناسب منجر به خشک شدن نیها و آمادگی آنها برای گسترش آتش شده است و همه این عوامل منجر به ارسال درخواست استان برای اعزام بالگردهای اطفاء حریق شده که موضوع در دست بررسی است.
وی ضمن تاکید بر این موضوع که زیستگاه پرندگان مهاجر در تالاب میقان دور از آتشسوزی و بدون پوشش است،گفت: از آنجا که جهت وزش باد به سمت شهر و گوشه تالاب است، همین امر منجر به جلوگیری از ادامه آتش سوزی به تالاب می شود.
آتش سوزی میقان منجر به افزایش پارامترهای آلودگی هوا در اراک شده است
به گفته میرزایی به رغم آنکه صبح امروز هوای اراک در وضعیت سالم قرار داشت، پس از آتش سوزی در تالاب میقان و با توجه به جهت آتش که به سمت شهر است، پارامترهای آلودگی هوا در اراک افزایش پیدا کرده و کیفیت هوا در اراک دچار افت محسوسی شده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: زیستگاه پرندگان مهاجر و قسمت اعظم تالاب از آتش به دور هست و حتی امکان گسترش آتش به آن بخشها وجود ندارد.
میقان زیستگاه مهم پرندگان مهاجر کشور
وی با یادآوری این موضوع که تالاب میقان در فاصله ۷ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده است،گفت: با توجه به خشک شدن اکثر تالابهای مرکزی کشور، میقان یکی از زیستگاههای مهم پرندگان مهاجر کشور است.
میرزایی با بیان اینکه تالاب میقان سالانه پذیرای تعداد بسیار زیادی پرندگان مهاجر است، اظهار کرد: در سال جاری نیز نزدیک به ۱۲ هزار درنا،4000 غاز معمولی، انواع اردکها و سایر پرندگان در تالاب حضور دارند. آب تالاب از محل ورود پساب تصفیه خانه شهری اراک همچنین تخصیص حق آبه تامین میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، وی در پایان گفت: ورود پساب تصفیه خانه به تالاب میقان باعث تغییراتی در قسمتی از این تالاب که بزرگترین معدن سولفات سدیم کشور هم داخل آن هست، شده و رشد نی ها در سمتی از تالاب که ورود پساب تصفیه خانه صورت می گیرد را رقم زده است.
انتهای پیام
نظرات