به گزارش ایسنا، همزمان با افزایش برودت در شیراز، طی روزهای اخیر شاهد فوت 6 نفر از شهروندان این کلانشهر براثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن بودیم؛ قربانیانی که 2 نفر از آنها را 2 کودک 10 و 12 ساله تشکیل میداد.
رییس سازمان آتش نشانی شهرداری شیراز در این خصوص دوشنبه 27 آذر به خبرنگاران گفت: هر سال با شروع فصل زمستان حوادث ناشی از گاز گرفتگی بهعنوان یکی از علل مسمومیت، معلولیت و مرگ مطرح میشود.
محمد فرخزاده افزود: استفاده از وسایل گازسوز غیر استاندارد و مهمتر از آن نصب غیر اصولی بخاری و وسایل گازسوز علل بروز مسمومیت با منوکسید کربن و حتی آتشسوزی در فصل سرما است.
فرخزاده گفت: متاسفانه رعایت نکردن نکات ایمنی تنها در آذرماه امسال جان 4 نفر از شهروندان شیرازی را گرفت و تعداد کشته شدگان ناشی از این حوادث را به 6 نفر رساند؛ حال آنکه تعداد 19 نفر نیز با اقدام به موقع آتشنشانان و امدادگران از مرگ براثر خفگی ناشی از منوکسید کربن نجات پیدا کردهاند.
رییس سازمان آتشنشانی شهرداری شیراز با بیان اینکه 2 مرد جوان و 2 دختربچه، در آذرماه امسال بر اثر مسمومیت ناشی از استنشاق گاز منوکسیدکربن در شیراز جان باختند، هشدار داد که خانوادهها خطر گازگرفتگی را خصوصا در فصل زمستان بسیار جدی گرفته و در رعایت نکات ایمنی هوشیار باشند و بهموقع عمل کنند.
فرخزاده ضمن ابراز تاسف از وقوع چنین حوادثی گفت: علیرغم تذکراتی که به شکل مداوم به شهروندان داده شده است، هنوز هم افرادی برای گرم کردن خود از وسایلی نظیر اجاق گاز یا پیکنیک استفاده میکنند؛ شهروندان باید بدانند که امکان گازگرفتگی برای همه شهروندان وجود دارد و فرد تا بخواهد متوجه شده و واکنش نشان دهد، در دل مخاطره قرار گرفته است.
رییس سازمان آتشنشانی شهرداری شیراز با تاکید بر اینکه شهروندان در زمان مواجهه با حادثه قبل از هر اقدامی با 125 تماس بگیرند، گفت: استفاده از وسایل گرمازای غیراستاندارد و همچنین استفاده از وسایل گازسوز نظیر پیکنیک و اجاق، علاوه بر زمینهسازی بروز مسمومیت با گاز منوکسیدکربن، احتمال آتشسوزی را نیز به شدت افزایش میدهد.
فرخزاده از خانوادهها درخواست کرد که ضمن استفاده از وسایل استاندارد گرمایشی، برای نصب و راهاندازی این وسایل حتما از افراد ماهر کمک بخواهند.
به گزارش ایسنا، کارشناسان به افراد توصیه کردهاند که در مواجهه با مسمومیت گاز منوکسید کربن ابتدا تمام منافذ موجود اعم از پنجره، در و ... را باز کرده و زمینه جریان یافت هوا را فراهم کنند و سپس کمربند و لباسهای تنگ فرد مسموم را آزاد کنند تا نفس کشیدن راحت تر شود.
کارشناسان تاکید دارند که ارائه کمکهای اولیه به افراد مسموم و خوراندن نوشیدنیها به این افراد تنها باید توسط تیمهای امدادی و افراد دوره دیده انجام شود لذا اگر آگاهی کامل در این خصوص وجود ندارد، به هیچ عنوان سعی در ارائه کمکهای اولیه به فرد نداشته باشیم.
تاکید بر این است که قبل از انجام اقدامات احیائی برای فرد مصدوم باید ارزیابی دقیق از علائم حیاتی فرد انجام شود.
به گزارش ایسنا، علاوه بر گازگرفتگی هنگام خواب، ممکن است افراد در محیط کار و کارگاه نیز با علائم مسمومیت با منوکسید کربن روبرو شوند؛ این علائم شامل ریزش اشک، سوزش چشم و پوست، سردرد شدید، سرفه، سیانوز، درد عضلانی و تنگی نفس است.
به خاطر داشته باشیم افرادی که بر اثر گازگرفتگی دچار مسمومیت میشوند، قادر به تکلم نبوده و اختلال جدی در حس گویایی و شنوایی آنان ایجاد میشود؛ این افراد به هیچ عنوان توان تلاش برای نجات خود را ندارند.
همه باید بدانیم که گازگرفتگی ممکن است برای هر یک از ما حادث شود؛ افراد هنگامی متوجه گازگرفتگی میشوند که به علت ایجاد اختلال در بدن توانایی نجات خود را ندارند بهگونهای که در برخی موارد به علت کاهش میزان اکسیژن فرد به ایست قلبی و در نهایت ایست تنفسی و مرگ دچار میشود.
باید گازگرفتگی و مسمومیت ناشی از منوکسیدکربن را جدی گرفت و همواره نسبت به بررسی وضعیت سیستمهای گرمایشی در منزل و محل کار اقدام کرد.
انتهای پیام
نظرات