• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 96092111773
  • خبرنگار : 71552

اینچه‌درگاهی: دو ملی‌پوش واجد شرایط دریافت حقوق می‌شوند/ کیخا: قصد خداحافظی ندارم

اینچه‌درگاهی: دو ملی‌پوش واجد شرایط دریافت حقوق می‌شوند/ کیخا: قصد خداحافظی ندارم

نشست خبری سعیدرضا کیخا و رییس فدراسیون ژیمناستیک امروز در محل فدراسیون ژیمناستیک برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سعیدرضا کیخا دارنده مدال نقره رقابت‌های تویوتاکاپ ژاپن در نشست خبری خود اظهار کرد: حضور در تویوتا کاپ باعث افتخار من بود. در این رقابت‌ها قهرمانان جهان و المپیک دعوت می‌شوند. افتخار من بود که فدراسیون ژاپن من را هم به نمایندگی از ایران به این رقابت‌ها دعوت کرد و خدا را شکر توانستم به مدال نقره دست یابم. این رقابت‌ها سطح بالایی داشت. ژاپن با تیم اصلی خود به این رقابت‌ها آمده بود. کسی که در وسیله خرک به مدال برنز رسید قهرمان جهان است و برای من مهم بود که توانستم بالاتر از او و در جایگاه دوم قرار بگیرم.

او در پاسخ به این سوال که آیا ما پیش از این در این رقابت‌ها صاحب مدال شده بودیم گفت: بلی. در تویوتاکاپ ۲۰۱۵ در وسیله دارحلقه خناری نژاد به مدال نقره رسیده بود.

کیخا در ادامه صحبت‌هایش خاطرنشان کرد:‌ در این اواخر شاهد پیشرفت ژیمناستیک هستیم و من هم توانستم در این ماه‌های اخیر در ژیمناستیک عملکرد خوبی داشته باشم. عنوان‌دارهای زیادی در رقابت‌های آسیا شرکت می‌کنند و کسب نتیجه در قهرمانی آسیا کار سختی است اما من توانستم موفق به کسب مدال شوم. همچنین توانستم دو حرکت به نام خودم در کتاب داوری جهانی ثبت کنم. بعد از ثبت حرکت، قهرمان المپیک به من گفت که آرزویش ثبت نامش در کتاب داوری جهان بود و از اینکه یک ایرانی موفق به این کار بزرگ شده است خوشحال است. این موفقیت‌ها در ماه‌های اخیر برای من به دست آمده که حاصل تلاش فدراسیون است. امیدوارم این  روند ادامه داشته باشد و منجر به کسب نتیجه در بازی‌های آسیایی نیز بشود.

او در پاسخ به این سوال که آیا حضور مربی خارجی حس می‌شود یا خیر گفت: مربیان داخلی ما با مربیان خارجی برابری می‌کنند. حتی اگر مربی خارجی در کنار ما قرار بگیرد، وقتی دستش بسته باشد و امکاناتی نداشته باشد نمی‌تواند برنامه و تفکرات خودش را پیاده کند. به نظر من اول باید مشکلات بخش سخت‌افزاری ما و مدارس ژیمناستیک و استعدادیابی برطرف شود.

سعیدرضا کیخا در ادامه گفت: بحث استعدادیابی در کشورهای دیگر خیلی مهم و ورزش هم شغل اصلی ورزشکار است اما در کشور ما ورزش درآمدزا نیست و اولویت دوم هر ورزشکار است و این سبب می‌شود که بازدهی کم شود.

او ادامه داد: ما امیدواریم که ان‌شاءالله با تدابیری که اندیشیده شده تا جاکارتا نتیجه بگیریم و روی سکو برویم. در چندین دوره قبل ورزشکاران ما به فینال بازی‌های آسیایی دست پیدا کردند اما روی سکو نرفتند. خودم در خرک حلقه در اینچئون فینالیست شدم. به نظرم فینالیست شدن در بازی‌های آسیایی برای ژیمناستیک خیلی سخت است و شاید بتوان آن را معادل گرفتن مدال حساب کرد. به نظرم یکی از دلایلی که در آن سال‌ها روی سکو نرفتیم این بود که بازی‌های تدارکاتی نداشتیم. ما هیچ مسابقه داخلی و خارجی شرکت نکردیم و تنها ۵-۶ ماه در اردو بودیم. من امیدوارم برای جاکارتا با وجود برنامه‌ریزی برای اردوها و دیدارهای تدارکاتی، خوش بدرخشیم. مسابقه‌های اسلوونی و تویوتاکاپ که برگزار شد و جام جهانی باکو نیز در برنامه فدراسیون قرار دارد. این مسابقه‌ها بسیار تاثیرگذار است تا ما نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم.

کیخا در ادامه استرس را یکی از دلایل موفق نشدن در رشته ژیمناستیک دانست و گفت: مثلا در خرک حلقه استرس، باعث افتادن از روی خرک می‌شود که با تکرار و شرکت در مسابقه‌های تدارکاتی مختلف می‌توان این استرس را کاهش داد همچنین شرکت در مسابقه‌های بین‌المللی سبب شناخته شدن کشور در آن رشته خواهد شد. حضور ما در این مسابقه‌های مختلف باعث شد که ایران شناخته شود و داوران نیز شناختی نسبت به ایرانیان پیدا کنند. به نظر من نمره‌ای که ژیمناست‌های ژاپنی از عملکرد و برنامه‌های خود در مسابقه‌ها می‌گیرند به خاطر نام بزرگ ژاپن در ژیمناستیک است.

او در پاسخ به این سوال که حضور در مسابقه‌های مختلف باعث کم شدن فاصله‌اش با سایر رقبایش شده است یا خیر گفت: صددرصد تاثیرگذار است. در همین تویوتاکاپ حرکت جدیدی انجام دادم که این حرکتم سبب علامت سوالی برای داوران شد. آن‌ها از من خواستند که بارها این حرکت را انجام دهم. برنامه من برای سرداور مسابقه‌ها خیلی مهم بود تا جایی که بعد از تمام شدن برنامه‌ها از من خواست که با او عکس بگیرم. حرکت جدیدی که انجام دادم قرار شد به فدراسیون جهانی ارسال شود.ارزش آن E محسوب می‌شود و بعد از تشکیل جلسه اگر مشکلی پیش نیاید، ثبت خواهد شد.

کیخا در پاسخ به این سوال که توقع‌اش از رییس فدراسیون چیست، گفت: خدا را شکر درگاهی در این مدت کمی که حضور داشت و کار را شروع کرده خوب پیش رفته است. خودش از اهالی ژیمناستیک است و چندین سال به عنوان ژیمناست، داور و همچنین مدیریت بخش‌های مختلف در این فدراسیون کار کرده است و از همه لحاظ شناخت دارد. روی همه مسائل احاطه دارد و امیدوارم که ما نیز بتوانیم در آسیا مدال بگیریم.

او در پاسخ به این سوال که به دلیل افزایش سن قصد خداحافظی از این رشته را دارد یا خیر گفت: همه هدف من افتخار برای کشور است و مهم نیست که این افتخار را کیخا را کسب کند یا سایر افراد. من تا زمانی که توان داشته باشم کار می‌کنم و اگر زمانی کادر فنی تشخیص دهد که بهتر از ما وجود دارد من دست آن ژیمناست‌ها را خواهم گرفت و تجربیاتم را به آن‌ها انتقال خواهم داد اما قصد خودم حضور در بازی‌های آسیایی و نیم نگاهی نیز به کسب سهمیه المپیک دارم. باید ببینم که بعد از بازی‌های آسیایی چه می‌شود و اگر شرایط مهیا باشد باز هم ادامه خواهم داد.

در این نشست خبری زهرا اینچه‌درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک نیز حضور داشت و در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای پرداخت حقوق به ملی‌پوشان  چه شد گفت: حقوق و سایر قول‌هایی که دادم را در چک لیستی نوشته‌ام و در حال حاضر یکی یکی در حال انجام هستند. بخش بزرگی از آن هم عملی شده است. حقوق ملی‌پوشان نیز در جلسه قبلی هیات رییسه مصوب شد اما نحوه پرداخت آن به جلسه آخر آذرماه موکول شده است. در آن جلسه رقم کلی پرداخت‌ها و معیارهای نتیجه‌گیری مشخص خواهد شد. تاکنون تنها ۲ ملی‌پوش واجد شرایط پرداخت حقوق شده‌اند برای عده‌ای دیگر هم به عنوان پول توجیبی مزایایی در نظر خواهیم  گرفت. البته ممکن است این ۲ ملی‌پوش افزایش پیدا کنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا مبالغ میلیونی خواهد بود یا خیر گفت: حقوق‌های ما میلیونی خواهند بود اما مزایایی که به عنوان پول توجیبی در اختیار ملی‌پوشان قرار بگیرد مقدار کمتری خواهد داشت و تنها برای تشویق آن‌هاست.

درگاهی از وزارت ورزش و جوانان خواست که ثبت حرکت‌های کیخا را معادل کسب مدال بدانند و او را از پاداش‌های معنوی برخوردار کنند. او در این مورد گفت: کیخا قهرمان ملی است. باعث افتخار جامعه ژیمناستیک است. ثبت حرکت در کتاب داوری ژیمناستیک پدیده رایجی نیست و اگر ژیمناستی به این توفیق دست پیدا کرده است باید مورد توجه قرار گیرد و مقامی را در حد حضور در جایگاه المپیک یا معادل مدال در بازی‌های آسیایی در نظر گرفته شود. شاهد این موضوع، دعوت این ژیمناستیک از سوی فدراسیون ژاپن است که او را با رزومه به مسابقه‌های جام ستارگان دعوت کرده است. تلاش من این است که اگر این قهرمان برای استخدام نیاز به مساعدت دارد وزارت ورزش نیز کمک کند و انتظار دارم که حقوق معنوی و حتی نه مادی برای او در نظر گرفته شود. بحث استخدام او مورد توجه قرار گیرد تا او در آرامش بیشتر به ژیمناستیک بپردازد. این خواسته را دارم و به نظرم منطقی هم به نظر می‌رسد.

رییس فدراسیون ژیمناستیک در پاسخ به این سوال که برای همگانی شدن و استعدادیابی این رشته چه اقداماتی صورت گرفته است گفت: طبیعتاً برای استعدادیابی در وزارت آموزش و پرورش اقداماتی جاریست و سیر خودش را طی می‌کند اما مهم‌تر این است که وقتی این استعدادها پیدا می‌شود برنامه ندارم و بخش دشوار کار اینجاست. ما در رقابت‌های قهرمانی کشور نوجوانان ژیمناستیک هنری ۲۰ نوجوان نخبه را استعدادیابی کردیم. این‌ها هم‌ارز تیم ملی جوانان به اردو دعوت می شوند و برنامه تمرینی می‌گیرند و هر چند وقت یک بار مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و درصدد هستیم برای آن‌ها مربیان متخصص خارجی برای مشاوره استفاده کنیم. همچنین در نظر داریم پایگاه‌های قهرمانی ژیمناستیک را راه‌اندازی کنیم که هدف ما در دو سال اول راه‌اندازی ۵ پایگاه قهرمانی است که باا مربیان خانم و آقا قرارداد می‌بندیم و آن‌ها مقیم استان‌های مشخص شده می‌شوند و با حضور دائم‌شان در آن مقر به تربیت مربیان و استعدادهای آن استان می‌پردازند. آن‌ها همچنین باید استان‌های مجاور را در دستور کار خود قرار بدهد.

او ادامه داد: برای این اقدام کارهای کارشناسی انجام می‌شود. این اعداد شمای کلی است ولی در دو سال بعدی این تعداد به عدد ۱۰ می‌رسد. هدف عدالت و یکسان‌سازی مربیان پیشرفت و جذب استعدادها در مناطق محروم است.

او در ادامه گفت: ما نیازمند مساعدت برای تجهیز سالن‌های ژیمناستیک هستیم و خرید وسایل ژیمناستیک نیاز به مبالغ بالا دارد و برای ورود آن‌ها نیاز به تعرفه گمرکی کم و یا صفر داریم. ما همچنین برای استان‌ها نیز نیاز به وسایل ژیمناستیک داریم که اکثر استان‌های ما وسایل فرسوده و مربوط به سال‌های قبل دارند. این وسایل عمرشان به پایان رسیده حتی در اکثر جاها نیز این وسایل کهنه وجود ندارند. ما نیازمند یک نهضت برای تجهیز امکانات هستیم. یک اسپانسر جذب کرده‌ایم و به دنبال جذب اسپانسر دیگر نیز هستیم.

او در پاسخ به این سوال بهداشت بحث مهمی در ژیمناستیک است گفت: ژیمناستیک مملو از کودکان است. بهداشت برای ما مهم است. برای این منظور در کمتر از یک ماه گذشته گزارشی از سالم بودن سالن‌هایی که در اختیار فدراسیون است به دست ما رسیده است و هیچ گزارشی مبنی بر وجود مشکل وجود نداشته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای نفراتی که از فدراسیون کنار گذاشته شده‌اند جایگزینی در نظر گرفته شده است گفت: طبیعتا جایی که نیاز به نیرو نداشته باشد، حذف می‌شوند. ما با ۱۶ نفر خداحافظی کردیم و جایگزینی هم برای آن‌ها انتخاب نشده است. ما می‌خواستیم با بار سبک‌تر پیش برویم. حتی با این تعداد کم نیز سرعت انجام کارها نسبت به قبل بیشتر شده است. اگر فعالیت فدراسیون بیشتر شود ما تعداد بیشتری را دعوت به کار می‌کنیم اما دوباره تاکید می‌کنم که به خدمات آن ۱۶ نفر نیازی نبود. ما سالنی را که استفاده نمی شد تجهیز کردیم حتی با دستور وزیر چاله ابر و خوابگاه نیز قرار است احداث شود برای همه این تغییرات بزرگ تنها از یک نفر استفاده کردیم.

او در مورد انتخاب مسابقه‌های تدارکاتی که به صورت تک وسیله و تیمی باشد برای ملی‌پوشان بر چه اساسی صورت می‌گیرد توضیح داد: انتخاب مسابقه‌های باکو چیزی است که مربیان برنامه‌ریزی کرده‌اند و می‌خواهیم کاری کنیم که در آسیا خوش بدرخشند. همچنین گوشه چشمی به کسب سهمیه المپیک داریم. البته تاکید می‌کنم که تلاش می‌کنیم اما امیدوار نیستیم. ما نباید شانس کسب مدال در تک وسیله‌های بازی‌های اسیایی را از دست بدهیم. مسابقه‌های تدارکاتی اسلوونی به صورت تیمی و ۶ نفره بود و مسابقه‌های تدارکاتی باکو به صورت تک وسیله انتخاب شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha